• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: to znamena nepoužívat výroky stojící na diskutabilních tvrzeních. Chápu, že ti to nic neříká, ale jses hrozně prováděného žvanil. Proto nepovažuju další zvaneni za nápravu prvního stavu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: "Skutečný přehled"... to je co?

    VYHULENY_UFO: v tom případě nevím, proč jsi ukecaný maloměšťák, který exhibuje na nyxu a k tomu si vede blogísek o tom, co a kdo všechno ho sere v souvislosti s tím, co zrovna měl k večeri a po kolika pivech měl kocovinu. Nevím jestli si to uvědomuješ, ale nejsi prototyp "málo ukecaného maloměšťáka".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Prostě jsem si dovolil ironickou poznámku no. Možná by tobě naopak prospělo se kolem nějaké politiky motat, pak by sis taky musel ironické poznámky odpustit.

    Faktem je, že jsem to formuloval blbě. Problém ale je, že tohle je stále stejný okruh lidí, dost uzavřených do sebe, skutečně tvořících "komunitu". Já bych fenomén Tomáše Tožičky pojmenoval "syndrom osamělého trockisty"... prostě je levicový, ale je značně v opozici i uvnitř levice, protože proč např. cílí na Piráty, když by jeho místo bylo v té nové straně, která se podle všeho odštěpila od "jeho" Zelených, to nevím. Nejvíc ze všeho mi přijde, že jde o "vracení voličů" TOPce... (říct že záměrné, to už je paranoia).

    Já bych proti nějaké nové levicové straně rozhodně nevystupoval. Nevolil bych jí, ať už by můj vztah k Pirátům byl jakýkoliv, do budoucna. Možná bych s nimi polemizoval. Ale řídím se zásadou "nesouhlasím s vaším názorem, ale udělám vše pro to, abyste ho mohli prosazovat" (teda, samozřejmě s vyjímkou tebe a ufa a hlavního diskuzního fóra Pirátů tady na NYXu :-). Ale klidně udělám vše pro to, aby Tožička mohl rétoricky bojovat s kapitalismem, ale já sám se klidně podepisuju pod "ušmudlaný status quo", za který pro změnu bojuju já.

    Jinak já jsem třeba Táňu Fišerovou v prvním kole volil, v roce 2013. Nemuselo by to být pojaté tak konfrontačně, přijde mi, že jde o recept na zviditelnění tak trochu opsaný od VkMl na druhé straně barikády: prostě naschvál udělat to, co je nám podsouváno. Je to zajímavá strategie, ale já už toho po 10 letech mám dost a dost možná půjdu od toho.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PALEONTOLOG: v ty zumpe obcas najdes i jista priznani... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: osobne mam radeji malo ukecane malomestaky, kteri delaji jednu maximalne dve veci, ale za to poradne. lepsi byt poctivy predseda svj a mit pekne vymazlenej barak, nez planovat svetlou budoucnost vsemu narodu a k tomu drit bidu (cti: na internetech psat romany o tom coby, kdyby ryby byly v prdeli a my nepotrebovali rybniky)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: to je proste tak, kdyz si mistr devatera remesel a to desaty je bida....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: podle mého pohledu, stavíš myšlenky na spoustě diskutabilních věcí, o tvém skutečném přehledu mám pochybnosti, tak předpokládám, že to je všechno v rovině "co si o tom myslí xchaos" a tomu se buď zasměju, nebo to smetu ze stolu okamžitě
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: simte, Operator ICT taji taky kdeco a Pirati se s tim nejsou schopni poprat - navzdory tomu, ze to ma v gesci osobne piratsky primator :D Proste i kdyz muzou Pirati neco fakt ovlivnit smerem k vetsi transparentnosti mestskych firem, tak to stejne neudelaj. Proste kecy, kecy... jenom kecy :D Vyreste si level utajeni v komunale, a pak muzete poucovat dal...



    Zatim se Hrib akorat vymlouva :D


    Proste vymluvy, vymluvy... a zas jenom vymluvy :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: hledáš intelektuálno tam, kde není Je to vytržené z kontextu. Ale i tak z toho jde pochopit, že zbrojní průmysl je prostě příkladem průmyslu napojeného na veřejné rozpočty - ale dnes z nich je čerpáno daleko častěji i jinak. Dále specifickým rysem zbrojních zakázek bývá nějaký level utajení, což poskytuje výhodu v tom směru, že jsou obtížně kontrolovatelné veřejností. Ale eshop na dálniční známky ukázal, že utajit lze i zdánlivě civilní zakázku.

    Je to pro tebe dostatečně "intelektuální" vysvětlení? (i kdyby bylo, tak to neuznáš, že....)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nevím, proč bych se vůbec měl zabývat tvými názory, když ty Piráty nebudeš nikdy volit z principu.

    Prostě jsem napsal, že vytunelovat státní rozpočty dnes jde daleko jednodušeji, než prostřednictvím zbrojení. Mj. skutečná ochota většiny menších evropských zemí jít do nějakého samostatného ozbrojeného konfliktu dnes hraničí s nulou, o tom se asi hádat nebudeme (a podle mě je to v zásadě dobře, i když kdo věří na doktrínu zastrašení, ten nějaké konflikty pokládá za nutné právě aby k tomu zastrašení docházelo... tady jsem skutečně asi pacifista).

    Výrok o "generálech připravujících se na minulou válku je generický", není z mé hlavy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: jsem jedinej, komu se to nedaří intelektuálně uchopit ?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    podnikatel v oboru telekomu :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: hovno! koukam, ze xchaos jede na piratskym foru jeste drsnejsi level, nez tady.... BIZAAAAAR :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Neco jsou fakt perly... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: navic je prdel, jak frajer, jehoz rodina vlastni v praze cinzak a nemusi nic resit, blaboli o bytech. ja jeno doufam, ze v tom jejich cinzaku neni nejakej byt plonkovej a doufam, ze vsichni najemnici tam zijou za lidovy ceny a ze nemaj xchaosovic vysoky najmy.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: xchaos toho nechape mnohem vic, je fakt lepsi, kdyz se venuje slapacim solarnim kolum nez politice.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: jo kdyby tak řešili z údajů od PVaKu, kdo má v Praze trativod...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty porad nechapes, ze infrastrukturu nejde budovat jen podle _momentalniho_ stavu... ze je byt volny ted fakt neznamena, ze treba za rok bude vse jinak.

    Ono do volnyho bytu se nekdo nastehuje klidne za den, ale novou skolu za jeden den fakt nepostavis... :) Stejne jako za jeden den legalne nezakopes ani tu optiku. To holt dospeli lide narozdil od (prestarlych) deti chapou ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: vidíš, plánování škol potřebuje obecní politik. mě by bohatě stačilo neutrácet peníze za cpaní optik do bytů, kde stejně nebude nikdy nikdo bydlet, protože byt má přece větší hodnotu zrekonstruovaný a nepronajatý...

    do jisté míry by sítě měly být součástí domu už od výstavby, s tímhle bych i souhlasil, ale kdyby se do středověké a pozdější Prahy dodatečně nezabudovával vodovod, elektřina, kanalizace, plyn i ten pitomý drátový telefon, tak žijeme pořád ve středověku. Až se budou stavět domy rovnou s FTTH, tak může přijít do módy, co já vím, rozvádět trubičkama přímo do bytů točenou kofolu, já bych se už nedivil ničemu ( v podstatě si o kapitalismu myslím ještě horší věci než Tomáš Tožička, ale na rozdíl od něj jsem dost chytrý, abych to nevykládal jinde, než na NYXu a taky dost chytrý, abych už nikam nekandidoval, když ty volby pořád prohrávám, mimochodem podobně jako on)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: s regulovanym najemnym se uz vytasila Malacova... takze jdes s krizkem po funuse :) A samozrejme nic (krome strachu z nepopularity) nebrani Piratum ve Snemovne predlozit navrh zvysujici dane z nemovitosti. Takze, na co cekaj...? :D Muzes dat podnet na CF a poslance dokopat, ne? ;-)

    Co se planovani MHD tyce - i bez bytu mas data o vytizenosti MHD. Ale za piratora se mame v Praze tak skvele, ze se nam tu spoje skrtaji a spoje jezdi jeste plnejsi... :-) Obsazenost bytu sama o sobe nevypovida o tom, kam jeho obyvatele pojedou za praci. Bohuzel - a to se budu opakovat - organizator dopravy nezvlada ani paterni sit, takze v nekterejch relacich skoncis u toho, ze autem to je 1/4 casu oproti jizde v MHD - zacpam navzdory. ROPID funguje tak skvele, ze na sebe nenavazuji ani vlaky S-linek na hlavnim, natoz abysme meli nejake rozumne spojeni po periferii :D

    Sit sluzeb? To potrebujes ponekud vic dat. A ty poskytuje v zasade jen scitani lidu pod taktovkou CSU. Samotna (ne)obydlenost bytu neindikuje prakticky nic - z toho nevyctes, zda tam budou ditka skolou povinna ci duchodci... a pro kazdou ze skupin ty sluzby potrebujes jiny, zej.

    V telekomunikacich to je podobne - nejde stavet fyzicke site podle toho, kdo tam zrovna ted bydli. S touhle "logikou" bys dodnes nemel ani kabely od SPT / CTc / O2 / CETINu...

    XCHAOS: tak uz to byva, ze o nektere lidi se zacnes zajimat az v momente jejich zajmu o verejne funkce. S tim se prece muselo pocitat. Nebo snad piratsky medialni odbor s Mikulas Ferjencikem v cele jsou takovi amateri, ze s timhle nepocitali - do takove miry, ze vyignorovali deni na KF na severu Cech..? :D No asi by si taky chlapec nemel nakladat tolik funkci, zejo... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam