• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENFyx pro iOS a Android - neoficiální lehký mobilní NYX klient


    Fyx - neoficiální lehký NYX klient pro iOS a Android. Pro základní informace se podívejte na nástěnku.


    Become a Patron!
    rozbalit záhlaví
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    LUCIEN: ja viem jak to funguje :)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    STARF: Jestli si myslis, ze ti nyx API vrati obrazky pekne samostatne do JSONu, tak jsi bohuzel mimo ;) Dostanes jen HTML a good luck with it.

    VIRTUALVOID: Mno, hele, to peklo je cely to html. Flutter, resp. Dart, je celej asynchroni, takze potud ok, ale problem nastal v parsovani celeho toho HTML prispevku, kde mas mix internich/externich linku, obrazku. API kazdy obrazek nahradi thumbnailem a to zapouzdri do odkazu, takze pokud tohle uz udela klient, dostanes html a -> a -> img atp... Z vetsi casti je to nejak popsane v testu.
    STARF
    STARF --- ---
    VIRTUALVOID: Cas jsem na to mel, kdyz probihal corona lockdown. Momentalne mam prace zas dostatek.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    aby som nezabudol, treba to zobraziť tak ako je vo veľkom nyxe, inak ťa userbase zožerie :))
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    STARF: ja som porozdával asi 10 (a možno viac) ľudom prístup do GITu, nikto sa ničoho nechytil... takže som to tiež "nechal být". argument s cudzím kódom je dosť od veci.

    anyway, listview, row a class Html, môžeš sa predviesť na nejakom sample .)
    STARF
    STARF --- ---
    VIRTUALVOID: Asi ano. Kazdopadne za roky, co delam Android, jsem nenarazil na nic, co by neslo provest. Tenhle mindset jednoduse nepodporuju.
    Hele ja mel zajem s tom legacy AN appkou pomoct, kdyz to nikdo nechce resit. Ale jelikoz si mi neodpovedel v breznu na zpravu, nechal jsem to byt. Prijde mi nemoralni hrabat se v cizim kodu bez dovoleni.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    STARF: si to predstavuješ jak hurvínek válku .)
    STARF
    STARF --- ---
    VIRTUALVOID: si hodim image URL z JSONu do objektu a potom to zobrazim jednim radkem pres Glide, ne? chapu, ze jestli si to programoval pred mnoha lety, situace byla dost jina, ale z tehdejsich praktik dnes pomalu nic nezustalo ¯\_(ツ)_/¯
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    LUCIEN: skôr ma zaujímalo zobrazovanie v diskusií, pretože Html.ImageGetter v handrojde bolo peklo, absencia async, čo som nejak magicky obišiel, ale potom celý Html portion toho SDK bol obsolete.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    VIRTUALVOID: Nic slozityho popravde -> https://github.com/lucien144/fyx/blob/develop/lib/controllers/ApiProvider.dart#L148. Spis jsem bojoval s tim, proc to nefunguje, nez jsem pochopil, ze vic obrazku nez jeden to API nepodporuje
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ako si vyriešil vkladanie obrázkov ? ja som s tým v handrojde mal strašné problémy...
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Za mě to vypadá super, už aby to vyšlo pro Android :-)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    ARANIUS: Nevylučuji, ale upřímně, už je to docela na dřeň. Odstupy textu jsou na všechny strany momentálně 12 pointů, což je méně, než výška řádku. Ono to jinak působí takhle na screenshotu a jinak přímo v telefonu... Plus se na tom dojmu také podepisuje to, že na ukázkách jsou výhradně krátké komenty. Zmenšení marginu doprava a doleva už moc ničemu nepomůže, zmenšení nahoru a dolů by začalo kolidovat s “tapacími” zónami. Snažíme se plus mínus respektovat některá doporučení Material Designu, dodržovat 4pt mřížku a věnovat taky pozornost white spacu a určité estetické úrovni. Čímž jen ilustruji, že marginy textu nejsou nastřelené “out of blue” :) Uvidíme, až se to překlopí do funkční verze, jak se to celé bude hýbat a fungovat s reálnými daty...
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    LOJZA: Slo by ten margin okolo textu zmenšiť ?
    Stále sa mi zdá že je okolo textu kopec nevyužiteho priestoru
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Po dohodě s kolegy dávám k nahlédnutí "work in progress" z designového doupěte Fyxu (ID KULHY a já). Za komentáře budeme rádi, ale ještě se to bude dost hýbat. Nicméně některá očekávání tím snad odřídíme :)





    KOC256
    KOC256 --- ---
    LUCIEN:
    font by mel reflektovat nastaveni iOSu...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    ARANIUS: ano, nad velikosti fontu vanze premyslim. Zbytek diskuze rad prenecham klukum co resi UX :)
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    LUCIEN: Hmm, no ja by som možno len zmenšil margin z hora a trosku zo strán a dal niekde moznost výberu veľkosti textu...

    Pre ľudí trpiacimi zrakovymi vadami, niektorí uvítajú väčšie s lepsie čitateľne písmena, ostatný by tak mohli si nataviť menší font a tým pádom viac textu pokial to sú schopný na mobile bez problemov prečítať ...
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    LUCIEN: Souhlasim s nima - je to cele takove prehlednejsi mit avatary nalevo a text odskoceny vertikalne. To mensi pismo by taky nebylo spatne. Vleze se toho na jednu obrazovku fakt o dost min nez u nyxovy appky... (prave proto uz zas pouzivam radeji tu starou app)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Vertikalni prazdnej prostor ubira toho mista imho jeste vic. Horizontala navic umoznuje pridat dalsi prvky jako jsou palecky, sdileni atp. ktere jsou lepe dostupne. Navic porovnavate app s ruznymi velikostmi pisma a radku.
    STARF
    STARF --- ---
    dovolim si screeny od KOC256 zmensit a pridat vedle toho jeste AN, pro kontext
    Fyx iOS / Nyx iOS / nyxdroid AN

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam