A já si dovolím takový souhrnnější prvotní feedback k UX/UI zde :) Ale než začnu, v první řadě velké díky za tvoji aktivitu! Pro běžné prohlížení Nyxu je Fyx úplně v pohodě už teď, pro pokročilejší užívání samozřejmě nějaké funkce chybí, ale…všechno lepší, než nic. Apka je přehledná, intuitivní, takže všechno, co budu psát níže, ber spíše jen jako náměty, kam to dále posouvat :)
Něco jsou vyložené detaily (třeba hned první body :D), jsem si toho plně vědom — psát to ale budu postupně tak, jak na to při procházení narazím, ne podle důležitosti.
1) tab bar / první ikonka zbrazuje „záložky“, ale měla by sémanticky být spíše „diskuze“: zvláště, když se jako primární zobrazuje historie, nikoliv sledované („záložky“);
2) tab bar / ostré zakončení vnitřních tahů ikonky pošty stylisticky příliš nesedí se zbytkem tvarosloví;
3) seznam diskuzí / zvážil bych, zda ikonky nových obrázků a odkazů nemít nějakou tlumenější barvou; možná by se tím seznam trochu „uklidnil“, aniž bys tím ubral pozornosti na nové příspěvky vlevo.
4) seznam diskuzí / osobně mi historie jako primární kanál vyhovuje, ale nevím, zda to tak mají všichni — Nyx jako primární chápe sledované;
5) obecně / chybí „tap to scroll to top“, ale to asi víš :)
6) zobrazení diskuze / funkcionalita vypnutí zobrazení náhledů linků je skvělá, ale patří myslím spíše do nastavení aplikace;
7) zobrazení diskuze / namísto funkce 6) by se hodila funkce hledání v diskuzi;
8) zobrazení diskuze / při zobrazení obrázku z diskuze by bylo fajn umožnit jeho zavření i „stažením/odhozením“ obrázku prstem, nejen tapnutím na ikonku zavření;
9) odpověď na příspěvek / náhled příspěvku, na který je odpovídáno, je teď vizuálně výraznější, než pole pro odpověď — snad by stačilo zrušit barevný tah okolo náhledu příspěvku (a ponechat jen stín, příp. bílý příspěvek na lehce šedém pozadí);
10) odpověď na příspěvek / nový příspěvek / nová zpráva / buttony Zavřít a především tedy Odeslat jsou poměrně malé — možná by šlo řešit „Odeslat“ jako v Mail.app, tedy pomocí (větší) ikony?
11) zobrazení diskuze / přidat trochu odsazení mezi ikonkou a nickem uživatele;
12) zobrazení diskuze / zvýraznění nepřečtených příspěvků — není úplně zlé, ale přijde mi, že evokuje spíše „aktivního uživatele“ než nepřečtený příspěvek; snažil bych se hledat řešení, kde by se zvýrazňoval samotný přispěvek (co třeba barevný levý/pravý horní rožek příspěvku?);
13) pošta / ikonka pro zobrazení/skrytí náhledu linku (mimochodem ta tedy není zrovna „na první dobrou” :D) je na druhé straně, než u diskuzí; osobně bych doporučoval následující, trochu konzistentnější řešení — a počítám zde tedy i se 7).
tab diskuze
vlevo: ikonka uživatele
vpravo: hledání
zobrazení diskuze
vlevo: ikonka zpět
vpravo: hledání
tab pošta
vlevo: ikonka uživatele
vpravo: filtrování zpráv dle odesílatele/příjemce
14) nechtěl jsem končit třináctkou.
Ale aby to nezapadlo, tak ještě jednou: jinak skvělá práce, díky díky díky!