• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jde to, nebo to nejde? v malém to evidentně jde.. jinak článek je podivné kvality, mluví o pokusu s pěstováním bez herbicidů - ale hned vedle se mluví o mandelince (na to by případně se případně používaly pesticidy).

uznávám, že lidí ochotných manuálně na poli je málo. a bio produkty si vzhledem k ceně asi nebude moci dovolit každý... je samozřejmě složitá otázka, jestli lidi, co by pobírali ZP, radši vše prochlastají, nebo jeslti se půjdou přivydělávat na bramborové brigády...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: zvyšující tendenci má ten klub od doby, kdy jsem vás začal trochu krotit :-) a samozřejmě po volebním úspěchu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: podívej, zaručit, aby se realizovalo 100% tvých projektů, bez ohledu na nějaké další posudky a další zájmy ve hře, to ti nezaručí žádná strana.

v podstatě jsem ani nepochopil přesně, coje tvoje práce: jsi projektant v nějaké firmě, která dostává zakázky na vypracování vodohospodářských projektů.. a občas nějaký se i zrealizuje, jo?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: necekam - zapadnou do proudu a bude ticho po pesine.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Vaclav Belohratsky o Piratech... "klik, klik" :D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LINKOS: jen ti pripominam, ze za to zatroleni jsi zodpovedny sam,protoze jim na tudle hru skaces a tolerujes to. ..... to už mu tady říkalo lidí :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tech tvych zbylych 39k lidi do piratskeho klubu v zivote nevlezlo... a za to ja fakt nemuzu :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: jen ti pripominam, ze za to zatroleni jsi zodpovedny sam,protoze jim na tudle hru skaces a tolerujes to.
    A druhak, ty neco podobneho predvadis taky,napriklad u solarniho parkovaciho automatu,kde si byl proti taky za kazdou cenu,jen z principu a naopak u solarniho chodniku jsi byl zase pro i pres veskere argumenty...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: NYX jako celek používá asi až 40 000 lidí. kdybys to auditko nespamoval a netrolloval (rozhodně si byl jedna z dvou nejvýraznějších postav, co byli "proti" za každou cenu), tak mohlo mít možná větší dopad.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jo a ne. dnes jsou třeba poplatky za distribuci energie v elektrické síti regulované státem...

jestli jsou nebo nejsou potřeba překryvné inženýrské sítě, to je velká otázka a třeba v (liberalizovaných ) telekomunikacích samozřejmě překryv existuje - dnes často už 3-4 násobný (mobilní síť, staré telefonní dráty, FWA sítě, kabelovky a sousedské rozvody...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: na tom se nic studovat nemusi, tyhle veci jsou davno popsane... pricetne uvazujici clovek voli media s co mozna nejvetsim dosahem na vybranou cilovou skupinu.
    Nyx s auditkem, ktery navstivilo sotva tisic lidi (a z cele CR) proste vhodne medium v milionove Praze neni... to pochopi i male decko :D Jen ty ne...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: u jinych komodit se to resi formalnim oddelenim distribucni soustavy od vlastniho prodeje prepravovane komodity koncovemu spotrebiteli. Nesmysly typu "dvoje trubky" potreba fakt nejsou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    odpověď pro [ DANYSEK @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]

Naopak - NYX jsem jako médium zvolil špatně. Spousta lidí mi tady psalo, že Piráti jsou pro ně nevolitelní kvůli mě, a můj nízký počet kroužků velmi vyditelně vybočil z řad těch, co si dělali osobní kampaň ve své soukromé facebookové bublině.

Je to jev, který je potřeba dobře naštudovat před rozmýšlením, co "decentralizovaného" by vůbec případně mohlo nahradit Facebook, a jestli "sociální bublifikace" je budoucností veřejného protoru (samozřejm - potom už budeme jen poměřovat, jak velkou sociální bublinu kdo má...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tady se dobíráme k tomu, že i mezi trolly, kteří v opozici vůči mě, existují značné rozdíly v kvalitě :-) (a právě proto je potřebuju ne zabanovat, ale soustředit na jednom místě, kde se situace vyjasní :-)

Jako já neříkám, že experty na vodohospodářství by Piráti neužili, ale problém je, že nějakým zvláštním způsobem se id ABDULAH rozhodl, že za to můžu já. A co já s tím v nemoderovaném klubu udělám...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: já ale nevím nic o tom, že Piráti chtěli mít _vše_ státní. Že se to v některých případech, silně svázaných s kontrolou nad teritoriem (což je nakonec úlohou státu, že), typu vodárny, může vyplatit, to je jiná věc (ale bavím se často o obecním, místním či o regionálním - ne o centralizovaně státním...)

na ideálním volném trhu by ti do každýho domu vedly dvě konkurující si vodní trubky dvou nezávislých společností - ovšem toto není ten případ, tudíž když už monopol, tak je podle mě lepší pod demokratickou kontrolou (takže mi nepodsouvej, že chci nějaký totalitní centralismus) - spíše než monopol soukromý a zcela nekontrolovatelný, motivovaný pouze snahou o maximalizaci zisku (já vím.. mám investovat do akcií a držet hubu.. ale co když akce nějakého monopolu jsou už skoupené a jejich většinu už monopolně ovládá nějaký další subjekt ...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: jen si tu ted kladu otazku... zda cekas, ze zrovna Pirati na tomhle neco zmeni... :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: jeste neco vytrolim - rika ti neco uzavrena ekonomika? Znamenalo by to mit vse statni :-D Jo takovej silenej predstavujici virus asi komunismus ale vem si ty vyhody. Vyrobis a budes sobestacnej - lidi zaplatis za to ze budou delat udrzbu toku atd a penize za to co nakoupi - hlavne bezna potreba jako zradlo a obleceni atd ze vratej zpet do statu :-))) No a ten rozdil ciziho zbozi pokrejes vyvozem. No a mas klid ... kazde nove postavene zarizeni at to jsou rybniky atd bude pravidelne servisovano z penez statu co se do nej pak vrati :-))) Bude mensi nezamestnanost a staci jen neprizpusobive prizpusobit. Kouknul bych do jinych statu jak to maji - to co je u nas je silenost. LOL ale verim tomu ze spravedlivej socialni system kdy cigosi dostavaji od mesta drevo uhli neplati vodu elektriku a jeste maji davky atd ... LOL Nojo ono to tak jiste nefunguje jen to vidim blbe kdyz na ne koukam kazdy den z okna :-DDD A koukam jak tam tecnicke sluzby vozi drevo uhli atd ... A jinak pracujici lidi se maj proti nim mnohem hure ... Nejlip se maj vezni - garantovana strava, postel atd ... Ty kdyz na to nebudes mit tak proste mas smulu ... LOL
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: kdyz chci po mladejch lenky aby jednou za rok rozvozili kompost a zaryli to - tak musim udelat sam :-D Preci staci hlinu pohnojit... Ty krupani nemaj na skole pozemky nic - no super maturant ale zna takovy hovno ze v porovnani s tim co jsme meli na zakladce a ucnaku my tak se nechyta :-D Super kdyz si vemu z ceho jsem rupnul na stredni z matematiky tak oni to radsi ani neberou ... :-D A to co nam tedka chodi do prace je bes - stejna skola po X letech - ty lidi nemaj zajem, neznaj nic, nic je neazjima az to budu potrebovat tak se naucim jen co budu potrebovat atd... zadnej prehled o vecech nic. To je super vyhled do budoucna :-DDD
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    LINKOS: osobne jse mdelal na navrhu 12 poldru. Mereni 3d modelu terenu, pak takovy ty veci jako kopani povrhovejch sond a nasledne zakresy do map vcetne predpokladanych rozlivu atd ... nejake vypocty kolem.

Lenka ma u baraku cisticku, piskovy filtr, vsakovacku - vsechno co stece ze strechy jde do zeme ... Vsechno co se zadrzi jde prey konev do zeme. Zemina je tam chuda piscito jilovita a pomerne nizko je skala - co ma cisticku tak skala je uz dva metry pod zemi.

Reseni je velice jednoduche mozna by jsi se divil ... U nas ve meste mame kanalizaci a destovou kanalizaci ... proc ta destova kanalizace nemuze proudit jako potok nekde krajinou jako to maji vesnice kolem nas? Proc musi tect primo do reky? Sposta veci se u nas v ramci ODS uplne posrala tolane vykurveny jen aby se zalibyli lidem ... Co tady bylo potucku o kolo - dneska je tam pole a trubky vedou jinam ...

Heled priklad co jsme resili - jednoho dne vykaceli nad vesnici les - cely les behem leta pryc. Pan starosta mel prachy do obecni pokladny. Ted se tam stavy protierozni opatreni, vodovod protoze lidem zmizela voda a jina opatreni co stoji miliony miliony penez. Pokud by ten les byl, nemuselo by se delat z toho vubec nic ... Vesnice tam je 500 let a najednou je pruser ...

U nas spodni voda klidne 6 metru hluboko. Prisla moda bazenu a kamos ma 12 metru hlubokou studnu skoro suchou ... Prijde podzim a je na 6ti metrech ... LOL proste lidi jsou zhovadily mzslej jen na svoje "blaho" plejtvaj zbytecne vsim a pak to tak proste dopada ...

Par lidi jsem ukecal na vsakovaky kdyz uz delali rekonstrkuci baraku s cistickou, nebo trikomorovou jimkou atd... , pekne bazen vypousti do vsakovaku. Zelesnicni sterk za par buck, geoska za par buck, normalni kopoflexka 5mm vrtak a hodina s akuckou ... pak bagrik co to vykope zasypes sterkem a mas nekolika kubikovej vsakovak jak vysytej ... no prosim at si ten bazen 4x rocne vypousti kdyz to vrati do zeme ... jeste omezit tu chemii a je klid ...

Nas pan bejvalej vedouci - uci na jedne skole je clen zastupitelstev a proste fakt kapacita na vodu ... No rikal je to jednoduchy, vratte vse o 100 let dozadu a neni problem. Byl trosku sprostej tak to napisu jak to rikal. Kazda vykurvena vesnice mela nekolik rybniku co se pravidelne cistili a byl klid. Kazda louka byla spasana nebo sekana lidma a dobytkem tudiz ta zemina byla kyprena sice malo ale byla ... Navic tam zustaval humus z hoven atd ... Kazdej curak mel doma kad na vodu ze strechy a zalejval tim. A nikdo nemel zasranej bazen co ma 10 kubiku a 4x rocne menil vodu s tim ze ji vypusti do kanalizace. Lesy byly cisty protoze kazdej mel doma zasrany kamna a proste voda padala primo do humusu kde se vsakovala, pole byly plny sracek sena a slamy a takovy pekne prosrany pole kolegove zadrzi az 10x vic vody nez to co je dneska ... nikde silnice a voda z nich vedena primo do reky. To je kurva takovej problem kolem silnice udelat prikop se vsakovacima meandrama? Neni ale to by nejaka pica prisla o par metru pozemku a to nikdo nedovoli. Tohle zmen a uvidis co bude vody.

Nepamatuju si ze by nekdy do roku 97 tady okoli resilo sucho ... Dokonce nase mesto ma vrt a bere spodni vodu michanou s tou z kridovyho jezera protoze nejakej zmrd v ramci pestovani kukurice a repky tak zakontaminoval vodu (v ochrannem pasmu vodniho zdroje) ze to co chlastame je pouze uzitkova voda :-D Driv byla nasladla pekne dobroucka, dneska to smrdi jak cistic hajzlu ... kor kdyz to uvaris, jsem si rikal ze to dela zasrana cinska konvice a hovno i kdyz ji uvarim v hrnci po babicce smrdi to stejne ... no a tohle taky stoji miliony ...

Stacilo my jak se prasacky navrhovaly cesty kdyz na silnci s oboustrannym prikopem jsi mel parcelu jen o metr sirsi nez jsi potreboval ... takova zatacka co je trikrat lomena jen kvuli pice co neda metr pole atd ...

To si muze XCHAOS klidne lizat prdel prez koule a vyrvat hubu, ale dokud nebudou s timhle lidi obeznameny a kazdej si bude jen hrat polivcicku a rvat na svy prava a nemit zadnou povinnost tak se s nicim nehne ... hihi

Samej strejdomrd ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: aby to nakonec nebylo v duchu hesla "prvni vyhrani z kapsy vyhani"... :) Naslibovalo se hodne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam