• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ANDREJKA: Mame to uplne stejne. A tak moc se desime zahlceni hrackami, ze jsme obema prarodicum vyslovne nakazali pouze 1 darek pro kazdou opicku a to jeste bud lego (duplo) nebo nejaky doplnek k vlackodraze..
    TARI
    TARI --- ---
    SEBIEN: výborná koupě byly kolíčky z dm. Než jsem je stihlavyužít k zamýšlenému účelu na šňůře, tak se z nich stávali hadi, dinosauří tlapy a spousta jiných fascinujících věcí
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDREJKA: naprosto chápu. Zažila jsem právě takhle holčičku, co dostala kolo, co si nepřála, ale rodiče měli dojem, že už je na kolo čas a narozeniny jsou dobrá příležitost. Byl to ten hlavní, ne-li jedinný dárek. A radost fakt neměla. Pak kolo samozřejmě přijala a jezdí na něm, akorát ten moment rozzářených očí tam nebyl.

Naše holky teda hračkových podnětů mají dost (televizi nemáme, ale youtube pouštíme, na návštěvy chodíme a do školky si hračky taky nosí) a krom věcí jako draci z Jak vycvičit draka, si stejně vymýšlí věci jako štěkající pudl s duhovýma očima nebo figurku slona s chobotem nahoru a jednou zvednutou nohou. Imho to nejsou věci, co by někde viděly, jen si to představují.

A co se inovativního použití věcí týče: loni dostaly postýlky pro panenky (dřevěný, dělal můj táta), nedávno mi Zorka slavnostně přišla ukázat, že v postýlce spí panenka. Do té doby (a od té doby zase) postýlky slouží jako archa, bazén, domeček, vagon a nevím, co ještě. Podobně pokladna slouží obvykle jako domeček atp. A pořád jim stačí ke štěstí i klacek a kaštany.

Jinak souhlasím a specificky profilované hračky/figurky úplně nevyhledávám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: když vrtačka z dupla narozdíl od té od bosche nevrtá! :-)
    fantazii v nich rozhodně nezabiješ, naše dětí mají hraček hafo, ale používají je inovativním způsobem - třeba když jsem jim onehdá zatrhla mobil i počítač na hraní Plants versus Zombies, tak si postavili postavičky z Dupla a hráli hru na podlahu v obýváku :-)

jo a na dětské vrtačce bylo vždycky nejlepší, že byla stejně zelená jako tátova, takže mohli vrtat spolu! :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: mně to přijde jako fajn uvažování, ale určitě existuje i něco, co se postavit nedá. Sada šroubováků, třeba? Náš čtyřleťák má moc rád. Jo, a nevím, jestli to frčí u vás, ale skvělý jsou takový ty sady "na povolání". Dostal loni, takže ve třech a půl, policejní kufřík a byl a pořád je z něj na vrcholu blaha - vysílačka, pouta, odznak... Taky má sadu průvodčího a to byla taky trefa. Čepice, kleště, cvakání lístků.
    MONI
    MONI --- ---
    ANDREJKA: Záleží na kluzišti, např. u nás půjčují brusle hezké jako nové za 30 Kč, takže se vlastní moc nevyplatí... My jsme dceři kupovali rostoucí na 3 velikosti a s vyměnitelným nožem s kolečky. Chtěli jsme aby měla vlastní pro případ bruslení u babičky na rybníce.
    Jinak že zimního vybavení doporučuju pořídit spíš nějakou pěknou lehkou helmu, vydrží delší dobu a využije se i na lyže, v půjčovnách bývá předražená...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ANDREJKA: Jestli máte kde bruslit, tak proč na, naše děti mají brusle od cca 3 let, ale kdybysme neměli kluziště 10 min pěšky od domu, tak bych vlastní taky asi neřešil.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANDREJKA: u nas porad boduji jakakoliv auticka a cokoliv z Cars
    Hot whells... dráha, parkovací dům, autíčka
    a teď ještě frčí Tlapkova patrola a ty mají mraky věci kolem toho (ty jejich zachranářská auta atd)
    ponk má?
    náš si přeje tereňáka na ovládání
    a máme rádi i společenské hry

jinak brusle.. min rok jsme zkoušeli kačenky a jen v tom ťapal, před měsícem jsme byli bruslit a strašně ho štvali, tak jsme mu obuli klasicke brusle a slo mu to mnohem lepe (4 mu budou za mesic)

jo a super doplnek k Duplu je Hubelino (kulickodraha)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDREJKA: já mám asi problém s dárkama, který potěší rodiče, ale ne úplně dítě. Jakože třeba kolo je super dárek, ale pokud si ho samo dítě nepřeje, tak nevím....

Takže třeba brusle bych řešila, až si to zkusí a pak bych mu je dala kdykoli.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANDREJKA: potěší ho?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    COQUINE: Ty mohu doporučit - máme doma a hrajeme s tříleťákem celkem často :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANDREJKA: jo a mne se libi tohle, ale nevim, jestli uz na to neni velky? nejak to nedokazu odhadnout https://www.kidtown.cz/kreativni/duhove-kaminky-2/
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    ANDREJKA: u naseho ctyrletaka ted frci: Kouzelne cteni, predplatne Puntika, ukulele (jen na delani ramusu), Lego (nedavno tu nekdo zminoval ty 3 v 1 mini sady), fixy a razitka, knizky s Tomasem. Nic moc originalniho, ale treba neco z toho nemate.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    INUSHKA: Kupovala jsem loni neteri tuhle https://modryslon.cz/cz/details_book?id=66 a muzu rozhodne doporucit. Ma teda verzi A4 klasicky ne takhle nalezato, nicmene knizka je udelana pekne.
    Muj syn ma ty leporela a ty byly taky dobry.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    U nás v pěti letech lidské tělo a atlas světa, obojí dobrý. Ted chce Svět zvířat.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PETUL_KA: Dcera v 5,5 letech dostala Lidské tělo.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Bez se podivat do nejake prodejny Albi. Taky jsem hledal a meli k dispozici vsechny k prohlednuti. Konkretni tip ti nedam, hledal jsem pro kluka :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: vaham mezi Vecernickovy pohadky a Hrava prirodoveda
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    potrebovala bych poradit jaka knizka na Kouzelne cteni by se hodila pro holku, skoro 5 let. prochazela jsem ten seznam a prislo mi, ze je na vetsinu bud velka (ty od 2 let) a nebo naopak jeste mala (ty pro skolaky). ty logopedicky spis ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam