• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty hlavne sam porusujes pravidla, co chces aby druzi dodrzovali :-) A ja vim, poukazovani na nedostatky nebylo nikdy popularni... :D V dobach tuhe normalizace vec primo nemozna, ale jelikoz sami Pirati k socialismu nazorove tihnou vlastne ani nemuzou byt prekvapenim praktiky, ktere uzivas...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: je to přesně naopak: ty dostáváš spoustu prostoru, ale ať Piráti udělají cokoliv, je to špatně. (prostě špatně je už jen to, že jsou.. přiznej si to...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOUCHI: kdybych debatu moderoval, bude to špatně. když jí nemoderuju, je to špatně. prostě tam není žádná vůle k dohodě, ke kompromisu. kompromis je taky špatně, zjevně...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: ale proč? vždyť není jasně daný, že na tý schůzi chtějí Piráti davy z NYXu...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: udelej z toho udalost pls
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: cože?? jak souvisí využití odpadního tepla s řešením záložního napájení? zálohování dacatenter nad rámec UPS je dnes overrated. ve starém datacentru Dial Telecomu jediné dva výpadky související s napájením souvisely právě se (na svou dvou dobu velice profesiálně řešeným) systémem záložního napájení: jednou se jim to přepnulo na diesel a oni si toho nevšimli a nafta došla (přesto, že měli pro případ opakování povodní nasmlouvané zásobování generátoru vrtulníkem :-)) a podruhé jim shořel fázovač v tom centrálně zálohovaném zdroj.

    Naproti tomu, pro naše datacentrum jsme elektřinu řešili prostě tak, že jističe jsou výrazně předimenzované oproti skutečnému odběru. A za téměř dva roky existence jsme neměli jediný výpadek...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: tohle zrovna teda mohlo jít do "oficiálního" klubu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: to jsem nikde nenapsal - uvedl jsem toliko to, ze jasne napsane hodnotici kriteria pro aplikaci moderacnich pravidel proste neexistuji. Jasneze, chces-li psa biti... tak si kazdy Pirat ten svuj duvod ad-hoc proste najde... :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: hele ty pitomce,vazne nam tu chces namlouvat,ze tu nemas dost prostoru a ze te nekdo omezuje a cenzuruje? Ty uz fakt nevis co bys placal...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: takze na zaklade na tve strane velmi omezeneho penza informaci vynasis sve soudy a soucasne kritizujes to, ze se chovam stejne... to je proste... epic :D

    Ukaz mi prosim situaci, kde jsem porusil jasne stanovena pravidla diskuze kdekoliv, kde by je soucasne moji oponenti a kritici sami neporusovali.

    Kdokoliv, kdo pri absenci jasne definovanych pravidel v diskuzi dle sve libovule uplatnuje praktiky omezujici projev svych oponentu cenzorem jednoznacne je. Prave cenzura se projevuje tim, ze na zaklade ne zcela jednoznacnych pravidel filtruje prakticky jakykoliv nazor oponentu...

    Takze id BOUCHI timto gratuluji, jako cenzor by ses uzivil :)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: I kdepak, moje prvotní reakce nic z kontextu nevytrhává. Konkrétní XCHAOSovo moderátorské chování ve vedlejším klubu totiž není podstatné; podstatné je, že ban v jednom klubu není ani cenzurou ani zásahem do svobody slova, pakliže máš možnost to, za co bys byl zabanován, psát v klubu jiném.

    A laskavě si povšimni, že pokud vůbec soudím, tak jde o tvá konkrétní tvrzení. (Právě proto, že tě neznám, tak se vyjadřuju výhradně k tomu, co předvádíš tady na NYXu.) Kdežto ty hodnotíš moji osobu, navíc na základě něčeho, co jsem nenapsal. Nebo jsi snad schopen citovat nějaký můj dnešní příspěvek, z nějž by se dalo něco vyvozovat o mé zásadovosti či nezásadovosti? Předveď se.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: v tom pripade bezhlave reagujes na prispevek vytrzeny z kontextu debaty - coz je ve finale mozna jeste horsi - i kdyz pro mnohe "jednodussi" lidi cool&in pristup. Takze ano, ty zrovnatak neznas me a presto na zaklade stripku z debaty soudis... nemas mi co vycitat, jses stejnej ;-)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Klasika, víš o mně houby, ale hodnotíš.
    Navíc na základě něčeho, co sis o mně vyfabuloval, nikoli toho, co jsem zde skutečně napsal.
    K vedlejšímu klubu jsem se nijak nevyjadřoval a vyjadřovat nebudu, neb jsem tam už delší dobu nebyl. Pouze jsem v obecné rovině reagoval na tvé mylné tvrzení ohledně cenzury a svobody slova.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: Ale pokud stanovena pravidla nedodrzuje ani sam administrator, pripadne jsou pravidla selektivne uplatnovane jen proti vybranym jedincum - zatimco u jinych jedincu je tentyz prohresek ponechavan bez povsimnuti, pak nejde o vladu pravidel - ale o selektivni projev arogance "moci".
    Pravidla (pokud jsou) take byvaji nekde uvedena - coz v pripade vedlejsiho klubu proste neplati, zahlavi je velmi benevolentni a v zasade nic neomezujici a homepage se venuje taky jen programu, opet zadna omezeni diskuze - pokud jde o obsah a dalsi eventuelni kriteria. Takze se ve skutecnosti nebavime o pravidlech, ale o jakesi zcela nahodile projevovane libovuli nekterych jedincu.

    Nemam problem s pravidly - ale mam problem s tim, kdyz se nemeri vsem stejnym metrem a potazmo jde o postup bez jasne danych a kodifikovanych pravidel. Ale ty asi moc zasadovy clovek nebudes :-)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Nevybájil, to je běžná praxe (nevím jak ty, ale já na všech jmenovaných diskusácích - a i dalších nejmenovaných - dlouhodobě diskutoval či dosud diskutuju, takže vím o čem mluvím).
    Ano, provozovatel serveru stanoví určitá obecná pravidla, ale zakladatel konkrétního klubu (a jeho spolusprávci) pak může s ohledem na povahu a účel diskuse stanovit další pravidla platná pro tento klub.
    Pokud si myslíš, že tomu tak není, schválně zkus nějakého takového správce klubu prásknout NYXovi, uvidíme co ti na to řekne. ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: to sis vybajil... protoze v pravidlech nic takoveho nemas :)
    nyx :: netiquette // pravidla // etc...
    [ nyx :: netiquette // pravidla // etc... ]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak predpokladam, ze kvuli realizaci jedna docasne pripojky se u vas nesvolava valna hromada... to v normalne fungujici firme resi jeden clovek a ani nemusi byt z vrcholoveho managementu :D No proste jses garazovy bastlir, co zajistit konektivitu pro akci nezvladl, uroven tve vlastni prace je viditelne mizerna...

    Z odpadniho tepla porad nevyrobis dost energie na to, abys to zvladnul napajet a chladit vc. nutnych podpurnych technologii zalozni ups, typu automaticky startujici diesel... nejaka redundance - zdvojeny napajeni/chlazeni, uplink serveru do vice aktivnich serveru... Veci, co asi moc neresis... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak ono kdyz neznas principielni zaklady, tak ti ani manual nepomuze zejo... to teda u Piratu moc sikovneho admina taky nemate, kdyz si minimalne z logu po startu rychlosti nevsimne... :-) To se pak clovek smeje celkem snadno... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    v trolicim piratskym auditku se jede diskuse o pravidlech a komu patri auditka? cicham cicham komunisticky mysleni :D
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Diskusní fórum (tedy NYX jako celek) samozřejmě Pirátům nepatří, ovšem konkrétní diskusní kluby "patří" svým zakladatelům a moderátorům, tj. oni v nich určují pravidla. (Podobně jako na Okounu, Hofylandu, Mageu, Lopuchu, atd.)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    koukám, že pořád je to tady stejné trollí terárium.
    nechcete radši tuhle promrhanou energii věnovat té politice? horší už to být asi nemůže, takže se nebojte ničeho a vzhůru do toho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam