NAGASAWA: Ano, už se zase chytáme za slovo. Nesrovnávám jejich dílo, ale jejich komerční úspěch. V našem českým písečku Troška komerčně válcuje kde koho. Což mu akademie nemůže odpustit. babovřesky pokud se nepletu byly největší českej kasovní trhák of ever. Takže komerční úspěšnost Troškovi nikdo nevezme. Můžou se ti jeho filmy nelíbit, ale sposutě lidí se líbí a hlavně vydělávají peníze.
U Tarantina je to rámcově podobné. Spoustě lidí se jeho filmy nelíbí, ale obvykle to jsou kasovní trháky. O tom, že tohle srovnání, které ani není srovnáním, kulhá na obě nohy jsem samozřejmě psal. Nehledě na to, že Oscara za režii dostal před 21 lety. Od té doby nic. U Djanga proměnil jen scénář. Jinak už to jsou akorát nominace, takže zase tolik ocěňovaný režisér to není.
http://www.csfd.cz/tvurce/2120-quentin-tarantino/oceneni/ což je v tabulce jasně vidět.
Já to mám s jeho filmy tak napůl. Django mě nebavil 8 hrozných, přestože se tam 3/4 filmu nic neděje, ano. Hanební parchanti jsou v pohodě Jackie Brown už ani nevím o šem byla. Nicméně se vždycky těším na další jeho film...