• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EXISGDPR - mýty, rady, konzultace
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    KAJJAK: můj Cisco telefon kupodivu tuhle aplikaci nezná
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    DONALD:

    pouzivej aplikaci nevolejte.cz a spolehlive to odfiltruje
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    DONALD: obvykle by se měli zeptat, jestli souhlasíš s monitorovaným hovorem (to už teďka snad musí být všechny). Řekni, že nesouhlasíš a musí zavěsit. Smůla :).
    Myslím, že si sami z vlastní iniciativy napíšou poznámku "nekontaktovat".
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    EXIS: tak to je hodně trapný :(
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    ELWERINE: jeste teda doplnim - rict, ze nesouhlasis s tim, aby meli v databazi tve cislo a veskere dalsi tve osobni udaje, proto je zadas o okamzity vymaz tvych osobnich udaju, tedy i telefonniho cisla z databaze.

    Jestli to nezabere, tak snad jedine zjistit, co je to za spolecnost (idealne ICO) a podat podnet UOOU...
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    DONALD: rekni jim ze si neprejes, aby ti volali a at to laskave sdeli i svemu chytremu pocitaci, aby negeneroval tve cislo...
    DONALD
    DONALD --- ---
    No presne to jsem ty zensky rekl (o budulinkovi teda), ale to je tak vsechno co s tim + polozit hovor muzu delat :/ Volaj mi s temahle kecama tak 1x tydne v prumeru
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    DONALD: to je ale sikovny pocitac. A jeste tu o cervene karkulce prosim...
    DONALD
    DONALD --- ---
    Da se nejak branit vuci tomu kdyz me otravujou telefonicky nabidky s odvolanim, ze jim moje cislo “vygeneroval” pocitac? Na tohle je GDPR asi kratky ze?
    EXIS
    EXIS --- ---
    ZVIRATKO: ano, to jsem se snažil naznačit tím, že to je ok - jako, že není třeba souhlas, protože anonymizované data nejsou OÚ :) Pokud jsou teda opravdu pořádně anonymizované :)))
    KAJJAK: no, jsou to dementi :)) to by se stávat nemělo... jednou mi přišlo PFko s asi 1500 kontakty (za 1. nevím, jak jim to prošlo na serveru, 2. jsem jim poslal poděkování za kontakty na jejich zákazníky)
    DAVYKING_CZ: No, trochu se obávám, že na to bys měl mít souhlas od jubilantů.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    mám dotaz. Náš spolek vydává tištěný časopis určený zdarma pro členy (cca 3000) a také na prodej určité zájmové skupině. Vychází vždy 2x ročně. Součástí jsou i jubilanti. Je tam vždy jméno, datum narození a město.

    Teď řeším zda nechat tak jak je, nebo nějaký údaj vynechat... Co vy na to?
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    jako pro zlodeje idealni, mit hezky vypsane vsechny, kdo v okoli ostravy nakupuji diamantove sperky je fajn vec :D
    HARALD
    HARALD --- ---
    KAJJAK: Ano, bere. Tohle je prostě špatně. Buď posílat jednotlivě, nebo se naučit používat bcc.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    hehe, pred par dny mi prisel email od alo diamonds kde v kopii bylo dalsich 216 emailu. Bere se email jako osobni udaj kdyz na jeho zaklade lze celkem jednoduse vygooglit jmeno a adresu?
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Řeším souhlas s publikováním portrétních fotografii do bulletinu, na web a potřebuji nějaký mustr - vzor souhlasu. Je použitelné, tj. v souladu s právní úpravou např. tento vzor?: https://www.google.com/...pracovanim-osobnich-udaju-fotografie.docx&usg=AOvVaw1jEgxiielb8d2oMyhoVKcx
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    EXIS: na anonymizovana data souhlas nepotrebujes, protoze by prece z principu nemely obsahovat OU... :)
    EXIS
    EXIS --- ---
    ZVIRATKO: Ano, poskytnutí služby by nemělo být nikterak svázáno se souhlasem. Popravdě vlastně nevím, jaký je vztah mezi leasingovkou - zaměstnavatelem - zaměstnancem. Imho je jen vztah leasingovka - zaměstnavatel, který "kryje" své všechny zaměstnance. Co se týká vyvádění dat do 3. země (často nechápou, že to má být mimo EU), tak pokud to předávají v nějaké anonymizované formě o počtu pronajmutých aut, nehodovosti, ... tak je to ok, ale to to zase někdo vzal za špatný konec..
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    no tak ty data nejsou zamestnavatele aby je daval leasingovce, firma ma ty data k nejakymu ucelu takze je dat ani legalne nemuze

    a mel jsem pocit ze nelze poskytnuti sluzby podminit souhlasem k takovymu zpracovani? (max. v mire nezbytny k plneni smlouvy)
    EXIS
    EXIS --- ---
    KASUMI: no, tady se člověk dostává k tomu, že souhlas od zaměstnance je často velmi nesvobodný a problematický.. každopádně HF
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    hm

    pronajimatel auta pro firmu chce udaje zamestnancu najemce (PO, jedna se o sluzebni auto pro zamestnance) a chce, aby najemce zajistil souhlas od zamestnancu s pravidly nakladani udaji pronajimatelem, ktere posila a ktere jsou tedy hodne extenzivni (od plneni smlouvy, po marketing) a zaroven chce udaje predavat do zemi tretiho sveta

    myslim si to spatne nebo je tohle spis smlouva mezi spravcem (zamestnavatelem) a prijemcem (pronajimatelem auta; mozna tak "dalsim spravcem").. ? tzn neni to smlouva o zpracovani (zamestnavatel/najemce nezpracovava udaje pro pronajimatele), tzn najemce na to nemusi kyvnout a muze si vymrcovat? fakt se mi ty podminky jejich zpracovani nelibi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam