• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    mozna by bylo dobry zrusit pro naprosty nezajem uzivatelu to druhe piratske auditko, ktere xchaos vlastni. stejne se diskutuje jenom tady. :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: na piratském jitsi
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: no jestli v tyhle dobe kujete pikle v hospode, tak bych se s tim na internetech moc nechlubil... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK: no tak zase jsme asi jediná strana, která tvrdí, že program před volbami a povolení činy by měly nějak korelovat (i když epidemii a reakci na ní si asi nemohl dát do volebního programu nikdo, že jo)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: a taky kujeme pikle v hospodě :P
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: :D tak podivej se k cemu to pak vede ze jo... Najednou se sem tam ukaze ze program vs realita nesedi a pak jsou z toho akorat mrzutosti :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: no ono to phpbb s privatnima sekcema se ne kazdemu libi, takze obcas kujou pikle i na privatnich fb skupinach a dalsich podobnych kanalech :-) To vis, uz jim ta puvodne deklarovana transparentnost taky leze krkem.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: ja myslel ze kujete pikle na pravatnim foru?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no vsak uz tam mate peknej fan-klub... kam se hrabu ja... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ok, ale mě prostě nebaví s ostatními Piráty kout pikle na Facebooku, tak jsem prostě založil nyxí frakci Pirátů. A jak tu správně zaznělo... i když zezačátku to u Pirátů nikdo nyx nebral moc vážně, tak tomu tak nemusí být natrvalo.... už jim začíná docházet, že až si algoritmus Facebooku usmyslí, tak může být s velkou částí jejich popularity na velkých sociálních sítích konec...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: na druhou stranu to myslím solidní základnu mají :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: obe nyxi auditka maji fakticky vzato stopovy vyznam... aneb tvoje mylna predstava o tom, ze vedlesji klubik necemu pomaha je tak nejak zcestna... :-) Se smir s tim, ze NYX volby Piratum fakt nevyhraje :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: zato tě tady ale moc lidí nečte :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: prilezitost dela zlodeje... co neni, muze velmi rychle byt :-) Navic nejake ty vlastovky toho, jak se u Piratu kaze voda a pije vino - i pokud jde o propojeni politiky a podnikani - uz tu take byly, zeano.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tyvle, tohle bizarni auditko ma vic prispevku nez puvodni auditko pro propagaci piratskych sracek. facepalm emotikon
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    a nez se to tu objevi.. Tak ano indivualismus je v politice (ve strane) super. Ale do vetsi miry muze fungovat jen na lokalni urovni protoze na statni urovni to pak znamena ze strana je netransparetni a necitelna pro lidi/volice... Tam uz je urcitej level konformnosti s linii/programem strany potreba...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: předpokládám ho z toho co vidím a slyším v médiích a na soc sítích. Oficiální program je věc hezká leč dekády zkušeností mám ukazují že ne vždy (spíš nikdy) se shoduje s realitou toho co ta daná strana fakticky dělá... Pokud to tak u Pirátů není a to co píší a prezentují se s programem neshoduje tak by možná stálo za to ti nějak řešit /zohlednit.

    A zase mi předhazujes co si myslím není nemyslím...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ehm, vzhledem k výši pobíraných dotací i výši majetku - ne, fakt ani náhodou.

    Pokud řešíš něco konkrétního na magistrátu, není to abstrakce :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: takze Bartos je vlastne jen dalsi Babis? :D

    V urovni abstrakce.. no kdyz vidim, jak se Pirati na magistratu postavili k opensource (vic neni nez je; asi se nekdo snazi ututlat, jak to je zbastlene) a k podpore nadnarodnich korporaci, ktere jinak vedle sami kritizuji (ne, zisky z microsoftiho cloudu, kam si OICT sve projekty rad strka neskonci v CR)... tak muzu tusit, jak to bude fungovat, az budou Pirati ve vlade :) No, uz se tesim, jak se zas budou v pristich letech vymlouvat... :)

    XCHAOS: miliardarum nic nebrani sve zisky dobrovolne rozdelovat. Mnozi to i delaji, viz priklad Vlcka z Avastu, to jsi presel taktnim mlcenim.
    NZP jen jinym zpusobem stavi na konceptu "my - vladni strana - nejlepe vime, jak nalozit s vasimi penezi a majetkem". Jeden takovy experiment tu byl, zacal pred 73 roky, aby se po 50 letech jeho fungovani ukazalo... no, ze to nefunguje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Tak pomilionté: NZP není levicová fantazie. Prosazují ho kupodivu hlavně miliardáři, které stávající regulace na trhu práce a jiných trzích hodně brzdí v rozletu - vezmi si třeba takový Uber a jeho problémy s tím, zda jeho švarc-systém řidiči jsou zaměstnanci dle práva v té či oné zemi. (Zuckerberg nebo Musk jsou v dnešním vidění světa typičtí levičáci, že :-)

    Pomilionté: radikálně levicovým konceptem v dnešní Západní Evropě, jak si můžeš vygooglit. je zastropování příjmu fyzických osob a tedy v podstatě eliminace fyzických osob coby makroekonomických hráčů (to jsou teda právě všichni ti Babišové). Zastropování příjmu by mělo formu 100% mezní sazby z daně příjmu. Ne, že by to bylo něco výrazně odlišného, než čím zkrotil šlechtu už např. takový Ludvík 14tý....tedy IXV., správně zapsáno.. . ale podstatné je, že toto je reformovaný evropský komunismus z definice: chtějí zastropovat rozdíly v minimálním a maximálním bohatství jedince zezhora, nikoliv zezdola.

    NZP nepředpokládá sám od sebe žádnou horní hranici bohatství: naopak se snaží nastavit dolní hranici chudoby, ovšem směrem nahoru od této hranice žádný strop není a pořád zůstává zachována možnost relativní nesouměřitelnosti bohatství dvou jedinců, což je mimochodem hlavním předmětem levicové kritiky. Prostě když chce někdo někoho házet do škatulky levice, měl by si nejdřív zjistit, coto znamená.

    (stejně tak pravice ekonomicky liberální, co chce hlavně nízké daně, je hodně odlišná od pravice antidemokraticky liberálně-sociální či pravice obecně identitářské...prostě nacionalismus ani autoritářství nejsou žádnou zárukou toho, že budeš platit nízké daně: autorita ti sice nízké daně může naslibovat, ale fakticky ti pak může libovolně házet klacky pod nohy při snaze peníze vydělat a nebo ti může ty daně zase zvýšit: a bez demokracie jsi v pytli, protože je to prost autorita, a bastya, a přitom tyhle hierarchické autoritářské systémy jsou často označovány jako pravicové... takže samotná myšlenka nízkých daní je spíš takový trojský kůň - ta původní pravice, tedy souhtrn dosavadních, často dědičných elit typu šlechta apod. se prostě skrze svůj pravicový program vysmívala byrokratům "haha, prašivý socialisté, vy si myslíte, že jste u moci? tak teď si od nás zkuste vybrat nějaké daně"!)

    (horní hranici paradoxně předpokládá většina deflačních kryuptoměn - pokud by někdo v nějakém systému vlastnil všechny tokeny v oběhu, je už zastropován a nemůže vlastnit víc, užitná hodnota takového systému směny pro kohokoliv včetně majitele všech těch tokenů pak ovšem bude velmi, velmi relativní, což je zajímavý paradox všech těchto tokenových pseudoměn bez government fiatu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam