• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENFyx pro iOS a Android - neoficiální lehký mobilní NYX klient
    NYX
    NYX --- ---
    Uz to mam zapsane. Asi to teda posilat jako nejake optional atributy pri volani endpointu? Ktere prebiji nastaveni na webu?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    NYX: Tak to uz na tebe tenhle tyden co se tyce uprav API pomrkavam podruhe ;)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOMPAS: Zajimavy. Tohle asi budu muset probrat s Nyxem. Rad bych zachoval funkcionalitu, tedy mel to oddelene, ale API to proste vraci jak pises... Dam si to do githubu.
    NYX
    NYX --- ---
    KOMPAS: Tohle bude asi zalezitost API ted...tusim, ze v sledovanych jsem to predelaval, v historii asi ne.
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Na obrazovce Historie funguje přepnutí všech diskuzí a diskuzí pouze s novými příspěvky (ikonou vlevo dole) pouze pokud mám na webu nyxu v záložce historie uloženo nastavení "vše". V opačném případě se na obrazovce Historie vždy zobrazují pouze diskuze s novými příspěvky a tlačítko zdánlivě "nic nedělá".
    Na obrazovce Sledované je přepnutí možné, i pokud mám na webu nyxu ve sledované – nastavení – zobrazit diskuze nastaveno "s novými příspěvky".
    Je to vlastnost API, nebo jde tohle chování změnit a mít přepínání na webu a v aplikaci oddělené?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOC256: Já tohle asi budu ještě předělávat. To nové API se chová k obrázkům lépe, takže celé to nastavení trochu ztrácí smysl teď.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    [KOC256 @ Poznej předmět. .. .]

    nastavil jsem velikost 1280 ale nahrál se stejně jako 640. Nebo se to někde nějak potvrzuje?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    LUCIEN: Jestli je problém v tapu na statusbar, tak se nabízí řešení udělat tu šipku (v) pro skok na nejstarší nepřečtený udělat otáčecí a pokud jsi někde dole, tak z ní udělat (^) pro skok nahoru.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CROSS: Já ten tap na statusbar používám hojně a vždycky mě srali hybridní app, ve kterých to nešlo. No a bum, v mojí vlastní appce to nejde. Takže to mě trápí :) #kovarovakobyla
    CROSS
    CROSS --- ---
    LUCIEN: Jen dodám, že mně jako uživateli to spánek neruší, ale dobré vědět, jak to je (díky).
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CROSS: To je asi nejstarší issue, který mi nedá po nocích spát. Bohužel řešení je v nedohlednu. Resp. Flutter by to me už umět, ale nese to s sebou překopání widget tree, do kterýho se pustím až s novým designem.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KULHY: Hlasoval jsem sice pro plovoucí pozici dole, protože jsem na to zvyklej z Things (který mi přijdou ergonomicky hodně dobrý), ale je fakt, že v Things je pro mě psaní nové položky mnohem častější akce než na nyxu, kde převážně čtu (…což ovšem doporučuju každému). :-]

    Přechod na poslední nepřečtený v tom místě dává větší smysl, taky v kontrastu k návratu na vršek obrazovky tapnutím na její horní okraj (jestli to bude někdy implementováno).
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: Kolize s pripadnym "take me to the first unread" je asi taky duvod.
    KULHY
    KULHY --- ---
    LUCIEN: To přesunutí mi dává smysl. Už pro to co jsem psal tady KULHY. I ta anketa s pochybnou vypovidajici hodnotou rika to same.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    KOC256: Tak to tlačítko nic nebude blokovat, ale nemá smysl sjíždět k starým nepřečtenym záznamům, pokud jeste nejsoilu načteny...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    KOC256: Bavíme se tu o tlačítku "přejít na poslední"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MMORT7:
    proc ho zasedavat?
    Co kdyz jdu do auditka abych tam zalozil novy zaznam. Proc bych mel cekat na nacteni tech starych, ktere jsem jiz cetl?
    Neco mi unika?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    MMORT7 & MADBANANA: Jo. Tohle se mi zatím líbí. Líbí se mi ta možnost, že si člověk může vybrat - mám to totiž podobně. Všiml jsem si, že něco podobného dělají i další sítě jako třeba IG, kde ale informují o nových postech (de facto náhrada pull-to-refresh). A zde mi i dává smysl odstěhovat ten floating button (+). Co na to KULHY?

    MMORT7: Tady je jeden zásadní problém a to ten, že obrázky se načítají lazy loadingem... Nicméně to by asi nějak šlo obejít. Resp. v kompaktním módu ten problém není, protože obrázky jsou všechny stejně velké.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    LUCIEN: Někdy chci číst nejnovější, někdy chci od posledního nepřečteného, typicky zaleží na tématu klubu. Za mě by to bylo supr místo (+) buttonu a (přidat) button by se mohl odstěhovat do navbaru.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    LUCIEN: Myslel jsem to takto: Klikneš na název diskuse, ta se začne postupně načítat do paměti. Pokud jde o více příspěvků i s fotkami, může to trvat i déle. Po tu dobu, než by se načetl do paměti první nepřečtený příspěvek, by bylo tlačítko "první nepřečtený" šedivé a neaktivní, jakmile by byly načteny všechny příspěvky od nejnovějšího po ten nepřečtený, tak by tlačítko zaktivnělo. Pokud bych začal rolovat, mohlo by tlačítko zmizet aby "nepřekáželo"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam