• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENFyx pro iOS a Android - neoficiální lehký mobilní NYX klient
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    HELVETE: ještě by mě zajímalo jak je to s tou rychlostí na 6S, protože to by nemělo - co konkrétně je pomalé?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LUCIEN:
    Já o tom swipe vím, ale nikdy jsem mu nepřišel na chuť :(
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    HELVETE: S tím zpět to je zajímavé. Já ho defacto nepoužívám, všude swajpuju z levého okraje na pravý...
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Po více než týdnu používání mi přijdou jako první poznatky a náměty na zlepšení vlastně snad jen 4:
    1. entry-point - sledované (nepřečtené) bude asi vyřešen vzhledem k anketě. Ideálem je ale nastav si sám.
    2. po otevření obrázku bych uvítal jeho zavření gestem (jako má stávající iNyx) a také možnost otevření externě (jako má nyxdroid). Křížek nahoře vpravo je moc vysoko (XS)
    3. tlačítko zpět je moc vysoko (XS), ideální mi přijde vyjížděcí menu, kam chci a co chci jako má iNyx, Android toto řeší back tlačítkem, které je taktéž dole. Inspirací může být menu u Facebook aplikace - to je také dole (překvapivě Android ho má nahoře). Vlastně to menu, co už je na úvodní stráce (záložky/pošta) rozšířit a dát všude.
    4. pokud by šlo umět doscrollovat na poslední přečtený (jako umí nyxdroid)

2 věci tedy souvisí s velikostí displaye - na iPhone 6S to bylo pro mě akceptovatelné, na XS mě to nevyhovuje. Taktéž mi přijde, že na 6S to je docela pomalé, na XS je to ok.

Inspirace z nyxdroid je pak nastavení a v něm možnost volby např. velikost písma, velikost řádku ve sledovaných, přečtené v historii (ne/zobrazovat), výchozí při spuštění, tmavý/světlý vzhled...

Jinak hezká práce a díky za ni.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    osobně bych také ocenil button “Odeslat” umistit spíše do pravého spodního rohu okna na text. :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LUCIEN: Twitter naopak gesta/swipnutí má a přijde mi to tam práce intuitivně nejlepší, Instagram šel stejnou cestou aspoň zčásti, jen do toho přimixoval nějaký funkce navíc a ne vždy je to k dobru
    CROSS
    CROSS --- ---
    LUCIEN: ...a proto nativní klient Twitteru nepoužívám :-]

Ale souhlasím, tohle neuspěchat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOC256: jo sorry, jak říkáš:)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    LUCIEN: jj, mozna je to jen sila zvyku. uxaci to asi poladi... a mas pravdu ze tap to reply funguje blbe s linkama nekdy...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CLOJSTER: S gestama je dobrý šetřit. Tady počkám rád na UXáky. Tap na příspěvek se sice lehko řekne, ale bude tam potřeba vyřešit víc věcí - hlavně otestovat prokliky. Nyxí appka sice má tap-to-reply, ale zase nefunguje 90% prokliků jinam, neřeší videa v příspěvku (což Fyx bude řešit v další verzi) atp.

Mimochodem - Twitter ani Reddit žádný gesta nemají.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    KOC256: ted tu nic takoveho nefunguje... a souhlasim, taky bych to bral. I reply kliknutim na prispevek. proste ty gesta bych klidne zachoval z nyxove appky - to mi prijde super.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRK_R23: Jakoze to chces mit naopak nez ted?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOJZA: To me taky napadlo. Ale stale si myslim ze nejprehlednejsi bez kompromisu je podbarveni :)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    LOJZA: Já vím :( Ale je to jedna z funkcí, které chci do veřejné verze a nemohl jsem odolat. Rád to později změním. A ještě ten trojúhelník byl trochu challenge, na které jsem se naučil zas něco nového.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LUCIEN: Vertikální proužek po celé levé straně příspěvku, když už nechceš počkat na UXáky :))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    WOJTISHEK: Asi tak:) doleva plus, doprava minus:)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    FRK_R23: jj, ty poznamky jsou tam “super” :D castokrat swipuju 4x - omylem plis, omylem poznamka pri pokusu o odstraneni plusu, odstraneni poznamky, odstraneni plusu
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    WOJTISHEK: Tam mi vaděj akorát notifikace nebo poznámky či co to je. To jsem asi nikdy nepoužil:)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    FRK_R23: s tim swipem to chce ale dobre domyslet, aktualne na NYXove klientovi, na kterem to je, castokrat swipnu omylem.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    FRK_R23: Všechno bude. Časem :) I když o některejch věcech nejsem přesvědčenej, nicméně dám na rady ostatních :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam