• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus v kinech
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    FOSSY: Já jsem v tomhle trochu na pochybách, jestli bylo při tvorbě prvního vetřelce v úmyslu vytvořit komplexní universe ve kterém se tyhle dva druhy potkají. IMO tahle myšlenka vznikla až v Predátorovi 2, kde byla královnina hlava mezi trofejemi v lodi Predátorů, ale možná to byl prostě jenom easter egg a nějakej hlavoun se rozhodl to tlačit do paralelního canonu.
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    DWAY: Tak ono je i dost nefilmového (knižního a komixového) AvP materiálu, kde načasování Promethea nehraje roli, protože se děj odehrává mnohem později. IMHO je ale pro kontext vesmíru vetřelců dost významné, jestli člověk bere predátory jako jeho součást, nebo ne.
    Nicméně ano, pokud jde o Alien, a ne o Alien universe, mluvíme o šesti filmech, z nichž čtyři bych rád předstíral, že ani neexistují (nejméně dva jsou IMHO opravdu hodně špatné, jeden velmi slabý a jeden jsem neviděl (přiznávám)), a knihách, které až na vyjímky spočitatelné na prstech jedné ruky letitého dřevorubce nestojí za přečtení. Což mi přijde jako zbytečné ochuzení o spoustu příběhů a myšlenek, které se rozvíjejí právě v souvislosti s predátory v AvP sekci.
    Na druhou stranu uznávám, ačkoliv existuje i komix Alien vs Superman, nepovažoval bych DC superhrdiny za coučást alien universe ani omylem :)
    Jinak se omlouvám, nechci startovat žádný flamewar, jen vyjadřuji názor. Konstruktivní diskuze by byla fajn :))
    DWAY
    DWAY --- ---
    FOSSY: Pravo tu byt maji, ale hadam ze prometheus ty filmy proste anuloval. Protoze jak se mohli vetrelci objevit na zemi kdyz v Prometheu jeste neexistovali. Takze Mlok ma pravdu v tom, ze do universa neplati, na druhou stranu toto je auditko pro fanousky vetrelce, a hadam ze vetsina, ne-li vsichni to AvP proste videli no :)

    Ja ty filmy osobne mam celkem rad, ale hlavne jako akcni podivanou.
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    JVMLOK: A AvP jsou tedy co? Pokud tu mají právo být? ;)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    FOSSY: Podle mne teda nepatří do stejného univerza. Bez ohledu na to jak moc by si to Uwe Boll přál :)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Proč nejsou v záhlaví predátoří filmy? Patří přeci také do "správného universa"?
    BTW, než se zabývat tím, kolik lidí se chová nesvéprávně, aby fungoval vratký scénář, bych se konstruktivně zabýval právě třeba vzájemným ovlivňování predátorů a vetřelců :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: Asi jo. Kdyby byla jedným selhávajícím článkem tak by mě to tak nedráždilo. Ale jako v posledních dvou filmech opakovaně, tady se rozpadl naprosto a absolutně celý řetěz, který prostě neměl silné články. Prostě typická posádka vesmírné lodi.
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: ja ji ale neobhajuju za kazdou cenu. Jen si mi zatim nevysvetlil proc je takovy problem, ze byla vystresla. Proste se dostala do situace na kterou jako pilotka nebyla trenovana, na kterou nikdo neni trenovany. Mozna CDC.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ...Vsecko mozny...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: Jo. Blej bojovej pilot je vytrenovanej na vseckkozny peii od poustte po arktidu. Ale pilot vysadkovyho modulu lode prepravujici prvni kolonisty hlubokym vesmirem na planetu co znaji jenom za dalkovejch scanu je blekotajici idiot. Proboha prestan tu demenci za kazdou cenu obhajovat.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KEB: vsak ja se taky nechci hadat :) Ja proste odpovidal vlastnimi nazory :) Neni to tesane do kamene. Pokud vidis nekde trhlinu tak to klidne napis, bud to rozvedu, nebo uznam ze mas pravdu ;)

    Ale ma vyhoda je v tom, ze protoze nezname vsechen background tak je slusny pocet moznosti proc udelali to co udelali.

    KEB: cca 20 let po covenantu.
    KEB
    KEB --- ---
    Dotaz: ve kterým roce se odehrává vetřelec jednička? Vzpomenete si? Páč Covenant je 2104 a prometheus byl o dekádu dřív, tak abych věděl kolik času zbývá... :)
    KEB
    KEB --- ---
    VON_GILOTINE: rozumím ti, ale popírat evidentní logiku by nemuseli :)

    DWAY: Tvoje argumenty stojej na hliněných nohách :D ale dobře, nepřišel jsem se sem hádat. Covenant je podle mne stejně debilní jako prometheus akdyby to nebylo o vetřelcích a netočil to Scott, tak ho rozstřílí všeci, ale takhle ne takhle je to kult.
    DWAY
    DWAY --- ---
    PREDSEDA: v colonial marines to apc docela psalo :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: otazka je, jak casto se vedoucim zavodu stava, ze jednomu z delniku vyskoci ze zad vetrelec :)

    Prulet atmosferickou bouri je presne neco na co jsou trenovani. Ale nikdo nemel uplne duvod ji trenovat na parazita, ktery pri vyklubani trha hostitele.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    ad Aliens: mě vždycky zajímalo, jak by to vypadalo kdyby proti vetřelcům na LV-426 použili palebnou sílu z věže toho APC. Nebo aspoň proti něčemu. Vždycky když na ten film koukám, je mi hrozně líto že to APC rozbili aniž by si jednou vystřelilo. A to samý vlastně i s tou výsadkovou lodí.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    JVMLOK: lépe bych to neřekl.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    VESPER_INDIGO: jojo. Kdyz srovnas jejich psychologickej profil treba s vedoucim smeny ve vyrobnim zavode, jsou piloti naprosto neprofesionalni kreteni se snizenou rozhodovaci schopnosti. Nebo ze bych se pletl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam