• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus v kinech
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Mně se to paradoxně nejvíc líbilo do tý doby, než se objevili první alíci. Protože do tý doby to bylo prima scífko s nádechem Blade Runnera, ale pak už se začalo trochu ozývat OCD lore nerda a řešil jsem, jak je možný tohle nebo tamto.

    Ale celkově furt cajk a taky si to dám někdy znovu.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    SITH: pochopil jsem to tak, ze pokud lod nema FTL/kryokomoru, tak to nikoho netankuje, protoze se s ni realisticky neda uniknout, a navic tam ty lode zrejme litaly nahoru a dolu uplne bezne, protoze vozily natezenej naklad.
    DWAY
    DWAY --- ---
    SITH: sak oni tu raketu pouzivali na praci ne? Predpokladam ze byla jejich. A co se tyce pripadne kradeze, kam by leteli bez tech modulu? :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jo těm teens je 20+ a podle režiséra ho k tomuhle inspirovala scéna z Aliens z LV426, když tam po chodbách pobíhají malé děti. Tak prej jací by to byli lidé, kdyby tam vyrostli a bylo jim něco přes 20 :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jasné plusy jsou za mě ten vizuál, má to přesně tu industriuální atmošku prvního Alien a to mě bavilo hodně. Casting mně taky nevadil, ta hlavní holka byla dobrá a Andy byl pro mě hvězdou celýho filmu. Akce taky dobrá, xenomorphs v pořádku, všechno bylo jak má bejt.

    Ten scénář je krapet děravej, ale asi nemůžeme mít všechno. Tak či onak mi to přišlo jako důstojný díl do frančízy a je vidět, že hlavně původní dva filmy měli tvůrci v úctě.
    SITH
    SITH --- ---
    ještě za mě přidám, že trošku škoda že ta crew byla dost teen. Člověk má pak pocit, že kouká na klasickou hororovou teen vyvražďovačku. A pak jsem se lehce usmál, že si z kolonie může pár teens vzít raketu a vyletět na orbitu jako my jezdili v 90´s škodovkou do mekáče na Kladně. Ale těch prvních 15minut s nostalgií z původních Alienů bylo skvělých
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tak jsem na to zašel včera do IMAX a za mě jasnej sukces. Trochu to kazil scénář, kterej hlavně v druhé půlce ztrácel, ale i tak jsem se dobře bavil a rozhodně se těším až si to pustím v klidu doma :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Na téma vejce na Sulacu

    How Did an Alien Egg Get on the Sulaco? - Explained
    https://www.youtube.com/watch?v=adUvkY_sNHA
    FRDK
    FRDK --- ---
    DOCKINEZ:
    Royal Facehugger | Xenopedia | Fandom
    https://avp.fandom.com/wiki/Royal_Facehugger
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To je ta teorie o royal facehuggerovi, kterej dokáže impregnovat dva zárodky: mamku a drona, kterej se vylíhne jako první a má ještě nevylíhlou mamku chránit.

    Royal facehugger se od normálního liší vzhledově tou blánou navíc mezi "prstama".
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Není. Jedna z těch kravin, i když jsem četl i teorie, které se to snažily okecat, ale byly přiřazené za vlasy.
    KEB
    KEB --- ---
    tak jsem dodíval trojku. Na sulaco na které odlítají na konci dvojky je vejce. Jak se tam dostalo nevíme. Facehugger rozbil kryoschránky asi ve snaze najít správného hostitele. U toho se pořezal a kyselina udělala požár. Mezitím infikoval Ripleyovou, přestože se film snaží působit, že Newt. Potud to chápu, ale kde se vzalo vejce-facehugger, který na FURY infikuje psa nebo krávu (podle verze)? To tam řečeno není...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KEB: Obojí je otřesný.
    KEB
    KEB --- ---
    DOCKINEZ: Prometheus? Ve srovnání s covenantem to zase není tak špatný film
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PREDSEDA: Prometheus by měl být zapomenut, proti němu je i „vypni mozek a bav se“ Alien 4 intelektuálská záležitost.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    A má úplnou pravdu. Škoda že o tom není přesvědčená většina současných tvůrců.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Fede o praktickych efektech.

    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/LV426/s/gHR153v53C
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Ještě bych odbočil zpátky k prvnímu dílu. Po tom, co jsem viděl Promethea si zpětně myslím, že ty stovky vetřelčích vajíček na dereliktu nebyly nakladený vetřelcema, ale naopak byly náklad tý lodi (biologická zbraň), pravděpodobně od Engineerů. Co si o tom myslíte vy?
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: částečně to dává smysl. Protože tahle honba za xenomorfem má jaký výsledek? no stromo zničený, Romulus víme co, což znamená 1 gigantickou katastrofu, finanční i lidskou.

    A weyland tady nezískali vůbec nic, takže myšlenka, že ti co o tom věděli po sobě zametli je docela reálná.

    Ti co zakládali kolonii vůbec nemuseli vědět, co se tam stalo. A nezapomínejme že od události romula je to 37 let ti co o tom věděli už můžou být klidně mrtví.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Někdy i oficiální licence nejsou zrovna přesné (Alien³) :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam