• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KRAMERIUS: jak už padlo dříve, tak nulu mají země jako Rumunsko... Zaostal východ
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: jj, uplne vidim, az ti takovej typek sejme dite a ty budes rikat, no jo, to se stava, jezdi takhle cela zapadni evropa.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak nalitý, nebo s 0,5 promile?
    Pokud pro tebe 0,5 promile = nalitý, tak asi jezdí nalitá celá západní Evropa a překvapivě s méně nehodami a mrtvými než u nás s nulovou tolerancí.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TWORBO: samozjreme, republika ma problem s alkoholismem, milion lidi je jednou nohou v odmastovne. nejdriv se zacne vodakama, pak zacnou prudit cyklisti, ze chtej taky jezdit nality a nakonec zacnou prudit ridici osobnich aut a kamionu, ze pul promile je preci v pohode.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    piratum spis fandim, ale tady mi to zkratka kaleni na vode prijde trosku jako populismus... tak jsem chtel slyset nejaky pripadny argumentace...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TWORBO: tady je stejne nejdulezitejsi historicka cast o warezu z piratsky zatoky.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    VYHULENY_UFO: vim ze je to recnicka otazka, tak recnicky odpovidam - nevidel...ale stejne tak sem nevidel na vode zadny piraty s paskou pres oko, jednou nohou a hakem misto ruky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: hele, tak ja sem mel u svobodnych banan docela rychle, protoze to byli skutecne kokoti. jako na nyxech je to tezky, vy mladi milenialove proste mate jeste tendence vazne debatovat i o zcela ocividnych nesmyslech. ja sem jednoduchej, kdyz je jasny, ze je neco hovadina, tak to oznacim za hovadinu a neresim.
    a co si budeme povidat, warezacka partaj je dost velka absurdita a vis, ze z piratu taky prilis nejasam. a nejradsi bys mi ten banan dal taky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TWORBO: pokud se pomatuju dobre, tak britske namornictvo zrusil pravidelny prijem rumu pro namorniky teprv nekdy v roce 1970. takze na ty uvaze neco muze byt. videl si nekdy strizlivyho pirata na vode?
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    simvas, pirati kopou za piti alkoholu pri sjizdeni rek. jaky sou pro to argumenty?
    /kolega tvrdí že je to proto, ze pirati vzd se na lodich nalejvali rumem, ale to beru jen jako usmevnej bonmot. diky)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ano, chvili jsem jim prachy posilal coby registrovany priznivec s cilem se dostat na jejich forum. Ale to uz taky peknych par let je... takze tvuj zdroj drbu ma jednu vadu: nesiri uplne informace ;-) V zadny strane jsem clenem nikdy nebyl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no úplně nechápu, jak může zdražení na někoho "dopadnout", ale budiž. Radní pro dopravu mimochodem není za Piráty.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //konecne se na magistratu probrali.

    Praha chce taxikářům povolit vyšší ceny. Změna by dopadla na alternativní taxislužby | E15.cz
    https://www.e15.cz/...xikarum-povolit-vyssi-ceny-zmena-by-dopadla-na-alternativni-taxisluzby-1360411
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak jsem udělal svůj oblíbený průzkum drbem... a Danýsek byl u Svobodných, takže část debatérů v hlavním klubu měla pravdu.

    (A teď jsem zvědav, jak se s tímhle zjištění srovná Ufo, který Svobodný a Piráty řadí cca do stejný škatulky :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ve skutečnosti jsem z ekonomie složil bakalářskou zkoušku na VŠE (i když na Bc jsem nedosáhl kvůli jiným předmětům, včetně mj. práva). ZP si pamatuju ze Samuelsona (učebnice ekonomie), právě že je zmiňován jako nástroj, který by na rozdíl od minimální mzdy, regulace cen apod. nedeformoval volný trh.

    Volný trh je zajímavá abstrakce, i když základní debata liberální levice s nějakými příčetnými konzervativci se týká toho, kdy je směna dobrovolná a kdy ne (rakouská ekonomická škola, tzn. libertariáni až tvoji "oblíbení" anarchokapitalisté, trochu, ovšem vycházejí spíš se schopnosti jedince nějak seřadit možnosti, které jsou mu k dispozici, od nejpřijatelnější po nejméně přijatelnou, což je taky zajímavý pohled, někdy trochu "Sofiina volba", ovšem)

    Vlastně by mi zajímalo, jak id REDGUY dospěl k tomu, že nevím nic o fyzice a ty k tomu, že nevím nic o ekonomii. Zrovna od člověka, který skočil na špek Bitcoinu, to zní docela legračně :-)

    Jediný obor, ve kterém bez mučení přiznám, že v něm zaostávám, je VŠ matematika. U pokročilejší VŠ-level analýzy i algebry se strašně ztrácím v terminologii (fakt se tu nebavíme o kupeckých počtech, které ti na většinu ekonomie stačí, i když i tam najdeš překvapivé finty... typu jak velká část ZP ve srovnání s jinými příjmy obyvatelstva by se okamžitě protočila zpět skrze DPH coby hlavní spotřební daň, apod.)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to vubec nema vliv na rozvijeni teorii. ty taky nejsi ekonom a obhajujes nzp.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: je tu několik odlišností... třeba ty nejsi volený zástupce vůbec nikoho (ani pitomců, jako poslanci za SPD).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: mas pravdu v tom, ze system bananu by se hodil do parlamentu. pirati, ano, ksc a spd by si ho zaslouzili a byl by hned klid na praci... oh wait
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no ale to je úplně jedno, koho ty pokládáš za tragéda. Ban není nástrojem řízení diskuze, ale jejího ukončení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam