• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - DANYSEK a VYHULENY_UFO dobře poradí každému!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: to ale rozhodne neimplikuje, ze ji nelze sestrelit v momente, kdy se blizi k cili... ktery rozhodne nebude 80km vysoko... experte :D Navic fabulujes o moznosti obrannych strel (kdyz do 80km doleti "utocna", proc by nemohla "obranna"?). Co tam mas dal, experte na zbranove systemy, hnuj, vodni hospodarstvi...?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: radar by byl pravděpodobný cíl preventivního útoku, především... bylo to složitější. Piráti v té době neexistovali.

Referendum o radaru by mi přišlo přiměřené, to nebylo nic jako referenda o vystupování z EU či z NATO.

Navíc v té době to bylo snad ještě před krizemi v Gruzii a na Ukrajině. Dnes bych k tomu asi měl jiný postoj, než tenkrát (tehdy jsem byl pro referendum.. tedy spíš, pořád jsem, ale dnes bych možná hlasoval pro... i když samozřejmě, vedlo by to k eskalaci napětí, bohužel...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jo, to je rozhodně větší odborník, než ty.. vy dva jste se hledali :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    dekuji za pozornost - precti si to jeste jednou :-DDD Vis kdyz ses tak dobrej projdi si co tam melo byt za rakety a jakou maji dostupnost :-) Nerekl jsem ze to nejde, Jen ze je blbost chtit sestrelit cil co je vysoko 80km strelou co doletne 50 :-D Tak kdyz uz chces prudit tak si to alespon precti :-) Ze ty jsi ten slusnej skalni pirat? :-DDD
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: a ty dokaz, ze detekovanou v urcite vysce ji sejmout nejde. Vypada to, ze jses velky odbornik na zbranove systemy, rad se necham poucit :D Urcite mas pristup ke klasifikovanym informacim :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NICOLE: tohle je velmi povýšený přístup. neexistuje žádný privilegovaný pohled na svět... i ten blbý dat vnímá každodenní realitu, stejně jako my.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NICOLE: Tak urcite, nejefektivnejsi forma vlady je osvicena monarchie smrcnuta meritokracii. Ale jak chces poznat, ze ten monarcha bude cely zbytek zivota osviceny a nevyda treba za dvacet let zakon, ze blondata mimina je treba hazet z hradeb?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NICOLE: Jsem uplne spokojen se zastupitelskou demokraci. A zakon o referendu z roku 2015 mi pripada dostacujici.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    NE7RA: ale to je přece jedno, jaký je volební systém, i v poměrném jsou politici nuceni brát v potaz názor voličů (viz třeba poslední volby, kde se starší strany krvavě shledaly s tím, že voliče dlouho opomíjely).
    jinak ale jestli tomu dobře rozumím, tak jsi pro takový model, kde do politiky občané můžou mluvit co nejméně
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NICOLE: nesouhlasim :) ale nazor ti nejak rozporovat nebudu

ja jenom reagoval konkretne k tomu hlasovni v BP ohledne Brexitu a situaci Toryu v britskem systemu voleb (FPTP)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    NE7RA: a jsme u toho, co jsem říkala - zrušme volby. protože profi politici jsou sice informovaní a schopní rozhodovat správně, ale dokud nad sebou budou mít bič voleb, tak stejně budou rozhodovat podle blbého davu v obavě o své znovuzvolení. ono je to nakonec jedno, jestli lid rozhoduje skrze referenda, nebo skrze zastupitele - dokud ti zastupitelé vykonávají jeho vůli, tak je to celé v pytli :)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NICOLE: elektorat stran mel jiny nazor nez strany samotne :) takze museli jit s volicstvem, jinak by se diky systemu relativni vetsiny uz treba do parlamentu nepodivali :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: ha vylizanej kolega je take elektrikar ;-) jj jen to sem davej. Hlinik zachyti neutrina?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ABDULAH: Jojo. A co teprve takova neutrina, ty tebou proletej, nechaj za sebou paseku a clovek pak umre na rakovinu. Jediny lek je alobalova cepicka, ale rozhodne s antenkou a uzemnena!
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    NE7RA: a informovaný parliament byl celý proti?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MAKROUSEK: vim a hadej od ceho mam vypalenej flek na zadech :-) lol nevim ale proste 40v/m je podle me dost at si doktori tvrdej ze zdravy clovek se s ohrevem tkani vyrovna. Pruser je ze treba oci se ti poserou driv nez kosti atd ...
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    PETER_PAN: lidi, co volili BREXIT pod vlivem lzi, necht toho jsou dukazem
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ABDULAH: A uz jsi nekdy byl na letisti? A jestlipak vic, co se to toci na ridici vezi?
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    PETER_PAN: zajímalo by mě, podle čeho volíš. těžko to může být podle programu, protože to už bys právě na ty různé otázky musel mít názor, aby sis moh vybírat strany, které mají názor stejný. ale ty názor mít nemůžeš, pže tomu nerozumíš...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    PETER_PAN: chapes ze jsem proti vsemu co zari v danem spektru? Otevri mikrovlnku zablokuj spinace postav se od ni tak 20 metru a stuj tam. A to nemam ze svy hlavy. Tu mikrovlnku nerisknes co? Ale radar by ti nevadil ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam