• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus v kinech
    40 let. Juchuuu

    Vše o Alien universu:
    Alien, Aliens, Alien 3, Alien: Ressurection, Prometheus, Alien: Covenant, Alien vs Predator, Alien vs Predator 2

    Ale také knihy, komiksy, hry, prostě cokoli, co by mohlo zajímat fanoušky Vetřelce. Aktuálně hádám diskuse o Covenantu.

    Alien covenant evolution (img)
    rozbalit záhlaví
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MARTIK: jj na tech 11minut jsem koukal pred par dny a dost bida. breceni na lodi me fakt nezajimalo no
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    VON_GILOTINE: :) u deleted scene nás tady žádné překvapení jako u Promethea (alternativní fifield monstrum, proldoužený boj s ing.) nečeká.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DWAY: toto je naprosto fatalne zasadni video. ultradíky.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ridley Scott adding condensed milk to Ian Holm's head on the set of Alien
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    MARTIK: Píšeš správně scifi, protože to scifi je. Taky si pamatuju, že se to tak uvádělo a řadu let to taky tak vnímám. Nicméně si to neprotiřečí s tím, co jsem psal předtím. Horor je to taky;).
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Zde synopse chystaného knižního prequelu..
    Zní to děsně nezajímavě.

    "The Covenant mission is the most ambitious endeavor in the history of Weyland-Yutani. A ship bound for Origae-6, carrying two thousand colonists beyond the limits of known space, this is make-or-break investment for the corporation — and for the future of all mankind.
    Yet there are those who would die to stop the mission. As the colony ship hovers in Earth orbit, several violent events reveal a deadly conspiracy to sabotage the launch. While Captain Jacob Branson and his wife Daniels complete their preparations, security chief Daniel Lopé recruits the final key member of his team. Together they seek to stop the perpetrators before the ship and its passengers can be destroyed.

    Alien: Covenant - Origins | Xenopedia | FANDOM powered by Wikia
    http://avp.wikia.com/wiki/Alien:_Covenant_-_Origins
    KEB
    KEB --- ---
    CYBERKOTLIK: kššššc, ty nám to tady kazíš! :D
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DWAY: Kdyz ten film ma znaky obou zanru, tak holt patri pod oba zanry. resit, jestli je tam vic horroru nebo scifi je bezpredmetny:)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MARTIK: Pravda že byl. Kořenová příčina jeho šílenství je porucha kryolůžka ;)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    JVMLOK: asi se ptám blbě, ale kdyby tam byl ten šílenej člověk místo aliena, tak by to bylo pořád sci-fi?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    BRENDY: já ho viděl v sedmi letech. Byl to asi první sci-fi film, který dávali v telce po revoluci. A schválně píšu sci-fi, protože takhle to tuším inzerovali. Já se na to těšil týdny. Čekal jsem vesmírné lodě, akci a samozřejmě nějakou obludu, která bude zabíjet lidi, ale asi takovým způsobem, jakým to dělala Gappa.
    Fakt nevím, proč jsem to tehdy dokoukal, byť mi bylo brzy po začátku filmu jasný, že to není pro mě. Byl jsem z toho posranej řadu let. Dá se říct, že ten film stál za všemi mými dětskými nočními můrami a děsy.
    DWAY
    DWAY --- ---
    MARTIK: jo ale o tom byla cela debata. Obe strany seznaly, ze to ma jednak scifi a jednak hororove prvky. Ale nemohli sme se shodnout na tom co je hlavni zamereni.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    DWAY: kdybys dal možnosti:
    1) sci-fi
    2) horror
    tak vím hned jak hlasovat.

    Ale jestli je to horror ve sci-fi kulisách, nebo sci-fi s horrorovými prvky, tak to nevím .. :) Řekl bych, že je to obojí.
    Vlastně obě možnosti se de facto rovnají "sci-fi horror", takže..
    Clever girl!
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JVMLOK: kdyz jsme u toho skatulkovani - co je na event horizontu satanistickyho?. o satanovi nepadne jediny slovo - jedina reference na "peklo" je "ex inferis" - jinak se divak dozvi pouze to, ze lod byla v jine dimenzi, kde by se mu rozhodne nelibilo:)
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: to bude asi ten rozdíl no. Pro me je to film v prve řadě o vetřelci, až v druhé o Ripleyove. Coz je jeden z hlavních důvodů proč mě zklamal prometeus a proc me mi tak nevadil covenant jak jinym.
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: páč predátor nemá děsit, ale je to akčnák! :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: uz jsem si na to taky vzpomenul behem tehle diskuze :-) Moje volba uz je touhle dobou asi dost jasna :-) sf.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DWAY: jen at nedojde k mylce, pro me je tam vetrelec jen kulisa, zmenenej parametr reality, a vsimam si zachyceni lidskyho chovani v tehle situaci. I kdyz je ta Gigerovska mrcha pekne impresivni stvoreni, hraje pro me spis zastupnou roli, protoze si tam uplne klidne dokazu predstavit typka, kterymu se pokazilo kryoluzko a rychly probuzeni mu odmazlo vsecky vrstvy superega, ega a intelektovejch schopnosti, a zustal jenom na kost ohlodanej clovek podlehajici instinktum snazici si zaopatrit potravu uprostred ocelovyho bludiste plnyho blikajicich svetylek, kde se pohybuje par "soft" dobre chutnajicich zdroju proteinu :-)
    KEB
    KEB --- ---
    akorát si říkám, kam patří predátor? :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: a pokud se ti pri tom podari vyhnout jakymkoliv nadprirozenym mocnostem, hybatelum a motivum, klidne z toho muzes udelat science fiction.
    Akorat z principu jde demonum v 99,999% o lidskou dusi, takze good luck :-)
    Krasne to ilustruje napriklad rozdil mezi Zjevenim svateho Jana a Cizincem v cizi zemi, jedno je fantasy ktera to dotahla na mainstream, a mozna i trochu horror, druha je cistokrevna sf, a pritom obeotviraji otazky lidske viry:-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    JVMLOK: Ale jo, co se definice tyce tak souhlasim. Jen se proste neshodnem v tom, na co byl hlavne zamereny Vetrelec. Ja v tom vidim hlavne to vrazedne monstrum a boj posadky o preziti, a nejake poznavani vetrelce jen jako vedlejsi zapletku (a pravda spise rozvinutou az v dalsich dilech), a ty to mas spise na opak. Takze na tom se holt neshodnem :)

    To co ty vidis ve vetrelci ja vidim treba v Jurskem Parku. Tam sice dinosauri papaji lidi, ale hlavni pointa je prave to klonovani a budovani parku ktere se zvrtlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam