• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Redmine - Project Management, CRM, SCM , Gantt , Wiki, Forum, Time tracking and more in Ruby on Rails
    Redmine je svobodný a open source software pro řízení projektů a bug tracking system. Obsahuje kalendář a Ganttův diagram umožňující vizualizaci projektů a jejich deadlinů. Poskytuje podporu více projektů. Redmine obsahuje integrované nástroje pro správu projektů, správu úkolů, podporu mnoha verzovacích systémů a Wiki. Vzhled Redmine je významně ovlivněn softwarovým balíkem Trac. Redmine je napsaný s využitím frameworku Ruby on Rails. Je to multiplatformní a multidatabázový systém.
    rozbalit záhlaví
    SA213
    SA213 --- ---
    QUIP: S Tracem zkušenost nemám, ale u Redminu se věnuji právě i vývoji pluginů, takže když něco přestane po upgradu fungovat, tak to i umím opravit naštěstí. :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    SA213: Ja se vzdycky nejvic bojim toho, ze nejaky plugin, nebo patch, prestane po upgrade Redmine fungovat. To byl jeden z hlavnich duvodu, proc jsem na Redmine presel z Tracu, protoze ten byl v podstate postavenej jenom na pluginech (bez pluginu to neumelo nic, snad ani prihlaseni uzivatele). A pluginy nebyly moc udrzovane, takze s kazdym upgradem neco prestalo fungovat.
    SA213
    SA213 --- ---
    QUIP: J, to je bohužel u více věcí. Ten patch je dost jednoduchý, tak není problém ho použít už teď. Já skoro vše řeším pluginy.
    QUIP
    QUIP --- ---
    SA213: Ono to "zatim" u CodeRay trva uz aspon 6 let, co ten Redmine pouzivam, takze ani nepredpokladam, ze by se na tom v dohlednu neco zmenilo.
    Rouge vypada zajimave.
    SA213
    SA213 --- ---
    Výchozí design a UX Redminu mi nepřijde příliš přívětivé, tak jsem vytvořil plugin, pro nové UI. Vychází z dnes již zaniklého designu forku Redminu.



    SA213
    SA213 --- ---
    QUIP:

    ad 1: Výchozí zvýrazňovač v Redminu je CodeRay, ale Bash zatím neumí, aspoň podle http://coderay.rubychan.de. Změna výchozího zvýrazňovače se už nějakou dobu řeší, právě kvůli podpoře více jazyků tady: http://www.redmine.org/issues/24681. V odkazovaném feature requestu je i patch, tak je možné jej aplikovat a získat tak funkčnost rovnou, jinak nejde o moc složitou změnu, takže by nebyl problém z patche udělat malý plugin.

    ad 2: Denní shrnutí Redmine nemá, ani nevím o dobrém pluginu pro tento účel.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak ja rovnou zacnu s dotazama:

    1) defaultni syntax highlighter v Redmine umi jen par jazyku a pokud se nepletu, neni mezi nima Shell (Bash). Zkousel jste do Redmine nekdo naroubovat neco jineho? At uz server-side, nebo client-side.

    2) nikde jsem to v Redmine nenasel, tak mozna nekdo na to napsal plugin (ktery jsem taky nenasel) - jak posilat lidem jen daily digest misto hromady e-mailu pri kazde zmene? Tzn. kdyz nekdo zmeni 5 veci ve Wiki a zmeni se stav 10 ticketu, tak aby neprislo 15 samostatnych e-mailu, ale jen jeden, nejaky souhrn, na konci dne.
    SA213
    SA213 --- ---
    INDIAN: Nemyslím si, systém na hlášení chyb je jen jedna z mnoha fuknkcí, kterou Redmine nabízí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam