• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kde jsem prosim napsal, ze za to muzes ty? Ze to piratsky TO dlouho nezvladl rozpohybovat je problem vsech Piratu, ne problem jednoho sklepniho pikodatacentra.... :-)
    A jako je fakt, ze DNSSEC nemate dodnes ani pro firemni domenu. A pokud vim, dost veci mate porad radeji u profiku v Karline a nikoliv u tebe ve sklepe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: prosímtě, vždyť je hostujem od začátku... min. na nás svaluješ věci, které ale v naší kompetenci nejsou (IPv6, DNSSEC, apod.).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vyplavit jde i byt v patre :-) A monitoring? Vzdyt si tu tvrdil, ze odecty delate nekde do sesitu... :-) Cemu rikas monitoring? A cemu zabezpeceni? :)
    Zas tak offtopic to neni, kdyz bys tam rad hostoval piratske systemy.... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: monitoring a zabezpečení to má rozhodně :-) hele, stáváme se offtopic

    (ad sklep: je v suterénu, ale na úrovni terénu na dvorku, takže veškerá voda z domu, ale i z chlazení by vytekla po chodbě na dvorek - není to podzemní podlaží, z tohoto hlediska)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: sest racku... aha... dneska se rika datacentrum fakt vsemu, teda nekteri rikaji :D Co chci videt? Zalohovane napajeni, haseni, monitoring, fyzicke zabezpeceni... proste atributy normalniho DC ;-) Ale jak se tak divam, tak ty to mas nekde ve sklepe... takze az nekomu nesikovne vytece pracka (nebo pretece vana... :D), tak se muzeme tesit na dalsi povodne v datacentru :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: co chceš vidět, proboha? všechny serverovny a všechny racky jsou stejný. My máme obsazených cca 3 a 1/4 z 6ti, chladící kapacita je taky asi tak na polovinu.

    Jako samozřejmě tě zvu na exkurzi.. když se do naší sítě celý léta tak strefuješ, tak by ses někdy mohl třeba taky zajít podívat, že jo...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja svuj hardware mam... v profesionalnim datacentru, ne nekde pod schodama, kde mi to mozna pozitri sousedi vyplavi... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no moc ne :D Nejaky bordel v kanclu, par zaberu na tu magickou technologii... a jednou detail do racku... zadna slava.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ééé oprava
    SPOJE.NET s.r.o. (@SPOJE) | Twitter
    https://twitter.com/SPOJE
    timeline není dlouhá, fotky tam jsou
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: aha, ona na tý fotce není moc vidět :-) každopádně pointa je, že tvůj 1.1 faktor u nejlepších datacenter bude prostě o tom, že v zimě je to blízké 1.0 (protože se kompresory nepouští a vzduch se chladí jen nějakým výměníkem) a v létě 1.3. Ten rozdíl ale je, že u nás se v zimě využije 100% toho tepla (tedy včetně toho 0.3 navíc, které by s protopilo stejně) a i v létě se využije rozhodně víc, než 0.3 (protože 15 bytů už nějaké množství teplé vody spotřebuje)

    Celý je to překvapivě jednoduchý princip.. samozřejmě o otázka, do jaké míry tohle datacentrum může konkurovat cloudu, ale určité množství lidí prostě bude chtít mít vlastní hardware (možná i ty)

    Popravdě, ty samozřejmě řešíš umístění svých serverů neziskovou politikou (zatímco mě jde jen o ten osobní zisk a obohacení, v životě :-) hlavně teda z pohledu všech těch důchodkyň v různých sídlištních SVJčkách, to je jasné...), ale kdybys za ně někdy musel přeci jen platit, tak se může stát, že naše datacentrum bude prostě nejlevnější způsob, jak mít pár úček na desetigigabitu (byť za cenu poněkud nižších formálních garancí)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Publikoval jsem např. na firemním twitter feedu:
    https://twitter.com/i/notifications
    jsou tam i fotky z výroby konstrukce pro venkovní tichý větrák (který slouží k rozptýlení letních přebytků, teda hlavně první rok sloužil)

    Tepelný čerpadlo krátce po osazení zde (to je bedna velká asi jako lednička, zcela tichá)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to vis, musime te varovat pred riziky... aby sme se nekdy dockali tech fotek z toho tvyho uzasnyho datacentra! :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jo jo... otrávili se marihuanou a UMŘELI... (no jo, ten omastek z tý kachny samozřejně kanabinoly rozpouští... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ...aby ses pak nedivil, az te povezou "omylem" do marnice :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Heh, v naší dle nejmenovaného id "komunistické" a dle mého názoru "středolevé" partaji ani v členské anketě nevyhrává podpora pro zdanění církevních restitucí :-) (i když podpora není nenulová)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: já rozhodně nikoho nemažu.
    DANYSEK: to záleží na vzájemném poměru výše spotřební daně na alkohol, výše ZP a mediánu příjmu populace :-) (tedy ZP+mzdy) kromě toho, zavedení ZP by přece předcházela legalizace konopí :-))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    se mi zda,nebo ufo uz nekolikrat neco placnul a pak se radeji sam vymazal...?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Klid? By byl nalitej v parku a obtezoval kolemjdouci... :-) Vazne by byl klid? :D
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    brutalni Kalousek.... zacinam mit o mladeho pana strach
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: naopak, jsem rad, ze je nucen si na svoji zavislost vydelat. tak to totiz ma byt. na konicky a zabavu si clovek musi vydelat sam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no a teď si představ ten klid, kdyby pobíral NZP a nemusel nic roznášet!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam