• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: I kdepak, moje prvotní reakce nic z kontextu nevytrhává. Konkrétní XCHAOSovo moderátorské chování ve vedlejším klubu totiž není podstatné; podstatné je, že ban v jednom klubu není ani cenzurou ani zásahem do svobody slova, pakliže máš možnost to, za co bys byl zabanován, psát v klubu jiném.

    A laskavě si povšimni, že pokud vůbec soudím, tak jde o tvá konkrétní tvrzení. (Právě proto, že tě neznám, tak se vyjadřuju výhradně k tomu, co předvádíš tady na NYXu.) Kdežto ty hodnotíš moji osobu, navíc na základě něčeho, co jsem nenapsal. Nebo jsi snad schopen citovat nějaký můj dnešní příspěvek, z nějž by se dalo něco vyvozovat o mé zásadovosti či nezásadovosti? Předveď se.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: v tom pripade bezhlave reagujes na prispevek vytrzeny z kontextu debaty - coz je ve finale mozna jeste horsi - i kdyz pro mnohe "jednodussi" lidi cool&in pristup. Takze ano, ty zrovnatak neznas me a presto na zaklade stripku z debaty soudis... nemas mi co vycitat, jses stejnej ;-)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Klasika, víš o mně houby, ale hodnotíš.
    Navíc na základě něčeho, co sis o mně vyfabuloval, nikoli toho, co jsem zde skutečně napsal.
    K vedlejšímu klubu jsem se nijak nevyjadřoval a vyjadřovat nebudu, neb jsem tam už delší dobu nebyl. Pouze jsem v obecné rovině reagoval na tvé mylné tvrzení ohledně cenzury a svobody slova.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: Ale pokud stanovena pravidla nedodrzuje ani sam administrator, pripadne jsou pravidla selektivne uplatnovane jen proti vybranym jedincum - zatimco u jinych jedincu je tentyz prohresek ponechavan bez povsimnuti, pak nejde o vladu pravidel - ale o selektivni projev arogance "moci".
    Pravidla (pokud jsou) take byvaji nekde uvedena - coz v pripade vedlejsiho klubu proste neplati, zahlavi je velmi benevolentni a v zasade nic neomezujici a homepage se venuje taky jen programu, opet zadna omezeni diskuze - pokud jde o obsah a dalsi eventuelni kriteria. Takze se ve skutecnosti nebavime o pravidlech, ale o jakesi zcela nahodile projevovane libovuli nekterych jedincu.

    Nemam problem s pravidly - ale mam problem s tim, kdyz se nemeri vsem stejnym metrem a potazmo jde o postup bez jasne danych a kodifikovanych pravidel. Ale ty asi moc zasadovy clovek nebudes :-)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Nevybájil, to je běžná praxe (nevím jak ty, ale já na všech jmenovaných diskusácích - a i dalších nejmenovaných - dlouhodobě diskutoval či dosud diskutuju, takže vím o čem mluvím).
    Ano, provozovatel serveru stanoví určitá obecná pravidla, ale zakladatel konkrétního klubu (a jeho spolusprávci) pak může s ohledem na povahu a účel diskuse stanovit další pravidla platná pro tento klub.
    Pokud si myslíš, že tomu tak není, schválně zkus nějakého takového správce klubu prásknout NYXovi, uvidíme co ti na to řekne. ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: to sis vybajil... protoze v pravidlech nic takoveho nemas :)
    nyx :: netiquette // pravidla // etc...
    [ nyx :: netiquette // pravidla // etc... ]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak predpokladam, ze kvuli realizaci jedna docasne pripojky se u vas nesvolava valna hromada... to v normalne fungujici firme resi jeden clovek a ani nemusi byt z vrcholoveho managementu :D No proste jses garazovy bastlir, co zajistit konektivitu pro akci nezvladl, uroven tve vlastni prace je viditelne mizerna...

    Z odpadniho tepla porad nevyrobis dost energie na to, abys to zvladnul napajet a chladit vc. nutnych podpurnych technologii zalozni ups, typu automaticky startujici diesel... nejaka redundance - zdvojeny napajeni/chlazeni, uplink serveru do vice aktivnich serveru... Veci, co asi moc neresis... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak ono kdyz neznas principielni zaklady, tak ti ani manual nepomuze zejo... to teda u Piratu moc sikovneho admina taky nemate, kdyz si minimalne z logu po startu rychlosti nevsimne... :-) To se pak clovek smeje celkem snadno... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    v trolicim piratskym auditku se jede diskuse o pravidlech a komu patri auditka? cicham cicham komunisticky mysleni :D
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Diskusní fórum (tedy NYX jako celek) samozřejmě Pirátům nepatří, ovšem konkrétní diskusní kluby "patří" svým zakladatelům a moderátorům, tj. oni v nich určují pravidla. (Podobně jako na Okounu, Hofylandu, Mageu, Lopuchu, atd.)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    koukám, že pořád je to tady stejné trollí terárium.
    nechcete radši tuhle promrhanou energii věnovat té politice? horší už to být asi nemůže, takže se nebojte ničeho a vzhůru do toho :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: obvykle ne a pointa je, že já sebou měl v daný moment na střeše splitter normálně kupovaný.... byla to prostě shoda okolností, celé. neříkám, že akce byla zmanageovaná optimálně... jenže taky, copak myslíš, že pro ostatní spolumajitele firmy byli Piráti v té době nějaká zakázka č.1? Dělali jsme shodou okolností asi jen den předtím
    Wi-Fi pokrytí nějaké velké komerční akce, vysálo mi technika, se kterým jsem počítal, a tak. Prostě stane se... shoda okolností.

    Proč ze dvou server housingů je náš ten záložní - nevím. Přepokládám si TO nějak měří availability a další parametry a časem v tom prostě vyhrajeme. Navíc vzhledem k využití odpadního tepla můžu zrovna v téhle kategorii dumpovat cenu téměř až na nulu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, ale ten gigabit mají už léta. přesto si admin udělal chybnej obrázek, nevím od koho.

    jako samozřejmě, že když někudy chodíš a pomáháš šířit pomluvy, tak ono to může fungovat... ale jako co, myslíš, že si tím získáš nějaký respekt a uznání u kohokoliv? Možná si hraješ s dražším hardwarem, ale akorát si rozbalil lepenkovou krabici a přečetl si návod - to je tvoje hlavní kvalifikace.

    Myslíš, že kdo bude větší posměváček, rejpal a remcal, tak bude školit další generace v tom, aby jim vysvětloval, jak jsou všichni hloupí a amatérský?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to jeste nekdo bastli na kolene? :D
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    čtvrtek, 4. ledna 2018 18:00

    Praha - Setkání pražských Pirátů - naloď se!

    čt, 4. ledna 2018, 18:00 – 20:00

    Kde

    Sídlo České pirátské strany, Pirátské centrum, Řehořova 943/19, 130 00 Praha-Praha 3, Česko


    Krajské sdružení, kde se představí se nováčci, kteří žádají o členství, řekneme si novinky z městských částí a další jiné zajímavé věci. :)


    Odkaz na událost na Facebooku naleznete zde. :)

    https://www.facebook.com/events/1179568592175575
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: gigabit je naprosty zaklad, ktery dnes dostanes snad uz vsude, ne? :D Tuctovka je dnes i desetigigabit... to uz taky umi kdekdo. Nic extra...
    Retail fakt nedelam. S tim at se rozciluji jini... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, nešlo o konektor, ale PoE splitter, nedělal jsem ho já, a nenapadlo mi, že by problém mohl být v něm. Přenos šlo udělat i řadou jiných způsobů, problem byl hlavně ten, že v přímém okolí Uhelny nepůsobily tak úplně spřátelené, na které máme kontakty, dělalo se to zbytečně složitě...

    Ano, občas se nezadaří - ale začít kvůli tomu o někom šířit FUD, že jeho síť je "bast"... nevím, kde se v tobě ta nenávist bere.

    Snad abys zdůraznil, že lidi, co přišli s projektem CZFree (byl jsem v mapě node č.10, takže patřím k původním autorům projektu a rozhodně jsem na Davida Čermáka v té době měl vliv aspoň myšlenkový - tak jako on mě zase tlačil k rozšiřování technického rozhledu od světa PC směrem k sítím a Linux) byli hrozní bastlíří - zatímco ty, když ses vnutil jako autorita, co všem sebere přístupová práva k mapě a k fóru, tak si to zprofesionalizoval...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    VYHULENY_UFO: https://www.pirati.cz/ tolik dobrych veci uz....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: dané diskuzní fórum striktně vzato patří moderátorovi a dalším, kterým rozdal moderátorská práva. na NYXu to už tak chodí. Světe div se - ten klub byl založen kdysi dávno, a to lidmi, kteří s projektem Pirátské strany sympatizovali - ne jejími kritiky nebo nějakými "neutrálními pozorovateli".

    zajímavé je, že při vší té deklarované úctě k autoritě ji nejsi schopen akceptovat, když je jasně daná... přitom si hned vedle můžeš založit klub "co dělají Piráti špatně" a pozvat do něj přátele...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: ale toto diskusni forum *nepatri* Piratum, ani si neplati nejakou exkluzivitu aka prostor ryze pro vlastni PR....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam