• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Z duchodu a ostatnich davek, zeano.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Vem si klidne toho Prusu. Kolik lidi se zivi na sekundarnim trhu jeho open source reseni? Par tech, co dodavaji filamenty, par tech, co dodavaji tvrdsi extrudery a lepsi motorky, ale rekl bych, ze celkem na celem svete to neni vic nez 100 lidi (krome tech prusovejch 350 v Holesovicich). Co by melo delat zbylych 6999999550 lidi?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: To je spousta pismenek a zadna odpoved na mou otazku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no ty hlavne o praci nemas ani tuchu.

    vis ty pico, ja delam ve sluzbach, delam it , poskytuju a prodavam svy znalosti, ktery sem ziskal behem 25let v byznysu. to je moje prace. mam nejaky znalosti, ktery nekdo potrebuje a plati mi, ze mu je poskytnu.


    tvoje pokusy o definici prace jsou smesny a prijdou mi jako od ditete ze zakladni skoly.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: teď ještě zjistit, co je to v 21.století vlastně ta práce, že jo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: A co dělají ti, kdo se nejsou schopní napojit na dnešní rozkrádání státních financí? :-)

    Já ti napovím: já jsem nikdy žádnou veřejnou zakázku nezískal (naše firma se kdysi o nějakou směšnou obecní zakázku pokusila, ale ta byla tak zalevno, že byla zrušena, protože jsme se přihlásili jako jediní).

    Mám nějaké menší know-how v oblasti opensource, což dnes znamená spíš než co jiného, že tohe know-how (které bych asi klidně uplatnil třeba u NASA, což je veřejný sektor) je dnes ze soutěže o veřejné zakázky vyloučeno. Kdyby se otevřený zdrojový kód a otevřená dokumentace ve veřejném sektoru místo nevýhodu staly naopak výhodou, tak by mi to samozřejmě rozšířilo příležitosti.

    Samozřejmě vím, jaký je to boj. Ale když se na to podíváš z hlediska toho, že veřejný peníze jsou naše a že eliminování veřejných pseudozakázek by mohlo vést ke snížení daní a/nebo možnosti vyplácet základní příjem...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAKROUSEK: a vis, kde na nej vezmes? ja sem pravicak, liberal a myslim si, ze kdo ma zdravy ruce,nohy a aspon castecne hlavu, muze jit klidne pracovat, aniz by potreboval jakoukoliv motivaci od statu.

    ja nemam problem s podpoou nemocnych, mrzaku, dusevne postizenych, ale zdravy a praceschopny lidi nemaji dostavat jakykoliv davky.

    navic, kdyz neco chces, musis jit proste makat. ja sem chtel z malomesta do prahy a kdybych cekal, az mi nekdo da byt a praci, tak bych mel dodneska hovno. chtel jsem v praze byt, nemam tu pribuzny po kterych bych dedil, musel sem si vzit hypoteku a chodit do prace. chtel jsem chatu, musel jsem chodit do prace a makat. kdybych cekal do tedka mam hovno. cekat na uspech a bohatstvi muzes jenom v pripade, ze se narodis do bohaty rodiny, zdedis firmy, majetky, cinzaky, pozemky....

    a to nepocitam, ze v soucasnosti je prace plna prdel vody, nezamestnanosti kurevsky nizka, kdy podle me nemakaji lidi, ktery proste nikdy makat nebudou, at je jakakoliv situace na trhu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Ale vazne, co by podle Piratu delali vsichni ostatni, co by se nedokazali napojit na statninopen source cecek?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Ja jsem zasranej pravicak a nepodmineny prijem mi prijde jako super vec.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ty vole, ty zijes fakt v nejaky divny realite. no je videt, ze nemas a nikdy si nemel starosti o zivobyti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: lžeš. komunisti historicky zavedli a ti současní znovu chtějí zavést pracovní povinnost. Máš k ním blíž, než si myslíš...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: meles picoviny, promonenti nzp jsou debilove z rad levicaku a zasranych komunistu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: spíš aby se občané nemuseli stresovat z lidí, co tak jako tak nechodí do práce, ale že bys k základnímu příjmu napsal něco inteligentního, to se od tebe čekat nedá.

    Proponenti základního příjmu jsou často ekonomové a podnikatelští magnáti, kteří jsou si vědomi tím, že disruptivní inovace, které přinášejí, spoustě lidem berou práci a trh se nedokáže přizpůsobovat dostatečně rychle.

    Kromě toho, nejvíc tím vypovídáš o sobě.... nejspíš ty si ten, kdo by díky základnímu příjmu přestal vyvíjet jakékoliv aktivity, když to píšeš takhle.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAKROUSEK: jj, navic k tomu bude zavedeny nepodmineny zakladni prijem, aby se obcani nemuseli stresovat z chozeni do prace.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Ja mam za to, ze podle Piratu tohle vsechno zaplati stat, prece.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAKROUSEK: a to jeste neresi, ze na opensource lokomotivu musis sehnat investora. a investori na opensource lokomotivy se blbe shanej. je to stejnej pripad jako vyvijet open source grafickou kartu.

    dalsi vec je, ze se ti strasne zpomali vyvoj. opensource gpu je hezka vec, ale dalsi inovace zase nekdo musi zaplatit, aby se open source lokomotiva vyvijela a odrazela rozvoj zeleznic (vyssi rychlosti, magenticky polstare), takze zase musis sehnat prachy. docela dobre se ti muze stat, ze vyvines opensource lokomotivu, udelas par kusu a ty kusy budou jezdit dalsich 70let nekde v africe, protoze tam to postaci.

    no a v neposledni rade si vem priklad z internetu. internet byl kdysi opensource v akademickym prostredi. kolem roku 95 se hodne diskutovalo jesti internet v evrope otevrit komercnim subjektum. nekterym se to nelibilo, ale zrovna tohle muselo i slepymu ukazat, ze priliv soukromych investoru je jenom dobre, protoze se do internetu nalily velky penize a dneska mame ten internet rychlej, mame dotykovy telefony s osmi jadry, atd....
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Nojo, ale, jak pise vazeny predrecnik, to by paradoxne znamenalo, ze se vyvojem bude zivit cim dal min lidi. Co by delali vsichni ostatni (ne tak dobri, jako Prusa nebo Satoshilabs)?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a to vynecham, ze i v tech slavnejch opensource aplikacich typu firefox ci thunderbird jsou i po 20letech vyvoje nefunkcni veci. napriklad vyhledavani v poste nefunguje uplne dobre, kdyz mas archiv posty pres 10gb...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OOHN: muze, ale musi se to naucit stejne dobre, jako autor. open source je sice magicky zaklinadlo piratu, ale realny fakt je, ze open source specialistu je kurevsky malo. ostatne je to videt i na vsech open source aplikacich, ktery pouzivaji miliony lidi (firefox, thunderbird, libreoffice), ale vyvojaru je jenom uzky krouzek lidi.
    OOHN
    OOHN --- ---
    VYHULENY_UFO: a nikdo jiný servis a podporu dělat nemůže, kdyby chtěl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam