• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: problem je v tom "vetsinou" - co kdyz to je nekurak? :-) Problem mas pritom uz z pohledu zakoniku prace - ktery se houfne prave v tech hospodach houfne porusoval - zamestnanec ma ze zakona piti alkoholu, koureni a uzivani dalsich navykovych latek na pracovisti zakazane (mas to v paragrafu 106, minimalne od roku 2006), u koureni v pripade ze jsou ucinkum vystaveni take nekuraci - kde uz ale zakon ani neresi/nerozlisuje, zda jde o zamestnance, muze jit klidne o zakaznika...
    K tomu pozemku - a ty tam spadnes z nebe? Nejezdis po zadnych silnicich a nikdy za celej svuj zivot z nej nevytahnes paty? :D Nikoliv. Proste to beres automaticky - jses taky rozezrany... :-)

    VYHULENY_UFO: jako ad vyse - to bys musel resit ceduli typu "zakaz vstupu nekurakum" :-) V rozporu se zakonem byla defacto spousta hospod driv, nez prisel ten dnes aktualni zakon... tedy minimalne v tom pripade, kdy si zamestnanec za barem zapalil...
    A jako, kdyz se podivas do USA, tam jsou nekde dost strikti i k tomu alkoholu... samozrejme se to hur analyzuje, pac co jeden jejich stat, to jiny pravidla....
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    jasne vsechno co stat dela je spatne tak ho zrusime a s neomezenou moci korporaci se budeme mit fanfarove... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: na zapad od nas je bezne, ze si podstatna cast zemi sama rozhodla jak protikuracky zakon omezit, to znamena, ze v nekterych zemich se muze v malych barek kourit a popravde receno, jestli bydlis nekde u kasina, nonstopky a nebo herny, jsi v nocnich hodinach mnohem radeji, kdyz jsou kuraci zalezli ve svym baru, kde si chlastaj a kourej a neprudej venku. hluk a bordel, protoze kuraci venku proste vyndain vajgly hodi na zem.

    co se tyce skodlivosti koureni, o tom nikdo nepochybuje, ale taky nikdo nepochybuje snad o tom, ze tabak je u nas legalni, stejne jako chlast a ten chlast muzu spolecensky konzumovat s prateli v hospode a v tabak nemuzu. argumentace skodlivosti na zdravi nelze pouzit, protoze tu mas podle statistik minimalne 800k lidi, kteri jsou na hrane zavilosti a takovej alkohol zpusobi mnoho nestesti. domaci zabijacky, rizeni pod vlivem.

    nikdo snad nikoho nenutil s pistoli u hlavy, aby sel do takoveho podniku typu nonstopka nebo klasicke pivnice, kam jdes na pivo, tlacu nebo sekacku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEIKIN: jeden problematický případ by byl, kdyby pracovní místo pingla v té hospodě bylo obsazeno např. přes úřad práce (za odmítnutí takového pracovní místa ti můžou sebrat podporu)

    je to sporné... výhrady neexistují v případě hospod, kde pracují přímo majitelé a zaměstnávají pouze brigádníky a OSVČ a nevytváří tam full time místa (resp. neobsazují je přes úřad práce)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: to co píšeš nedává smysl. Když já mám svoji nemovitost, kde mám hospodu a dovolím tam lidem kouřit, tak proč je to sobecké ? Zaměstnám tam barmana (stejně jsou většinou kuřáci) už s tím, že se tam kouří. Jaký je v tom problém ? Když tam nechceš sedět, tak tě nikdo nenutí tam chodit.

    Musím se smát jak píšeš o těch službách. Já mám pozemek, kde cesta k němu je v hrozném stavu a nikdo ji neopraví, ani se v zimě neuklízí...Navíc já tu silnici až tak nepotřebuji, nějak bych se zařídil. Tak jaké jiné další služby mi za to stát nabízí ? A takových drobných poplatků je více, nejvíce ti stát bere z příjmu. Já úplně nevím za co bych měl bojovat ? Mně se prostě jen líbí ta myšlenka, že se lidi starají sami o sebe bez toho, aby jim někdo "pod pohrůžkou" bral. To přece není světonázor, ale selský rozum. V době blahobytu to tak možná nevnímáš, ale jakmile přijde horší doba (změna klimatu, výpadky elektriky), tak se lidi furt budou spoléhat na někoho ?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: tak treba zrovna koureni v hospodach neni jen o tech lidech, co maji potrebu si zapalit u piva... ale taky o obsluhujicim personalu, ktery v tom prostredi musi makat. Je vtipne, ze spousta kuraku brojicich proti zakazu si doma ve svem byte vubec (!) nezapali... protoze tam by jim to smrdelo a to uz nestoji - ale v cizim - klidne! :D I v baraku jednoho takoveho mame - pravidelne chodi pokurovat do okna na chodbe... proste normalni sobectvi ;-) Skodlivost pasivniho koureni je prokazana vic nez dostatecne. A ve finale i to zhuntovany zdravi hospodskych pak zaplati kazdy... Na zapad od nas je naprosto bezne, ze se v hospodach nekouri a neni s tim vubec zadny problem. Tak mi vysvetli, proc v tom geografickem krcalku zvanem Ceska republika je kolem toho takovy humbuk... :D Kdyz jinde to jde...

    Dan z pozemku - stat (casto prenesene skrze obce) ti prece poskytuje nejake sluzby, ktere ve sve "rozmachanosti" (coz je take produkt blahobytu) uplne nevidis, nebo jen videt nechces - pocinaje tim, ze ti k tomu pozemku vede nejaka silnice pobliz. Nehlede na to, ze majetkove dane tvori jen malou cast prijmu statu (a hlavne jednotlivych obci), nejde o nijak "dramaticke" castky. Nevim, proc z dane z pozemku delas takove drama :D

    I ty sam viditelne bojujes za nejaky "svetonazor" - ktery se treba uplne neztotoznuje s tim mym :D Proc by mel byt zrovna ten tvuj... ten spravny? ;-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: V době blahobytu je každý druhý rozežraný a ty potřeby jsou opravdu odlišené. Z nudy se daj generovat pejčoviny. Ano máš pravdu, že co člověk, to názor. Ale v základních věcech se ve finále lidi shodnou. A to jde, proč bych měl řešit kouření v hospodách, zákaz konzumace látky XY, proč platím za to, že mám pozemek, apod. chujoviny. Řešit by se měli důkladně a prioritně základní a zásadní věci. Věřím tomu, že lidé napříč názory by se dokázali dohodnout. Danýsku my se dostáváme do fáze, kdy jsou tu různě rozdrobené zájmové a ideové skupiny, které bojují proto, aby ovládli stát a mohli ho řídit podle té své ideologie (světonázoru). Piráti, SPD, Komunisti, Lidovci...vlastně jsi jdou vzájemně po krku a za chvilku se nedohodne nikdo s nikým a demokracie bude zablokovaná. A my se budeme furt uklidňovat tím, že je to fér hra a že každý muže jít do politiky a změnit to.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: no a kdo podle definuje to, co lidi potrebuji? :-) Ono potreby kazdeho jednotlivce se znacne odlisuji.
    KEIKIN: mas snad pocit, ze nejsi svym panem? Pokud ne, by sis to predstavoval? :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: Jinak je to na delší debatu. Každej by měl být svým pánem. A takhle by se mělo žít a vychovávat. My jsme hrozně zpohodlněli a vše nám přijde automatické. Já chápu výhody sdílení společných hodnot, ale to lze řešit i jinak než v současném uspořádání.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DANYSEK: na základech toho, co skutečně lidi potřebují. Aby se srovnala pravidla. Když ořežeš tuk, zbyde jen sval.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: a to jsou jake? :-) A povezte Kefaline, jak si predstavujete takove ruseni statu...? :D Po CR mimochodem beha clovek, co jeden novy zkousi zalozit... a viditelne to neni zadna sranda :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: to jsem se toho dozvedel...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: i tak do SFDI slo porad dost penez. Nekdy byval problem je i utracet... druhej problem jsou souteze a vecny odvolavani neuspesnych ucastniku - diky cemuz treba stoji modernizace z Hostivare do Vrsovic. A takovych problemu najdes spoustu. Ono dneska neco postavit je taky o dost vetsi problem i kdyz prachy mas - stavari v tricatejch letech minuleho stoleti to meli vyrazne jednodussi - a na rozvoji mesta to bylo sakra videt.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LINKOS: zrušit stát a vybudovat na nových základech.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: a z myta sla tretina firme co to "vysoutezila"... Je v tom bordel, kde kdo se chce napakovat na verejnych penezich,ale jiste uznas ze cesta ven neni v ruseni statu,ale v tom jak ohlidat hospodareni v realnem case,ne se hrabat v mrtvolach jak rikas...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: ale ty tzv. "danove raje" jsou casto normalni soucast volneho pohybu osob a zbozi v ramci unijniho prostoru...
    Vystavba dalnic je podporovana adresne - vyberem z myta/dalnicnich znamek. Naopak se uz "zapomelo", ze kdysi zavedena spotrebni dan z PHM mela mirit na financovani nakladu spojenych se silnicnich siti - ty penize dnes mizi neznamokde a absenci penez se zduvodnovalo zavedeni prave toho myta ;-) Aneb verejne rozpocty jsou nakonec jedna velka zumpa, kde zdroje zmizi... a tak se da pokracovat - treba i tim, ze z tech paliv se nakonec vypocte DPH, kde cast takto vybranych penez skonci i v obecnich rozpoctech. Pirati jsou na Magistratu skoro ctyri roky - a co tam ohlidali? :D Stourali se v mrtvole jmenem OpenCard, ale "aktualni" problemy moc neresili... a i tu OpenCard zahrali do kouta - trestni oznameni mohli klidne podat sami - nechapu, proc to teda nacpali Krnacovy - aby se mohli vymlouvat, ze nekdo zas neco neudelal? :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEIKIN: ehm,no... to,ze od nas odtekaji nemale prachy do danovych raju,kdy zisk se nedani,kdezto statni infrastruktura se vyuziva ponechme stranou.

    Mohl bys mi prosim te vysvetlit kdo ze by financoval vystavbu dalnic? Jak by se platily zakladni,stredni a vysoke skoly? Kdo by dohlizel na to aby sis nespalil veskery odpad v kamnech,nebo nejezdil v obci stovkou?

    Opravdu me to zajima,neb mi asi unika co by se ti vlastne libilo... Chapu,ze pirati tim ze se dostali do parlamentu uz nejsou cool alternativa... Tak jaka by tedy mela byt?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ano, tobe se nelibi, kdyz jsme poukazali na necinnost piratskych poslancu z dane komise... vis, kdyby Profant drzel hubu a hledal chyby nejdriv ve vlastnich radach, tak neni duvod ke kritice... ale on zacal rovnou s kydanim hnoje na druhy a to, ze vasi poslanci na komisi sami chrapou a veci v kompetenci te komise nehlidaji mu prekvapive nevadi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: simte, na tohle staci trivialni "aplikace", treba v PHP. Na to si ulovte nejakyho juniora, co vam to za par susni po skole spichne... z trivialniho webikovyho formulare delas/delate raketovou vedu... :-)
    Pokud nekdo neco chce ode me, tak byva zvykem, ze za mnou prijde... ja fakt nemam duvod se nekomu nekde podlejzat a nekam se cpat :-) Takze to ber tak, ze me asi u vas nikdo nechtel :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam