• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, viz vedlejší fórum... může mi někdo vysvětlit, proč je někdo zvolený za KDU-ČSL proti vydání a co dělá v Kalouskově bloku?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no zatim se potrebny pocet poslancu pro vydani nevymackl... tys nevidel tu anketu na iRozhlasu? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hele, podpořit člověka z ANO a současně ale vydat Babiše ke stíhání je taky strategie.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pockat != branit... schuze jeste nebyla, casu bylo a jeste je dost... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: v programu jsme neměli, že budeme bránit samotnému ustavení sněmovny, nezlob se. (mám teorii, že naši poslanci s nějakým "třetím pokusem" vůbec nepočítají a především tedy argumentují vydáním Babiše... vše by pak záviselo na tom, jestli Zeman zastaví stíhání...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: do programu ti kazdej napise co chce... :D A na to, jak se Pirati silne vymezovali proti Babisovi bylo zajimave pozorovat, jak byli ti prvni, kdo jeho cloveka verejne podporili... i kdyz stacilo trpelive pockat, az si ty ruce umaze nekdo jiny :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ani potom. já se necítím ani na starostu :-)

    daleko víc mi zajímá třeba vliv na program, který nějaká strana bude prosazovat, než ty osobnostní záležitosti. na to musí mít člověk povahu, aby si to užíval.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NE7RA: taky jsem si rikal jestli pri psani toho prispevku nekoukal do zrcadla
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VYHULENY_UFO: jako vazne? temito argumenty se snazis nekoho napadat zrovna ty? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak pokud bys chodil obcas do kina, tak ten posuv videt musis :D Ale chapu, ze na starem monitoru s chrastitky misto reproduktoru s upiratenymi filmy v degradovane kvalite ten pozitek takovy neni... :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: neboj, nasledujicich pet let to nehrozi... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, jistě, bude zajímavé sledovat, kam se filmy posunou... všeobecná dostupnost technologie, která by ještě před pár lety byla považovaná za špičkovou, počítačové efekty, které lze dělat prakticky na koleni... bude to ještě zajímavé :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ty bys mel bejt president, vsechno vis, vsechno znas a meles nesmysly.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vazne? Tak mi vysvetli, proc kousek od baraku je kazdou chvili zabrana cela ulice... kdyz podle tebe to potreba neni :D A filmarina skutecne neni o tom, ze vezmes video z mobilu a prsknes ho na youtube, jak se mylne domnivas - viditelne si svet predstavujes jako male dite :D Ostatne i za tim Blanikm je prace profesionalniho strihace a spousta hodin prace - o kterych ty proste jen nevis, nems predstavu o cizi praci, hodnotis jen vysledny produkt...

    Kolik celovecernich filmu jsi za zivot sestrihal? :-) Ja popravde ani jeden - ano strihal jsem si par svych amaterskych videi z digitalni a i nad 3-5 minutovym sestrihem jsem stravil nekolik hodin nad pocitacem pri pomerne "jednoduchem" strihu... i to me opravnuje k zaveru, ze meles nesmysly.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Nebo jinak. Rekneme, ze treba neco programujes. Naprogramujes treba SAP. Za to ti nekdo, kdo potrebuje SAP, zaplati rok tveho casu. Pak ztracis na to copyright, musis dat zdrojaky na sit. Cim se budes zivit zbytek zivota? Programovat nove a nove systemy? Vzdyt by je od tebe nikdo nekupoval, prece na internetu najdes vsechno a zadarmo. Vsechno. A zadarmo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Ne. Porad pokud ma byt film co k cemu, potrebujes na maly film asi 100 lidi, na velky film nekolik tisic lidi. Nataceni trva tak tretinu az sestinu toho, co postprodukce. A je pomerne narocne, pracujes tak 16-18 hodin denne, takze pak musis odpocivat. Ano, muzes vybrat crowdfundingem jednorazove, ale pak musis hercum a ostatnim profesim zaplatit tak, aby kdyz zrovna netoci, meli z ceho zit. Rocne zkouknes tak 100 filmu. Takze aby meli "umelci" z ceho zit, kdyby nedostavali nic za distribuci, musel bys ty osobne rocne prispet crowdfundingem 100 filmum. Nemluve o knihach a hudbe. Jinymi slovy po zruseni copyrightu by se vsichni "umelci" museli jit zivit necim jinym. Ne nadarmo se do vynalezu copyrightu rikalo "hladovy jako herec".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: něco jsem slyšel...taky se to ale dost změnilo, v posledních letech.. to víš, digitální kamery, stříhání na počítači, mobily.... už to často není to, co dřív, v tom velkým stylu, kdy se zabrala celá ulice, zaparkoval catering...

    Teď si počkáme na Tondu Blaníka prezidentem a uvidíme :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to je popreno kampani na HitHitu jak? Autori schanej penize na sve dilo vymenou za nejaky "benefit", rozhodne kampan na HitHitu neimplikuje, ze takto financovane dilo si muzes jak chces piratit... :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Jestlipak vis, jak dlouho se toci takovy film a jak se to dela?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no já jen, že spousta lidí se léta ptalo, z čehože by žili chudáci umělci,nebýt copyrightu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam