• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus v kinech
    40 let. Juchuuu

    Vše o Alien universu:
    Alien, Aliens, Alien 3, Alien: Ressurection, Prometheus, Alien: Covenant, Alien vs Predator, Alien vs Predator 2

    Ale také knihy, komiksy, hry, prostě cokoli, co by mohlo zajímat fanoušky Vetřelce. Aktuálně hádám diskuse o Covenantu.

    Alien covenant evolution (img)
    rozbalit záhlaví
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: takže kolonie je náhradní plán za Nostromo.
    KEB
    KEB --- ---
    KEB: mám pocit že kolonie tam je 20 let
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: ne ripley jasně říká burkemu že je tam poslal úmyslně, to nebyla náhoda. Oni dostali rozkaz jet na souřadnice a prověřit
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: ano, to je otázka. Proč zakládali kolonii na LV-426. Už si nepamatuju ve dvojce, jak přesně dlouho říkali Ripleyové, že tam už kolonisté jsou. Z toho filmu (zvlášť z vystřižených scén) to vypadá, že kolonisti našli Derelict náhodou, ale to je samozřejmě spekulace.
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: to není jistota, to je předpoklad. Ke zničení nostromo muselo dojít z nějakého důvodu předpoklad že se TO prodělalo je celkem na místě.

    Akorát proč tedy zakládali kolonii na lv 426?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    PREDSEDA: Jinak k tomu Special Order 937 z Aliena jsem teď našel moc pěknou analýzu:


    Existuje několik prvků Vetřelce a Zvláštního rozkazu 937, které nejsou obecně komentovány a usnadňují pochopení Vetřelce a pokračování Vetřelců.

    Weyland Yutani zachytil nouzový přenos vycházející z LV-426 a dekódoval ho. Zpráva byla skutečně „varováním“, jak zjistila Ripleyová s Matčiným částečným překladem přenosu. Kvůli velmi restriktivním protokolům týkajícím se importu/transportu mimozemských forem života zpět na Zemi vytvořila tajná kabala manažerů Weyland-Yutani plán tajně získat mimozemský „organismus“, zmíněný v přenosu, pro analýzu a komercializaci.

    Dekódovaný přenos varoval, že jakýkoli biologický organismus, který má tu smůlu, že přijde do přímého kontaktu s mimozemským organismem, bude „infikován“ a nepřežije. Weyland-Yutani umístil Ashe, raný model umělé bytosti, na palubu Nostroma a vložil "Zvláštní rozkaz 937" do Matky. Nikdo z lidské posádky Nostroma neměl ponětí, že Ash byl syntetický nebo že existuje "Zvláštní rozkaz 937".

    Velitel Dallas z Nostroma byl Matkou falešně informován, proč byli Nostromo a jeho posádka přesměrováni a probuzeni, aby „vyšetřili“ mimozemský přenos. Velitel Dallas si myslel, že přesměrování a brzké probuzení jsou rutinní záležitostí způsobenou „neočekávaným“ zachycením mimozemského přenosu. Ve skutečnosti byl velitel Dallas a zbytek lidské posádky Nostroma odsouzeni k záhubě v okamžiku, kdy přistáli na LV-426.

    Ash tajně udělal vše, co mohl, aby za prvé ochránil „organismus“ pro vyzvednutí a analýzu a za druhé přesměroval Nostromo na předem určené setkání se speciálním týmem z Weyland-Yutani, který by Nostromo zachytil a „shromáždil“ vzorky „ organismu“ pro analýzu v tajné laboratoři mimo planetu.

    Ve smazané scéně z Vetřelce Ripleyová zjišťuje, že Nostromo byla Ashem uzamčena na návratovém kurzu na neurčené místo těsně mimo oběžnou dráhu Měsíce. To je důvod, proč chce Ripley opustit loď se svými dvěma zbývajícími lidskými členy posádky. Ale bohužel i oni se podle očekávání stávají oběťmi „organismu“. Ripleyová nastaví loď na sebezničení, aby zabránila návratu „organismu“ na Zemi, což nejvyšší manažeři Weyland-Yutani nečekali, že ona nebo ostatní lidští členové posádky Nostroma přežijí.

    Na základě Weyland-Yutani analýzy plně dekódovaného mimozemského přenosu se očekávalo, že posádka Nostroma zahyne ("posádka postradatelná"), čímž se eliminují všichni svědci zločinu, a Nostromo by bylo zničeno a uvedeno jako předpokládané ztracené ("všechny ostatní úvahy vedlejší“). Ale Weyland-Yutani nepředpokládala Ripleyino ohromné ​​odhodlání přežít setkání s „organismem“ a vrátit se ke své dceři zpět na Zemi.

    Ripleyová však přežila a vrátila se na Zemi o padesát sedm let později. Ripleyová byla jedinou osobou, která měla důkazy o Weyland-Yutani monstrózním zločinu úmyslného vystavování lidských bytostí extrémně nepřátelskému a agresivnímu mimozemskému organismu, aby je tajně získal a komercializoval pro divizi biologických zbraní. Weyland-Yutani obvinila Ripleyovou ze zničení Nostroma, zdiskreditovala její zprávu o setkání se mrtícím organismem a pohodlně zapomněla na „Zvláštní rozkaz 937“.

    Vetřelec a Vetřelci jsou varovným příběhem o děsivé a zrůdné lidské aroganci a chamtivosti některých vedoucích pracovníků Weyland-Yutani, vedle nichž se agresivní nenasytnost mimozemských druhů zdá ve srovnání téměř zanedbatelná.



    Původní text tady: https://alienanthology.fandom.com/wiki/Special_Order_937 , dovolil jsem si v překladu opravit LV-427 na LV-426. Podle tohoto výkladu by Weyland-Yutani měla sice povědomí o existenci vetřelce na LV-426, ale už by nevěděla, jestli ho tam posádka Nostroma vyzvedla nebo ne (komunikace není online, Special Order 937 je v Nostromu už od startu jeho mise). Stále tady trošku hapruje úvodní sekvence Romula, kde
    vyzvedávací tým letí k troskám na jistotu
    .
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    BTW Bishopa taky vyhodili ve trojce na směťák, ale opravitelný asi moc nebyl :)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: ta postava je v pohodě akorát východisko, že korporace vyhodí androida na smetiště a tam ho nějaký Kašpar najde opraví a nechá si ho a nikoho to netankuje je prostě blbost.

    Já už jsi tu jedničku úplně nepamatuji, proto ji mám taky aktuálně rozdívanou.

    🤣
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Imo postava Andyho mi tam taky moc neseděla, na druhou stranu je ze všech zdaleka nejlíp zahraná.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: Weyland-Yutani ví, že Nostromo nabralo vetřelce na LV-426. Dává přece v jedničce Ashovi pomocí Matky instrukce.
    KEB
    KEB --- ---
    a hlavně je ta základna zamčena. Bez androida s oprávněním ji neotevres, což je možná i důvod proč ji nikdo nehlídá.

    Takže zase najdeš androida na smetišti s na koleně si ho opravis a necháš. To je největší logický laps
    KEB
    KEB --- ---
    ta základna není opuštěná ta základna je v prdeli. Navíc je zaparkovaná u nějakého koloniálního prdelakova. Takže IMHO kolonie dostala instrukce na nic nesahat, protože stejně nemají jak to vyřešit.

    No a než z weylandu někdo doletí, tak je to na měsíce možná roky, pořád jsme ve vesmíru a všude to máš kurva daleko.

    Spíš nechápu, že nikoho nesere že si banda blbečku vyletí pryč a nikoho to netankuje.

    I když to může být taky tím, že kolonie to má na háku a prostě to neřeší. Mohli být taky varování že biologické nebezpečí.

    A dvojku to nepopírá, protože tady ta základna zanikne. A weyland začíná od nuly. Je otázka jestli ví, že nostromo nabral vetřelce na lv 426.
    DWAY
    DWAY --- ---
    PREDSEDA:
    SITH:


    Na stanici jsou zbraně, které se tam ale nesmějí používat?
    Zbrane se muzou pouzivat. Rekl akorat, ze se nesmi pouzivat na vetrelce specificky v te chodbe protoze mezi chodbou a vesmirem je pouze jedna vrstva, a kyselina si s ni poradi hrave, jak sme videli

    Jediné co bych vytkl je to zrychlení evoluce, kde to nyní bylo vše během doslova pár minut.
    tak v jednicce se vylihl, utekl, a nez udelali meeting a stihli ho najit, tak uz byl taky dospely. Taky jsem se nad tim pozastavil, ale neprislo mi to o tolik rychlejsi.

    Mozna ten gestation period byl trosku uspechany.

    taky mi příjde, že to podkopává dvojku, kde Weyland Yutani 57 let po jedničce jde objevit vetřelce na LV-426, přitom ho už měli 20 let po vykradení trosek Nostroma, ale nechali ho prostě jentak na opuštěné stanici
    to jsem si vysvetloval tim, ze proste jedna ruka korporace nevi co dela druha. Kor kdyz jde o chamtivost nekoho, kdo se nechce podelit s objevem dokud nebude jiste, ze shrabne veskerou smetanu. Je dost mozne, ze vsichni co o te stanici vedeli, na ni take zemreli.

    Taky se mi nelíbí, že to zase všechno vymyslel přechytralý android (Rook/Ash), který chtěl vylepšit lidstvo.
    Nemyslim, ze to vsechno resil Rook. To bylo proste jen programovani nekym kdo mu tu direktivu dal.


    SITH
    SITH --- ---
    Jsem zpět z kina a moc se mi to líbilo. Jediné co bych vytkl je to zrychlení evoluce, kde to nyní bylo vše během doslova pár minut.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB:

    tak mě vadí především:



    Gigantická stanice si lítá opuštěná vesmírem, Weyland-Yutani jí nehledá? Vybavená drahým zařízením, není nijak hlídaná a na planetě o ní nikdo neví?

    Na stanici jsou zbraně, které se tam ale nesmějí používat?

    Z facehuggera je dospělý Xenomorf asi za 15 minut? Včetně nakladení a vylíhnutí vajíčka, svlékání chestburstera a dorostení do dvou metrů?

    taky mi příjde, že to podkopává dvojku, kde Weyland Yutani 57 let po jedničce jde objevit vetřelce na LV-426, přitom ho už měli 20 let po vykradení trosek Nostroma, ale nechali ho prostě jentak na opuštěné stanici

    Taky se mi nelíbí, že to zase všechno vymyslel přechytralý android (Rook/Ash), který chtěl vylepšit lidstvo.



    Ale třeba se ve všem pletu.
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA:

    za mě je Andy nejvíc divná věc. To si jako najdeš android a weylandu na smetaku a necháš si ho? Nikomu to neva?


    Co tobě vadí?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: jo, ale to jsou emoce, to bych nepovažoval za chybu ve scénáři.
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: na první dobrou jsem jich tam viděl taky hromadu, ale Po delším přemýšlení jsem je proškrtal

    Za mě zůstává největší nelogičnosti Andy.
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: já se chechtal teď, co jsem dodíval vetřelce ( dvojku), ta epesní scéna, kde rýpleová vystřílí zásobník granáty a plamenomet na vejce je úplně k ničemu, protože za chvíli tam bouchne 40i mega tunová bomba. A ta munice jí samozřejmě chybí při střetu s královnou.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Dobře dobře, ale tady jich bylo fakt hodně, akorát že se ještě nesmí spojlerovat, tak je nebudeme zatím řešit :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    PREDSEDA: ammmm, "odevzdejte zasobniky?" Skvele termonuklearni chladici veze, ktere muzes zlikvidovat par kulkama? Facehugger ktery prolepta skafandr, ale neposkodi oblicej ani trosku?

    Ony ty chyby tam byly taky :) Jen proste to tehda lidi tolik neresili. Nebyly internety, kde se tyto "vytky" sirily :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam