• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKOperativní leasing - sdileni zkusenosti a nabidek
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: Jednoduse receno – kdyz te nekdo namrda, jeho pojistovna cvaka nahradni auto, kdyz nekoho namrdas ty, zalezi jaky mas havarijko.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    2MEK: z ceho soudis ze to tak pravdepobobne bude? nekdo musi vystavit fakturu na pujceny auto aby si to mely ty pojistovny jak predat a to nekdo bez toho aby to auto nekomu pujcil neudela... ty bys mel dostat auto a zadny penize neresit. Silne pochybuju, ze by skofin mel potrebu takhle neco smelit kdyz je to velmi lehce doresitelny.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: V pripade zavineni nehody, resi udalost tvoje pojistovna z tveho havarijniho pojisteni vuci tobe a tvoje pojistovna z tveho povinneho ruceni vuci poskozenemu. Pri nezavineni nehody tedy nejedes podle podminek tve pojistovny, ale podle toho, co uklada zakon (ktery na nahrani vozidlo pamatuje).
    Pojistovna vinika z jeho povinneho ruceni vzdy plni na zaklade zakona a tedy vsem stejne (viz. princip povinneho ruceni).

Pojistovna vinika 100% musi uhradit naklady na zapujceni vozidla. Jen to pravdepodobne nebude me, ale vlastnikovi vozidla (Skofin), kterej si to necha.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: to samozrejme neni pravda. Pred podepsanim smlouvy se musis na pojistovnu zeptat, protoze s autem si kupujes jejich podminky a pokud nemas zaplaceno nic navic, tak samozrejme viz jejich pojistne podminky.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Na pojistovne nezalezi, na co mam jako poskozeny pravo je dane. Takze proplatit nahradni vuz pojistovna vinika musi – jenze nejpis ho proplati Skofinu a ja ostrouham :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: pokud ho nemas v havarijku, tak asi smula. Co mas za pojistovnu?
    2MEK
    2MEK --- ---
    Ja ted se Skofinem resim situaci, jak to bude s nahradnim vozem, kdyz ho nemam zahrnuty v havarijku.
    Pokud bych byl majitel vozu, je to jasne, ale takhle se trochu bojim, ze Skofin si vuci pojistovne vinika nahradni vuz necha proplatit a ja ostrouham... Tak uvidime.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KALIBAN: no vlastne sem udelal to, co ty. Jen sme se nedokazali tady ve skofinu shodnout na tom, ze a kolik mam narok na nahradni vuz.

FYI top pojisteni ve skofinu z havarijniho pojisteni povoluje nahradni vozidlo do vyse 50 tisic korun, maximalne vsak 1900kc/den.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    JA teda musim rict ze jsem to u golfa takhle mel. Zavolal jsem do leasingovky ze mam skrably dvere, tam mi rekli at se dohodnu v autorizaku.
    zavolal jsem do autorizaku a tam si dohodl termin
    prijel jsem dal jim auto, chlapik zavolal do leasingovky a vyresil s nima co a jak
    rekl mi ze mam narok na takovy a takovy auto a i vedel na jak dlouho
    dal mi klicek od auta a s tim sem jezdil
    nic vic sem neresil.

kdyz mi ukradli volant bylo to vyrazne vyzivnejsi, ale taky to skoro sechno vyresila nejaka skofinlinka , jen teda ty co mi to auto pronajimali byli absolutni kokoti :)
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Kdyz se neco stane, tak je to naopak horsi, protoze si to nemuzes jednoduse posefovat sam, ale musis se o tom bavit i s nima a slazovat svoje dalsi kroky.

Ja cekal, ze kdyz jsem najemce, tak si leasingovka vsechno resi sama a ja jen dodavam podklady a platim najem. Uz jsem z ty nevedomosti vystrizlivel...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Víte, co me sere na operácích? Platím si takový prachy navíc za to, aby až se něco stane, tak to nemusíš řešit ty. A pak vám někdo utrhne zrcátko a ty vy strávíte půl dne voláním, jestli mám nárok na náhradní vůz (kolegové ve skofinu vubec netuší, pak voláš na pojištovnu, tam to naštěstí potvrdili), pak musíš nahlašovat na pojistovnu, na skofin, pak volas do servisu (výměna zpětnýho zrcátka u Passatu v autorizáku bude trvat 7-10 dni, LOL).

Tak kurva, za co si platim ten nadstandard, kdyz pak musim ty veci resit sam?

#PripadatSiJakoKokot
    2MEK
    2MEK --- ---
    SOMEONE: Driveto i Barth ti hned zavolaji a reaguji velmi rychle. Jakmile mi neco smrdi hned v zacatku, davam ruce pryc. A spatna komunikace smrdi hodne.
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    2MEK: právě myslím že kolega tam cca půl roku zpátky psal na passat all track bi turbo s nájezdem 30km/rok za asi 14k a nejak nereagovali, a kdyz se jim dovolal tak ze prej maj na strankach staré nebo neplatné nabídky. Bohuzel kolega je ted na mesic na martiniku tak se ho nemuzu zeptat primo.

KALIBAN: hm, ja sem si dokonce precetl nejenom ten jeden ale i ty predchazejici. Zkus to taky, treba pochopis ze prispevek je o skofinu.
    2MEK
    2MEK --- ---
    SOMEONE: Psal jsem jim dotaz na toho Tuarega a doted zadna odpoved. Takze jsem je skrtnul.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SOMEONE: to uz mi prijde fakt jako extremni fakof prijit do klubu zeptat se na neco a nedat si ani tu praci si precist posledni post...

LELI
    LELI --- ---
    KALIBAN: jak ty operaky zacinaly, tak sly najit i ruzny zverstva, viz ty a5 za 5k mesicne.

DRAGON
    DRAGON --- ---
    SOMEONE: to co pisou na webu proste plati. Co by tam melo byt jinak? mas mileage, pocet let a co je v cene operaku, nic vic. Dodani auta se vzdy odviji o to, jestli pozadujes stojaka na prodejne nebo ti ho budou vyrabet (konfigurak), vzdycky se vyplati si 1) precist si pred podepsanim smlouvu 2) zaplatit si k autu 100% GAP 3) zjistit si skladovy terminy nez to podepises.
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    KALIBAN: Proč? Neviděl jsem tu ani jednu zkušenost že by od nich auto někdo měl.
    Zajímá mě třeba jak jsou platné ty nabídky co mají na stránkách nebo jestli to je jen vábnička. Nebo právě jestli se na auto nečeká 2x déle než je slíbeno.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LELI: tak kdybych chtel bejt svine tak sem tou dobou mel na rocni operak GTD ktery kdybych koupil a za rok prodal tak by stalo minimalne trikrat tolik nez ten operak :-P

kazdopadne neco mezi je oke, ze me takovejhle easy pojezd za do 6,5 s dani je pohoda
    LELI
    LELI --- ---
    DYNK: 460? muzu pohledat presne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam