• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOTRYTISTurris Omnia
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    ne, ale neměl by v tom být snad žádný problém pokud ti to poběží v LXCcku a budeš zapisovat na nějaký externí disk
    ADAM
    ADAM --- ---
    jako dalsi task bych chtel zkusit rozjet primo v turrisu bitcoin node.
    nahodou se o to nekdo z vas nepokousel? 
    ADAM
    ADAM --- ---
    ha. tak dnes prisel update turrisu, zkusil jsem to a samba uz najednou funguje....

(tydle zkusenosti se sambou mam, proto jsem radeji vyckaval, nez to cely rozvrtat...).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SMB v4 jsem daval kdysi na TOS 3 kdy jsem měl příšerný problém s rychlostí ( viz. o kus níže ).
    Přejít sem musel ručně ale od té doby to zas šlape bezúdržbově.
    Na vyšší verze OS jsem se zatím neodvážil přecházet protože tam pořád nějaké problémy jsou.
    ADAM
    ADAM --- ---
    diky za info. snad najdu silu se v sambe zase vrtat. pro me to je snad prokleta zalezistost.

prave jsem si pochvalolval, jak to slo v turrisu snadno, oproti drivejsim zkusenostem s ubuntu..

bude to tim prechodem na verzi 5. to je vlstne dobra zprava, aspon vim, ze se to nepodelalo samo od sebe. to by bylo jeste horsi. takhle mam nadeji, ze to pujde rozject.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ADAM: po updatu na jaku verzi? Ted s verzu 5 presli na sqmbu 4 tak tam muze byt nejakej problém a konfiguraci pri prechodu na novější verzi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAM: ZUTROY: hadam, ze za tim bude upgrade z TurrisOS 4 na 5...
    Vyšel Turris OS 5.0 založený na OpenWrt 19.07 - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/vysel-turris-os-zalozeny-na-openwrt-19-07/

Jako jo, v ty Sambe zmeny jsou...
    ZUTROY
    ZUTROY --- ---
    ADAM: pres vikend mi to taky nejelo. Kdyz jsem se dnes dostal domu a zacal se v tom stourat, tak se to samo nejak rozjelo.
    Netusim, proc to neslo a nic moc jsem tomu nedelal, ale objevila se mi tam samba 4, coz asi predtim nebylo(?)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    ADAM: asi jen u tebe ... co ti nejede? :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    doprdele, po updatu mi prestala fungovat samba. a ja se tak radoval, ze to konecne v pohode funguje....

nekdo podobny problem, nebo to je jen u me? 
    NMANJOFO
    NMANJOFO --- ---
    Mam zaujem o ten Turris 1.x, som z Brna
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    Ten první, RTRS01. Myslím, že se dohodnem. Viděl bych to tak na 1100,-
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HONZA117: 1.x je 1.0 nebo 1.1? Cena?
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    Nabízím Turris 1.x modrák. Kdyby měl někdo zájem.
    BEZDA
    BEZDA --- ---
    STEMBUS: Bo v Londyne uz 5G pokryti mame a muj operator ho podporuje, tak bych to rad vyuzil :)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    BEZDA: muzu se ze zvedavosti zeptat k cemu?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Nechce někdo Turris 1.0? Mám tu jeden nevyužitej kousek.
    BEZDA
    BEZDA --- ---
    Nemel by nekdo tip na 5G modem pro turrise?
    HANZO
    HANZO --- ---
    Mohl by někdo poradit, jak můžu na Turrisu zjistit, co mám za odchozí trafik? Podle ISP jsou to desítky GB, přijde mi to divný.
    díky
    ADAM
    ADAM --- ---
    video o MOXu a Omnii

Týden Živě Speciál: Unikátní český síťový počítač MOX a projekt Turris – Živě.cz
    https://www.zive.cz/...unikatni-cesky-sitovy-pocitac-mox-a-projekt-turris/sc-3-a-201666/default.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam