• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ... ale šlo o to, jak dokážeš postupně všechny ty zoufalé existence asimilovat :-) byla to sociální komedie.

    já budu považovat za svůj politický neúspěch, pokud z aspoň jednoho NYXáka nakonec neudělám Piráta (aspoň na komunální kandidátce, jako nezávislého :-)

    s tebe ne, ty jsi příliš zakořeněn v konzervativních hodnotách.. hlavně lingvisticky :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: Piráti jsou prostě něco jako další díly Policejní akademie... jestli na tu pitomost pamatuješ.

    pomatuju a krome jednicky to byly hrozny sracky. takze taky doufam, ze s vama bude prdel jenom jedno volebni obdobi, protoze ty dalsi by byly tragedie.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: moc se o nich ani v mediich nemluvi jednoduse proto, ze jde o tema nezajimave pro 99% populace... ostatne o systemech jako GSM-R ci ETCS neni ani ve vasem piratskem foru jediny stek. Cim to bude? :-) A kdyz nahlednes do programu Piratu z doby pred tremi roky, tak o nejake harmonizaci zabezpecovacich systemu na zeleznicich napric Evropou se tam nepise taky vubec nic. Ono tam vlastne neni vubec nic o doprave... :D A jelikoz slo o spolecny program piratskych stran, tak defacto asi selhali Pirati napric Evropou :D
    XCHAOS: ne, nejsem odbornik... ale nejaky prehled mam - i vzhledem k tomu, ze mam pristup k cele rade neverejnych zdroju, o kterych si muzes nechat jen nechat zdat :-) Ale spoustu veci se doctes i verejne, jen se o to musis zajimat, zejo.

    Ale tesim se, az se pod taktovkou Piratu zharmonizuji take zasuvky na zdech :D Jezdit po Evrope a resit problemy s tim, ze Italove maj diry jinak nez treba Danove je fakt opruz, ktery bezneho obcana v zivote bude trapit asi vic, nez (ne)jednotnost draznich predpisu...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: ted to opravdu patles vse do sebe ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak pozor, ani Danny ani Abduláh ještě nejsou Piráti, ale fakticky, kdyby k tomu neměli takovou averzi, tak si myslím, že takového Ivo Vašíčka nebo Lukáše Nového strčí s přehledem do kapsy :-)

    hele, Piráti jsou prostě něco jako další díly Policejní akademie... jestli na tu pitomost pamatuješ.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale ty ti přece Piráti chtějí zlegalizovat, parchanti!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty jo, koukám, že už jsi odborník na bezpečnost nejen letecké, ale i železniční dopravy! :-) (a samozřejmě i na bezpečnost kryptografickou.. ty jsi prostě univerzální odborník, to je to :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ale soláry nemají nic společného s Internacionálou... internacionála je pro odborově organizované horníky, co tvrdě makaj na těžbě uhlí, ze které tyje líná buržoazie, kterou jednoho dne v Poslední bitvě svrhnou, aby mohl na zemi přistát Nový Jeruzalém (ne, to by nebylo politicky korektní :-) každopádně chiliasmus převzal marxismus od křesťanství.. židovství se po staletí spíš posunulo k názoru, že příchodu Mesiáše je třeba spíše zabránit, či jak oni to vlastně mají... asi jak kteří)

    Soláry jsou naproti tomu buržoazně pavědecký nápad ve smyslu "ještě jednou se pokusíme pro ty lemply vymyslet nějakou těžkou práci, kterou by mohli uživit rodinu... příště je necháme tak max. smažit hamburgery nebo grillovat kebab". Aneb pochopitelně, soláry jsou snaha obejít se pokud možno na tak složitých výrobně-ekonomických vztazích, které s sebou přinesla uhelná průmyslová revoluce.

    Chápu, že antitezí solárů je program "malý jaderný reaktor do každého rodinného domku", ale prostě, o tom můžeme právě psát scifi, kde "atomisté" budou mít kultura s každým takovýmhle malým reaktorem v každé vesnici, ne-li každém domku, a jaderné palivo budou převážet vidláci na traktorech, apod. a bude to civilizace vzešlá z dnešních levicových "lidí práce", tedy z dělníků, rolníků, horníků, politruků, apod. a budou to všechno udržovat pohromadě svářením a rozbrušováním a tak - zatímco proti nim budou stát "solaristé", dnešní sluníčkáři, co budou mít na střechách solární panely a v zimě budou topit dřevem a roztáčet Stirlingovy motory, a budou se živit 3D tiskem mobilů a výrobou chipů z domácího křemene, apod.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ABDULAH: az budu AZDak, zkusim si na tebe vzpomenout ;-) Ted bohuzel z neznalosti places na spatnym hrobe :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ABDULAH: vyprazdnit se nad prazdnymi zvasty piratu? ja dnes radsej drogy...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VYHULENY_UFO: se pridej - je to zdravy se obcas dobre vyprazdnit :-D LOL Psali to v blesku :-D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    boze, tady sou zase piratsky prujmy :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: tak pochopitelně, že v politice musíš mít nějaká ideová východiska.. definované základní pojmy.

    problém je, že neokonzervativismus s jeho důrazem na nevyhnutelnost silových řešení je těžké odlišit od klasického militantnímu nacionalismu až fašismu (ne nutně rasistického nacismu) a... "neoliberalismus" (ať už se můžu od levicového nadužívání distancovat jakkoliv) zase v podstatě tvrdí, že nejdřív musíme dovolit nastolení korporátního fašismu, který si chybějící zdroje vezme stejně silou... a pak si možná může zvolit lgbt starost/ku, co teda za odměnu postaví pár cyklostezek, aby se neřeklo (silně zjednodušuji a nechci se vůbec vymezovat proti někomu konkrétnímu!)

    Takže ano, nakonec nám tu (zdánlivě) zbývá ještě to ošklivé evropské socialistické bez-žárovovkové peklo, ano... ale otázka, jestli by se z toho nedalo vykřesat alespoň nějaké to světlo žárovky na konci železničního tunelu, nebo tak něco...

    jako zajímavý je ten imaginativní rozměr politiky, každopádně.. tam se někde loví ty "ideje", v té imaginaci. Nová levice se s libertariánskou pravicí shoduje (ačkoliv zřejmě o tom nevědí) minimálně v jedné věci: tedy, že si dovedou představit svět fungující jinak, než ten dnešní (rozdíly jsou v podstatě minimální: pacifisté si představují, že bouchačky ani nebude potřeba zakazovat, protože je nikdo nebude potřebovat a tedy ani chtít, zatímco libertariáni si představují, že bouchačky budou mít všichni, díky čemuž si je nikdo netroufne použít :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: na solaru jsem ti mzslim jednou po tech recech o solarech a jejich budoucnosti posilal take internacionalu - je to asi pozastatek naruseni moji mysli komunismem a vzdy kdyz vidim nejakeho vudce - predstavim si jak stoji na vsku a za nim je prapor a hraje k tomu internacionala - pripadne misto svatozare ma srp a kladivo ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: Za to s danyskem je to vyhra :-) :-P Nedavno jsi mu nadaval ted se ho zastavas? LOL
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: to nechapes recesi? Jako pravy budovatel - jsem mu poslal internacionalu ne? :-D A to zamysleni je zajimave - nebo myslis ze ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ano, tímhle dobře vystihuješ celkou úroveň debat s tebou, to je pravda :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ty si psal o víc věcech, levici si vzýval v [ ABDULAH @ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ]

    ano, to, že jedinou skutečnou demokracií by byla nějaká forma komunismu či aspoň "socialismu", to je typicky levicový postoj.. konzervativně-levicový či krajně-levicový, chceš-li.

    nemusím řešit Piráty, ale jen letmý pohled do historie ukazuje, že ten odstavec to zjednodušuje. Tak třeba Benátská republika (Venetia) vs. Dubrovnická republika (Ragusa) měly hodně společného, včetně mořeplavby... ale lišily se třeba v tom, jestli uznávaly institut otroctví (Dubrovník neuznával...). A otroctví = nesplatitelné závazky, všichni naši zadlužení nesplatitelně spoluobčani v exekucích jsou de-facto staří dobří starověcí "otroci na útěku".... starověk neskočnil, starověk trvá (to jen ve středověku existovala určitá míra odpovědnosti feudálů za poddané... ne že by to byla velká výhra...)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: Pif Pif Pif :-D krej se :-D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: no vidis AZDaku tak jim to navrhni ne? Sam tady cpes lidem do hlavy nejake myslenky ale skutek utek ... No jo ve vlastnich radach se to vdycky dela hure nez prudi do jinejch co? :-D
    Reakce na pruser - neni :-) bzl tam otaznik :-D Protoze tyhle prusery jsou vsude - a bohuzel neznam jinou cast republiky nez liberecko kde by byl takovy pomer TT site :-) :-P No a je preci jen rozdil oddelovat TT a TN :-) U dvou TN by jsi mohl oponovat ze pomer izolacniho stavu ve vysledku pred oddelovacim trafem je mimo - ma stejny potencial. A ze tam vede vodic z trafacky atd ... coz u TT nejak u zemeni neni :-) Tudiz se to halt musi hlidat jinak ... atd atd atd atd atd ...

    Pekne nas tady vsechny pouc a vysvetli nam to - svoji jedinecnou vizio :-D LOL Bez problemovou cast zivota kde to tvoje je jedinecne a nejlepsi a vsichni ostatni jsou mimo - pekne se toc korouhvicko ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: proč by střílel po Pirátech? Ti mají silné téma harmonizace zabezpečovacích systémů napříč EU... a to je popravdě přesně případ toho, kdy by EU normy hodily a moc se o nich nemluví...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam