• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - The Lost boys
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    RUDIE: tvl to je jak to id co dava na oltar realismu dvojku kde newt preziva tejdny v odpadcich, vetrelci taky vrazdej jen kdyz se jim zachce atp.. proste u dospeleho cloveka jsou tyhle urazene krivdoplky polepene falesnym radobyrealismem naprosta ostudnost
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Yees streda, dnes vecer odmena, novy dil
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    jsem prijemne prekvapenej, ze tady v klubisku panuje vstricna atmosfera) review bombing zhrzelejch geeku uz jinak opet jede...

mne to teda bavi i po 4 dile, je tam samozrejme opet par takovejch tech eee momentu, jako prilisny zjednoduseni, nebo "tohle je trochu moc" pocitu, ale jako celek me to bavi spis cim dal vic)
    Tentokrat celkem malo akce, ale hodne zajimavejch linek a vetsi ponor do psychologie postav (je jich tam mozna za moc no). Kirch čím dál záhadnější, jsem zvědavej, jak to s ním skončí.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    CLUMP:
    tot pravdou. ten nazev dilu me rovnez zaujal. a davalo by to smysl ze kdyz uz se sraly s tema zaberama pro prostrihy v titulcich prvniho dilu, nemluve o komplet dekoracich, fenomenalne puvodnich, byla by skoda to nenatocit.
    mohu-li zaspekulovat, morrow to bude mit v pameti nebo to bude nekde vypravet je jedno jestli yutani, "příteli" nebo komukoliv.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DWAY: seriozne mam navic momenty kdy ho podeziram ze fskutečnosti dela pro Yutani.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    VON_GILOTINE:
    Nekde jsem videl drb, ze dil o posadce lodi bude patej. Viz i nazev dilu In space, no one… a popis na IMDB.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Nebylo? Vic obrazku v linku:

Khang Le’s Alien: Covenant Concept Art from 2014! - Alien vs. Predator Galaxy
    https://www.avpgalaxy.net/2017/12/26/khang-les-alien-covenant-concept-art-2014/

VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DWAY: aj se hejbe podobne jako Roy Batty z Blade Runnera
    images
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já se těším, jak se vyvine to čerstvě upečené “přátelství” :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ja zeru Kirche. Cim dal tim vetsi badass. A zaroven fakt zajimava postava.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    VON_GILOTINE: Jsem to teda zkopiroval z gaychatu i sem.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    VON_GILOTINE:
    Wendy asi slysi vetrelce (nebo operaci nebo ty kovovy veci na plicich), protoze ma mnohem vetsi rozsah sluchu, jak kratce ukazali v prvnim dile pri jejim testovani. Slysi proste i nejaky jinak neslysitelny frekvence. Teda doufam, ze to bude tohle, psionicky spojeni mezi synthem/hybridem a vetrelcema mi prijde jako picovina a nechci to. Leda by v sobe mela neco od vetrelcu a to bylo psionicky spojeny s hive mind, ale i tak…

Jinak treti dil prekvapive mistama i dost vtipnej. Zatim se mi to cely dost zamlouva.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    jinak tohle NIKDE neukazujte nebo zas tem lovcum NEREALIZMU ve scifi filmech PRASKNE ZILKA

What the Engineers were REALLY doing with the Black Goo (and why it explains the entire franchise)
    Alright... here goes. Perhaps this is an already established theory or narrative and I've just missed it. Regardless, I’ve been rewatching Prometheus and Covenant and I think they can be neatly tied together with the rest of the Alien universe but we've been too fixated on the black goo without considering what it actually is.

At the start of Prometheus, the Engineer drinks a solvent and disintegrates. That wasn’t the “black goo,” it was simply a substance perhaps made by the Engineers that reduced his DNA into base components that washed into the environment and seeded Earth. Used on themselves, the Engineers could scatter the ingredients of life across worlds.

At some point Engineers may have encountered the Xenomorph. Faced with this terrifyingly efficient perfect organism, they must have asked the question: what happens if we apply the solvent to this creature? The result was black goo, the building blocks of the Xeno, liquefied and unstable. Unlike the Engineer’s sacrifice, this didn’t seed calm evolutionary life. It mutated whatever it touched. That’s why in Prometheus we see worms become hammerpedes, Holloway collapse into infection, Fifield mutate into a berserk monster, Shaw give birth to the Trilobite, and eventually the Deacon emerge. The goo was literally made from the smallest building blocks of the Xenomorph, and that’s why it mutates everything into something in that direction.

This also explains the split between LV-426 and LV-223. The Derelict wasn’t a warship that just happened to crash; it was a cargo run carrying eggs as raw material. The plan was to bring them to LV-223 (or somewhere else), where the Engineers had facilities to refine them with the solvent and distill the goo into urns. Eggs were too dangerous and unwieldy to store in bulk, but goo was portable, weaponizable, and could be dropped like bombs. The Derelict never made it, the pilot was facehugged and it crashed, leaving the eggs behind. That’s why LV-223 has urns but no eggs, and LV-426 has eggs in the Derelict but no urns.

This makes David’s role in Covenant much clearer too He wasn’t the creator of the Xenos at all. He was experimenting with the building blocks of the Xenos that the Engineers had already distilled, tinkering with how the goo rewrote organisms, cataloguing outcomes, and seeing what direction it was heading in. He saw the path to perfection hidden in the mutations, and he was working backwards to replicate the perfect organism that could come from those building blocks.

When you line it up this way, the whole saga suddenly clicks. The solvent breaks organisms down. Applied to Engineers, it seeds life. Applied to Xenos, it produces black goo. LV-223 was a refinery or goo storage, LV-426 a lost supply run of raw materials. David was never the creator, just the one who pushed what was already there close to its endpoint. Prometheus and Covenant don’t contradict Alien, they actually in an indirect way show us the chain of events that leads to it.

//reddit
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    sry malo kdy me neco nadchne tak mam chut se vyjadrovat a spolecne spekulovat nez se vse vysvetli.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---

tesi me moc ze jsem si mohl precist co dela a umi ta "kytka", jen zacinam mit strach ze se tim vycet priserek uzavrel a zustaneme jen "okopussy" a "turbo kliste". mocenska hra o nejvetsiho favorita tomu dodava skvelou dynamiku, prijde mi skoda ze Nibs souzena pchybnostma je trochu lacine zrzava (proste metafora nedomrlosti), ale jsem zvedav k cemu to povede. minimalne to uz ted ukazuje diry v konceptu pana PRODIGY, a predznamenava jeho pad. kdyz si Morrow nacital historii prodigyho a spojenectvi ruznejch tech kartelu tak bohuzel kus obrazovky textu chybel.. skvely byl ten strih jak to vypadalo par vterin ze ta co chce bejt nova favoritka je v laboratori sama a neco tam provadi s vajickem, nez to strihlo a clovek videl ze je tam s Kirchem..tak se dela vypraveni vizualem!

hodne mi vrtalo hlavou proc nevime jak Alien vypnul Wendy. ze s jejima reflexama ho sekla mačetou mi prijde legit. ze si vetrelec vybral Bratra jako potencialni vajicko obet mi prijde naprosto v souladu s kanonem (id dragon psotnik calculated). ale jasne, bratr nemusel behat po mistnosti s dirou v hrudniku skrz naskrz. ale to uz se tak dulezitejm postavam ve filmech stava.

coz nas privadi k otazce plice. taky jsem se chtel zeptat zda to fakt je plice a zda jen jedna ci obe, sry biologie me moc nezajima. da se usuzovat ze to udelali proto ze Kirch ma nacteny lab data z lodi. takze asi vi ze ten malej pšouk z facehuggera leze do plic, asi. nemam s tim problem. ze ma facehugger taky v sobe kyselinu jsem si nepamatoval. jsem ok s tim jak to jakoby provedli. tu operaci. vedel kam rezat (přišlo mi)

coz je sice v rozporu s fenomenalni scenou Morrow vs děti, kterezto dynamika by bez "deti/hybridi konceptu" vubec nemohla vzniknout a zahrana byla tak ze skutecne neni jasny zda Morrow fakt necitil nejakou afinitu k tomu ze stejne jako on nejsou ani synth ani human. proc ho nechali stahnout a smazat vsechna data, vi buh, o jaka data sla a zda se to nejak lisi od dat co nacetl kirch vi buh. vznikly z toho divne otazky zda cyborgove nejsou stejne tajni jako prodigyho hybridi. i kdyz mi prislo ze v druhem dile se nekdo vyjadril jasne ze to byl cyborg. anyone?

proc ma cyborg nakej zvlastni mikro tech kterej projde na prodigyho tajnou zakladnu (jak moc je tajna??) a nasledne na nej nikdo neprijde, prestoze jedou 24/7 record vsech hybrid deti.. ale co, tak to ve filmech bejva. spis mi prislo zajimavy ze tech deti se to i nejak dotknulo ze jim muzou 24/7 cumet, co videj a delaj. woke propaganda!

libilo se mi ze Morrowi stacilo rict ze je v New Siamu a on vedel ze muze utect nakejma tunelama pod zemi. ze ma cislo primo na Yutani a ze konecne zase nekdo spravne naznacil problem cestovani vesmirem stran casu na zemi ktery bezi jinak a umoznuje tak aby pasovaly casove osy v kanonu.

na muj vkus malo Wendy ale to neva. sem mega zvedavej proc ma special sluchovy spojeni s alienem, uz v druhem dile to slysela ale jeste ji to tak nemrzacilo. naznacuje to vyznam toho co se stalo v garazi za dvermi.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Souhlas s kolegou, akorát mě trochu zarazilo, že když řezali facehuggera, tak žádná kyselina jako v jedničce. A pak jsem nepochopil, proč vyndávali z toho bráchy (byl to její brácha, že jo?) jednu plíci, aby ji pak použili jako živnou půdu pro embryo. Ale to budu řešit, až to bude venku komplet a bingnu to celý znovu a se zaměřením na detaily.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    wow.treti dil super super.

konecne dpc scenar, kde postavy nejsou jednorazovy jednorozmerny nic. dokonce maj vyvoj.
    super foreshadowing.

skvela scena u vajec.

Kirch top! nemuzu dockat wendy v dalsim dile.
    DWAY
    DWAY --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam