• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: :-D ale notak ... nejsme v materske skolce - nebo ano? :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: je mi to jasny, ze nic jinyho si v zivote nepotkal, takze se tu okazale musis pochlubit aspon tou jednou zkusenosti... nejspis v domeni, ze osm let starou fasadu maj vsechny baraky na svete, kdyz ji teda ma ten vas :D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: porad mluvim o ty rekonstrukci toho 8 let staryho baraku :-D :-P
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: az ve stredu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: a ten spodek se tam magicky dostane sam a zadarmo :D Ty porad predpokladas stav fasady, kde vrchni nater staci - situace, kdy ne boharovne ignorujes...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: on se bude trefovat do kazdeho co pise neco jineho nez chce cist :-))) I kdyz je kamos inzenyr u cemexu a prodava omitky a vsechno navrch jeste z dob holcimu ... Tak proste keca protoze danysek to zna jinak :-) Nebo nezna?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: no proto se udrzuje horni nater :-) Aby to nepropoustelo vodu UV atd do spodni casti :-) Kdyz si najdes neco od cemexu - drive to byl Holcim tak to tam najdes :-)
    Dokonce se takhle da zakonzervovat i klasicka brousena omitka :-) penetrace a vrchni ochranni nater :-) No jo nove technologie ...

    cihla - lepidlo plasticke s perlinkou - tazena omitka - nater :-) Nekdy muzes natirat primo na lepidlo :-D Nebo na klasickou nahazovanou omitku :-P Klidne i tu brousenou :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no ale měla by!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: demise jeste podana neni :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (To je, je úžasný, mě se podařilo outsourcovat trolling proti Dannymu někomu jinému! (jako převozník v Erbenově 3 zlatých vlasech Děda Vševěda - jinému veslo do ruky dej...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: jasne, a dospod nikdy nic potreba neni :D Chapu, jsi nadmiru spokojen, kdyz je to hezky napatlane navrchu, spodek neresis :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: vláda v demisi - to je problematický stav sám o sobě, a když navíc nebude ustavena sněmovna. Fakt - ten nápad, že budeme tvářit, jako že tyhle volby vůbec nebyly, není v takhle vypjaté době zvlášť dobrý.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: solár nemá úplně státní podporu... přesněji řečeno: náklady jsou přenášeny na spotřebitele, i když prostřednictvím státní regulace trhu. Piráti mají pokud vím v programu tuto podporu zrušit, naopak chtějí OZE a tím i soláry podporovat zvýšením poplatků za těžbu hnědého uhlí (to by asi urychlilo útlum těžby i vývoz energie z hnědého uhlí, ale tak to prostě má být, stejně...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hele, problémem jsou patenty. Třeba Indové umí generika levně, ale patenty musí obcházet pozměněním nějaké té chemické skupiny... tím ale zase vzniká riziko, že tam budou trochu jiné kontraindikace a vedlejší účinky, než u původní látky, pečlivě testované.

    na vývoji léků stojí nejvíc ty testy. nějaká motivace pro lidi, zaměstnané vývojem a testováním, existovat musí, korporace jsou prostě jen projevem toho, jaký právní status musí mít zaměstnavatel konkrétně v naší éře, ale ne jediný.

    mě osobně by víc než dnešní korporát, který jen rozemílá lidské bytosti na tzv. human resources, vyhovovala asi nějaká forma firem s menší mírou odosobnění, a to včetně odosobnění vlastnických struktur. ale nemyslím, že státní firmy jsou nějaké řešení, tam by byla byrokracie úplně stejná. spíš si to představuju tak, že by zdola postupně vznikaly alternativy k jakémukoliv zboží a produktu, které korporace dokáží nabídnout... směřování k takové společnosti může ale trvat staletí...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jakeho bezvladi zas? Vladu mame porad :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: pokud to bude brest ... par veci odpadne ... je to tezky ale sam jiste uznas ze kdyz bude mit jadro takovou statni podporu jako solar ... heh
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: v tomhle klubu nebudu dávat bany (leda za naprosté excesy) - tenhle je neoficiální, a bordel si tu děláte max. sami sobě a odrazujete nově příchozí.

    (potřebuju totiž udržet v přijatelném provozu ten první klub, který sleduje víc lidí...)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: LOL :-D dobre umis mejt prdel :-) Mas velkou praxi koukam ;-) Hlavne s novejma tazenejma fasadama co se udrzujou pretiranim horni vrstvy - pokud to nenechas dotahnout do takovyho stavu ze saje vodu a rozpada se :-P Ale to se treba casem take naucis :-) Nejakej nater ma 5 let nejakej 10 nejakej 15 ... :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ale tak samozřejmě, že plánování znám, to jo.... jasně, ale třeba u toho Temelína je velkou neznámou vývoj cen energie. Požadavek, aby stát garantoval výkupní ceny, pokládám za nepřiměřený - zvlášť, když to fakticky ani nebude projekt tuzemského průmyslu, podle všeho.. palivo se bude dovážet, závody na přepracování budou v zahraničí, u nás bude tak možná uložený odpad, což mi jako velký hi-tech teda nepřijde - to i na tom Urale aspoň mají know-how spojené s jaderným průmyslem, když už to tam mají zamořené, u nás by byl jen a jen odpad a většina energie by se stejně vyvezla do okolních zemí (pokud se ceny elektřiny nepropadnou) nebo rozdala za státem dotované výkupní ceny.

    V obou případech by z toho měl prospěch hlavně management ČEZu, který se tlačí na pozici "energetických emírů" Evropy (přičemž protijaderné nálady v Rakousku a Německu jen posilují význam oblasti, která je geograficky autonomní, a tudíž nemusí řešit rakouské a něměcké veřejné mínění ohledně závislosti na jaderné elektřině... a to nemluvím o možnosti výměny naší jaderné elektřiny za polské máslo coby (minimálně v zimním období) tvrdou měnu - samozřejmě nejspíše pod taktovkou Babiše)

    Ono se u nás tak dlouho všechno svádělo na komunisty, až se pozapomnělo, že třeba i spousta zdejšího průmyslového know-how bylo v zásadě německého, a že velká část českého obyvatelstva byla ještě za první republiky.. venkovská (asi i tady má kořeny vzestup Babiše, stylizujícího se do role "krále vidláků" a bojujícího za jejich potřeby...). Kapitál měl zase židovské kořeny (ať se to někomu líbí, nebo ne).

    V současnosti se dějí velké věci.. právě těď, v období relativního bezvládí (které Kalousek navrhoval ještě zvýšit blokádou sněmovny). Fakt nevím, jestli je větší hrozbou Čína nebo Kellner (a kdo se mi chce smát, ať vyjádří vlastní názor, laskavě):

    Jeden z největších obchodů roku potvrzen: Plzeňskou Škodu Transportation kupuje nejbohatší Čech Kellner | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://byznys.ihned.cz/...odu-roku-plzenskou-skodu-transportation-ma-koupit-nejbohatsi-cech-kellner

    Fakticky třeba vůbec nechápu větu "Škoda Transportation současným majitelům vydělala miliardy korun, od roku 2011 jim na dividendách vyplatila bezmála 20 miliard korun, víc, než za tu dobu činil čistý zisk" - toto legálně jde, srsly?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: fasada skutecne neni jen o stetce a kbeliku... no, s timhle tvym super-vse-zjednodusujicim pristupem se nedivim, ze ti nic poradne nevydrzi a celkem rychle se rozpadne :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: v Praze ne, mapu jsem ti poslal - ale jak vidno, ani ses ji neobtezoval otevrit a mudrujes, ac mistni podminky v Praze neznas :D Nektere veci jsou v Praze niny, nez v te vasi male prdeli... dost casto o dost jednodussi. Ale rozumim, ty dle zkusenosti z male prdele delas generel aplikovatelny na velkomesta... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam