• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: o čtvrtinu míň peněz neznamená "neuklizené chodníky"... bude v provozu míň těch smetákových aut, takže doba do odklizení sněhu bude delší (nulová z principu není nikdy...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Hribuv tweet ale neni o globalnim oteplovani a usporach s tim spojenych :D Ten jeho ufnukanej tweet je o tom, ze zasnezeny chodniky budou pristi rok neuklizeny, protoze "pry" na to bude o ctvrtinu min penez (navzdory faktu, ze i v nejbrutalnejsi verzi zmen v DPFO Praha jako celek prijde sotva o desetinu penez).

    Ale uz se nikde nedoctes, jak soudruh Satan zrovna k tem 25% v pripade zimniho uklidu dosel... kdyz jsou Pirati tak transparentni, kde jsou podkladovy dokumenty k tomu Satanovu "vypoctu"? :D To spis vypada jak vladni protiepidemicka opatreni - Satan si taha nejaky hausnumera z kloubouku a strili cisla od boku :-) A ty se snazis zakecat fakt, ze ani magistratni rozpocet nedokazete u Piratu sestavit tak, aby zakladni sluzby mesta neutrpely... ta tvoje obhajoba skrtu v kapitole zimni udrzba je fakt trapna :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak že v éře očekávaného globálního oteplování se bude na zimním úklidu šetřit víc, než na jiných kapitolách, mi nepřijde nějak zvlášť nepředvídatelné.

    včera trochu zasněžilo a hned všude jezdily multikáry se smetáky, takže mi nepřijde, že by se děla nějaká katastrofa. o čtvrtinu pomalejší zametání asi přežijem, no (nebo jak se to celé vyřeší... ony taky magistrátu klesnou mzdové náklady, což je takové paradoxní kolečko, když zaměstnanci placení z daní sami odvádějí daně, ale ono to tak funguje :-))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: stejne jako Babis odpovida za vladu odpovida Hrib za Magistrat... sestimsmir :-) Mit primatora znamena mit take zodpovednost - nejen tu vysadu se nekde producirovat s retezem na krku :-) Zodpovednost koukam nest u Piratu take neumite... ani za vlastni vyplody ;-) Konzultoval svuj tweet Hrib s koalici? Pri jeho nabubrelosti dost pochybuju :-) To vymlouvani se na koalici je faaaakt trapny :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: konstatuju, ne obhajuju. A na magistrátě sedí koalice, ne čistě jen Piráti.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a jsme u toho rozliseni zbytnych a nezbytnych vydaju... proc by se melo skrtat 25% zrovna ze zimni udrzby?
    Vis vubec, kolik ta zimni udrzba rocne stoji? :-) Ze obhajujes tak razantni skrt v teto konkretni kapitole?

    V magistratnim rozpoctu je hafo kapitol, ze kterych jde brat, aniz by utrpely zakladni sluzby mesta. Nektere vydaje zbytne jsou. Ale Satanek chce sahat zrovna na zimni uklid. Svym zpusobem i vydirani obcanu, pokud to chces obhajovat takto. To je zrovna mandatorni vydaj - i s ohledem na fakt, ze magistrat ruci za pripadne ujmy zpusobene odflaknutym zimnim uklidem. Faaakt zodpovednej pristup, je videt jaci nezodpovedni ostrostrelci u Piratu jste :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: "o čtvrtinu méně peněz na zimní údržbu" neznamená "o čtvrtinu méně peněz celkově". Nevím, jak si dospěl k tomu, že se v případě snížení příjmů obcí rovnoměrně škrtnou všechny výdaje ve stejném poměru... prostě mluví o tom, kde současná koalice (což zdaleka nejsou jen Piráti) hodlá v případě těch škrtů šetřit...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Knoural neumi rozlisit mezi zbytnymi a nezbytnymi vydaji :-) A ke vsemu neumi pocitat, i kdyby prosel danovy balicek kolem dane z prijmu fyzickych osob v plny palbe, prijde Praha tak o 6 miliard z 61. A to rozhodne neni ctvrtina :D

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak co se tyce ekonomiky, treba se ucil od nejlepsiho piratskeho ekonoma xchaose, zejo.... xchaosova propracovana teorie nepodmineneho zakladniho prijmu hovori naprosto za vse.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Realne ma bakalare z FHS UK. Takovy to chces titul za kazdou cenu, tak hledas skolu kterou das... protoze MatFyz ani strojarnu na CVUTu soudruh nezvladl. Odbornika pres ekonomiku z nej pravdepodobne dela jen vysoka skola zivota... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak synek studoval ve svedsku v piratsky zatoce, nesnad? kazdej kdo si nevyhulil pamet si jiste pomatuje nejvetsi a dodnes fungujici torrent tracker a nejvetsi doupe warezu na svete.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    k aktualnim tematum :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: konopny evangelik. asi cili na kuraky marihuany....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Veverka Robert... toho exota jste vyhrabali kde...? No a Hrib s nim, ten to fakt nevylepsil... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hele, bude to zajmavé, ale očekávám skutečně pokus řídit všechny kraje bez účasti ANO. čistě jen pro tu radost z pomsty :-)

    ale otázka samozřejmě je, když tyhle koalice zvoraj něco na krajském levelu, jestli to pak Babišovo pí-ár nevyužije před volbami za rok... zase vydržet nějak fungovat rok by neměla být až taková výzva no a po volbách příští rok očekávám malou domu a koalici ODS a ANO v krajích...

    (taky třeba společný názor ODS a Pirátů např. na financování veřejné dopravy kraji bude asi dost bizarní kompromis... i když zase ODS je v takových těch běžných provozních věcech většinou pragmatická... mimo Prahu ale ta dohoda podle mě bude snažší)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jak kde... viz treba Hradec: Podle lídra Koalice pro Královéhradecký kraj (KKHK) Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) je důležitý postoj Pirátů. Ti skončili třetí a rozhodující zřejmě bude to, zda se spojí s vítěznou koalicí ODS, STAN a Východočechů, nebo s druhým hnutím ANO. „Bude hodně záležet na tom, jak se rozhodnou Piráti. Pokud tedy nedojde ke koalici ANO a ODS,“ řekl ČTK Bělobrádek.

    ...ten vyber mezi kritizovanou ODSkou a kritizovanim ANO fakt Piratum nezavidim :D A to dilema se podobne bude resit na vicero mistech, ze... :D

    No uvidime, jak se bude vyvijet retorika, ze komunal (a kraje) jsou jine, nez celostatni politika... :D :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Smolík, Ufoune.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Trefny komentar ke vcerejsimu vystoupeni primatora na CT... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: hovno :D :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Vysledky pachtu Piratu & ANO :-)
    Ve vedení opavského magistrátu Piráty nahradila ČSSD - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ve-vedeni-opavskeho-magistratu-piraty-nahradila-cssd-118233
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam