• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: predseda muze za vsechno, to by mel vedet kazdej predseda.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: v tom pripade bys mel investovat do sveho zdravi... kdyz ani dusevne neuneses to, ze piratsi poslanci ve volebni komisi sami zaspali... a ted to chteji vsechno hodit jen na predsedu komise... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no jono, to je vecny pesimismus a negativismus. normalni visionar by videl v kryptomenach zpusob, jak zrealizovat svy sny a napady, tech solarnich raketoplanu, kolik si mohl postavit, dokonce ste mohli zkusit dat dohromady piratskou kolonii, ve ktery byste zkusili aplikovat svy predstavy. jako treba, ze bys chodil do prace a vsechno cos vydelal rozdal kolegum piratum, kteri do prace chodit nechteji, jelikoz je zbytecna. a tak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, neprodal! ale ano, předpovídám, že civilizace přežije a bitcoin crashne (opačný předpoklad, že bitcoin přežije a civilizace crashne, mě nějak neláká...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEIKIN: prosimte, uvedom si ale, ze pro piraty je bitcoin spatna vec uz tedka. pomalej, drahy transakce a kdybys poradne sledoval mistni bitkojnovy auditko, tak bys vedel, ze hlavni piratsky ideolog oznacil bitkojn za umirajici uz davno a vsechno prodal.
    respektive, od ty doby, kdy bitkojn opustil garaze digitalnich hipiku, kryptoanarchistu a jinych alternativcu, vlezli do nej investori s bilejma limeckama a velrybari, kteri akumuluji bohatstvi, uz je to spatne a zrada kryptoanarchismu.

    vetsina piratu nechape , co je to kapitalismus a ne nadarmo spise vyznavaji bolsevicke metody spravedliveho prerozdelovani bohatstvi, tak aby vsichni meli vsichni naprosty hovno a par nekacenku dostalo NZP.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: na druhou stranu, můžou být případy, kdy transakční náklady na používání nějakých konkrétních peněz budou vzhledem k objemu prováděné směny neúměrně vysoké... (a to je právě případ součaného bitcoinu)

    já jsem vůči bitcoinu neutrální, poprvé jsem se o něj začal zajímat snad před 6 lety.. zjistil jsem ale, že to není úplně nástroj na to, co potřebuju (anarchokapitalismus je mi ukradený - řeším otázku financování liberálního online média skrze dobrovolné příspěvky - nikoliv skrze placenou reklamu...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Aaaaa.... XCHAOSovo ego opet utrpelo... :D :D
    Hlidaci pejsek se rozbil, Pirati sami prosvihnou lhutu, nikde se sami neozvou... a pak uz jen kopou kolem, ze za to muzou samozrejme jen ti druzi... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: a proc bych ti mel radit v tom, jak se lepe branit pred manzelkou pri rozvodu? :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: když se rozvádíš a máš 10 bitcoinů a nechceš je dát manželce. Napiš mi kdo to zjistí, jak ti to vemou apod. Exekutor ti může z účtu strávat s vejplaty x procent. Ale bitcoiny ti ti neveme. Píšeš, že drogy se za "normalni" penize kupujou naprosto bezne. To není úplně pravda, na ulici seženeš shit. Jasně dobrou trávu si koupíš, ale uživatelé chtějí mít čisté drogy ne s příměsí acilpirinu či jedu na krysy. Navíc spoustu druhů drog na ulici neseženeš.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: jako priklad manipulace davu s cenou to je ok,pokud to posledni dny zacalo klesat to je mozny,nesleduju to kazdy den...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: velmi iluzorni predstava... ze pred manzelkou neco schovas :-) To, ze ted je BTC na okraji zajmu manzelek jeste neimplikuje, ze tomu tak bude za pul roku... aneb i ty zensky bude divny, ze nemas zadny prachy na ucte, i kdyz si zijes jako prase v zite... a bude patrat proc :D A drogy se za "normalni" penize kupujou naprosto bezne... :-) Transakce v BTC jsou navic snadneji sledovatelne... narozdil od platby v penezich na ulici, zejo - je to jen otazka vynalozeneho usili se ke chtene informaci dostat.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: myšleno exekutor, manželka apod :-) No jak se to veme, lidi si pořizují bitcoiny, aby si koupily za rozumnou cenu zbraně, drogy, DDOS útoky apod. Za kačky bys musel platit letenky, uplácet celníky a jánevím co ještě. Je to prostě pohodlnější zaplatit bitcoinem a nechat si to poslat. Ale to typřece víš.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: opravdu nevezme...? :D A pokud jde o zbozi... i za kacky sezenes prakticky vsechno... maximalne musis vedet kde, zejo :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: s bitcoinem nemám problém. V anarchokapitalismu je podporováno x měn. Ať si každej vytvoří svoji měnu. Bitcoin není krytý zlatem, ale jeho výhoda je ta, že ti prachy nikdo neveme, že si můžeš objednávat zboží, které za kačky neseženeš, že jsou diskrétní transakce. Taky jich můžeš mít neomezeně...Prostě ta diskrétnost je výhodou, kterou lidé chtějí, proto má hodnotu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: prohlasils, ze zajem zene cenu stale vzhuru... coz neni pravdivy vyrok :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: to je mozny,nesleduju to denne a na zdeleni to nic nemeni...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: poslednich par dni bitcoin prozmenu pada...
    Bitcoin Price | Bitcoin.com Charts
    https://charts.bitcoin.com/chart/price
    https://www.express.co.uk/.../905914/bitcoin-price-latest-why-is-bitcoin-dropping-btc-exchange{reply LINKOS|48808645}:
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: cena akcii muze rust z ruznych duvodu. Muzes mit firmu co ma podhodnocene akcie, tedy realna cena firmy je vyssi nez je cena akcii a naopak cena akcii muze byt prepalena velkym zajmem investoru,ale realne takovou hodnotu nemaji.

    Treba bitcoin,obrovsky zajem davu zene cenu stale vzhuru, ale je to jen spekulace,realna cena vypada,ze je mnohem niz... To se deje i na akciovem trhu.

    Jaky je tvuj nazor na btc? Predpokladam,ze kdyz ti vadi nekryte penize,ze zcela virtualni mena je pro tebe tak spatna...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: jako, ze se ve Sporitelne ve sklepe tisknou penize? Tak to fakt ne :D Emise bankovek a minci je stale vylucnou vysadou CNB.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: nikdo te nenuti pouzivat penize,bylo par lidi co to zkouseli,ale neni to moc prakticke...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam