• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - DANYSEK a VYHULENY_UFO dobře poradí každému!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: ja pocitat narozdil od tebe... ty troubo umim :-) z tech 34 u Piratu mas 11 lidi z jinych uskupeni (nebo nestraniku), u tebou linkovane ODS jsou jen 4. Takze vyrok, ze tolik lidi nemate pravdivy je.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Nauč se počítat, troubo
    Přednostní hlasy pro kandidáty | volby.cz
    https://volby.cz/pls/ps2017/ps351?xjazyk=CZ&xkraj=2&xstrana=1
    Přednostní hlasy pro kandidáty | volby.cz
    https://volby.cz/pls/ps2017/ps351?xjazyk=CZ&xkraj=2&xstrana=15
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jako kandidat do politiky musis umet oslovit... ty zatim zvladas kdekoho akorat odradit :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: ty ale nechápeš rozdíl mezi svalováním a analýzou (a navíc, proč bych zrovna chtěl "zasahovat" co nejvíc lidí s nějakou analýzou?)

solární kola nejsou "občanská inicitiva" - je to prostě hobby, lifestylová záležitost, je to jako bych před 100 lety razil třeba lyžování.

Babiš je jiná generace a nevěřím, že na tu, která přichází, budou marketingové kampaně platit (dobře Horák, a dnešní voliči - ale to nebylo tak těžké, doba si žádala nějakou naději, bylo lehké si na ní zahrát...). Všechny strany dnes řeší marketing... já věřím, že pokud by v politice někdo dokázal najít nové ideje, které fungují, tak marketing půjde crowdsourcovat. (a "fungováním" velmi zhruba myslím to, že pokud se někdo té myšlenky bude držet a sám se jí řídit, dostane takové výsledky, jaké lze očekávat)

Ano, já se držím tak blízko původního "hlavního proudu" Pirátů, že je těžké se něčím odlišit (i když jeden čas se mi to tak nejevilo, ale asi to tak je). Jedním z rozdílů bylo, že jsem aktivní na NYXu, místo na Facebooku. Těžko jít si na to stěžovat jinam než na NYX (např. na Facebook? :-)

A kdo říká, že se stranicky "neangažuju"? Pouze necílím na komunální politiku, protože ta je o něčem jiném.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: hele,fakt nemuzes svuj neuspech ve volbach svalovat na nikoho tady. Jak tu padlo,jednak to tu nezasahne dost lidi a druha v nekterych auditkach si delas i negativni reklamu.
    Pokud chces nekam kandidovat asi se bud budes muset vic zapojit do fungovani strany a kandidovat na lepsim miste a svest se se stranickym uspechem,nebo si zaplatit nejakou reklamu a preskat,pripadne muzes zkusit se proflaknout nejakou obcanskou iniciativou(coz netusim v tvem pripade cim-tezko to budou solarni kola). Babis uz pochopil,ze volby nejsou nic jineho nez marketingova kampan, ty budes muset taky.

Hele a proc bys vlastne chtel byt v politice,co bys tam chtel prosazovat nad ramec programu piratu,nebo co bys chtel uprednostnit z programu,duvod proc zrovna ty a ne kdokoli jiny. Pokud tedy nepocitame plat :-)

A proc se neangazujes stranicky,vis,ze by to pak v politice bylo mnohem narocnejsi?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nemam potrebu... tebe to zajima kvuli volbam, pro me to je nezajimavy udaj :) Jestli chces zpochybnit muj vyrok, dukazy hledej sam... jako neuspesny kandidat mas dost casu na rozjimani :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: zkus nějaký průzkum...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: coze? :D A to, ze vetsina je z Prahy beres jako odkud...? :) I ja znam mraky... neprazaku... na NYXu :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: většina je z Prahy, ale pochop... i díky tvé snaze to tak daleko nedošlo...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: z cele CR (a nejen z ni).... ku tve smule volebni obvod je obvykle mensi... tedy i tyhle pocty musis pomerne prepocitat... kolik zes mohl asi tak oslovit Prazaku? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: tolik lidi Pirati nemaj... tam se to stat nemuze! :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: ono to s temi krousky neni tak zhave,hele ted se treba prislo na to ze u ods ve stredoceskem kraji jaksi neotaceli list a nezaznamenali krouskovani na druhe strane
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: co bych tam dělal?

KOCOURMIKES: možná až 40 000 uživatelů. a jsou tam ty neformálnější sociální sítě, které nejsou na Facebooku...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: proc nejsi v komunalu vubec?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: vubec.. nyx nema zadnou relevanci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: Piráti mají něco jako primární volby. A pro mě je mj. důležité obhájit svoje pořadí na kandidátce preferenčními hlasy - ale současně, vést si osobní kampaň se mi z mnoha důvodů nechce.

Protože např. tady na NYXu, který pro sebe pokládám za důležitý, převážily negativní ohlasy nad pozitivní (a to z různých stran - někteří Nyxáci, kteří ani nikoho z Pirátů podle mě osobně neznají,přišli s teorií "Piráti nevolitelní díky xChaosovi", což vedlo k tomu, že jsem se stáhl, další příznivci Pirátů přišli s tím, že je špatně, že jsem své odpůrce málo banoval a odpovídal jim - tohle byl ale pokus předvést jinou politiku, než politiku přísné moderace fóra, kterou u Pirátů nastolil právě stávající poslanec Jakub Michálek - no a v neposlední řadě tedy samozřejmě tu mám otevřené odpůrce)

Mohl jsem udělat např. NYX event "kroužkujeme u volebn za Piráty xChaose" - to mi napadlo až po volbách - ale prostě spíš je problém, že jsem neměl nikoho, kdo by byl až natolik mým fanouškem, že by třeba takový event pro mě rozjel (a ne, sorry - nemyslím, že by čemukoliv pomohlo, kdybys to byl právě ty :-)).

Podpora pro osobnosti má být spontánní. Zatím jsem neudělal v životě (a v politice zvlášť) asi nic tak zásadního, čím bych si takovouto spontání osobnostní podporu vysloužil. Zatím pro mě bylo důležité přesvědčit aspoň část blízkých známých či rodiny (toto v minulých volbách nebylo samozřejmé, docela vážně všichni řešili, jak hlas pro stranu, která je v odhadech pod 5% je "zahozený", apod. - všichni hrozně taktizují, přitom v těch stranách málokdy někoho osobně znají, jsou to jen tváře z médií...) . Nepomohlo mi ani to, že nemám Facebook...

Růst preferenčních hlasů o skoro 100% (z cca 200 na cca 350) je sice drobným osobním úspěchem v tom směru "získání důvěry blízkého okolí" - ale být opravdu výraznou osobností by znamenalo něco trochu jiného. Já bych byl hvězda tak možná u Zelených :-) ale Piráti šli hodně raketově nahoru (ale nebezpečný precedens v tomhle směru byly třeba zemské volby v Berlíně...).
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: protoze te nikdo nezna vole, mas byt v kandidatce na prvnich 3 mistech neasi, na to mas a myslim ze by te spolustranici plne uznali (i tebe teda), ale ne tebe nenapadlo kandidovat na volitelnem miste deklarovat o to zajem a zamer a vyvinout snahu v tomto smeru. skoda. misto tebe tam jsou 18-25 leti bez vetsich zkusenosti a rozhledu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: voliči si to nemysleli, nekroužkovali mě.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: tys mel byt poslanec
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES:
    KOCOURMIKES: no tak je to trochu podstatnější téma, ale to všichni víme...

souhlasím s:

Když před časem řekl exministr průmyslu za ČSSD Jan Mládek, že živnostníci parazitují, nastalo haló a právem. Ale proti likvidaci firem to bylo škádlení v mateřské školce.

Podotýkám, že toto začlo v plné rozsahu vyplývat najevo až v posledním období před volbami (zejména ta likvidace firem), a jakékoliv úvahy o spolupráci s ANO v nějakém limitovaném rozsahu se týkaly spíš lidí jako Telička (který ale právě i z tohoto důvodu, mezi jinými, před volbami od ANO odstoupil)

V zásadě postoj Pirátů k ANO byl vždy mírnější, než třeba postoj Teličky: my nikdy nezašli tak dalo, že bychom do ANO vstupovali, či s ním vytvářeli jakékoli předvolební koalice (např. na komunální úrovni). Pro nás je to opak demokratické politiky.

Kdokoliv se pozastavuje nad tím, že ANO pokládáme za "částečně přijatelné", za "částečně demokratickou sílu", tak to musí srovnávat s tím, že navzdory značným výhradám ke konkrétním lidem a jejich korupční politice v minulosti na takový blacklist neumisťujeme demokratické strany, jako ODS a ČSSD - už proto, že mají nějakou členskou základnu, snaží se fungovat nějak v souladu s rolí stran v našem ústavním systému a není to jednoúčelový politický marketing jednoho muže (což ANO bohužel podle všeho je).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam