• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    PALEONTOLOG: Jak už jsem psal samotná základní myšlenka komunismu (společné vlastnictví) nijak s demokracií nekoliduje.
    Ale jak někdo řekne marxismus nebo dokonce marxismus-leninismus, už jsme u třídního boje, ozbrojené revoluce a svrhávání společenského řádu - a to už s demokracií sakra koliduje.
    Takže "mít komunistické přesvědčení" ještě nemusí být úplně zavrženíhodné - ale Janka Michailidu se zároveň přihlásila k "marxistickému pojetí komunismu" a to už je za hranou demokracie.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LOPIK: marxismus byl jako reakce na tehdejší dobu rovnostářský a zamšřený, aby dělníci a jejich děti nemuseli živořit 14 v práci za minimální mzdu. tady je potřeba chápat kontext. a že toho v té době šlo dosáhnout jen násilnou revolucí, to je nabíledni. tím nehájím, že se někdo hlásí ke komunismu dnes, ale dnes se máme relativně dobře i díky komunismu a myšlence sociální spravedlnosti, kterou bylo potřeba poměrně tvrdě vybojovat. jak to dopadlo s leninem a stalinem, jak to pokračovalo a kde je byť jen jediný demokratický komunismus na planetě...
    v každý straně najdeš idiota, jen je otázka, kolik tam těch komunistů vlastně mají :-P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LOPIK: ale pirati maji definici jinou. tak jako muze byt hodna a zla stb, tak jako muze byt hodny a zly nacismus, tak proc by nemohl byt hodny a zly komunismus, ze? navic piratska fascinace marxismem se tahne nyxem dlouhy roky jako hovno na bote, to neni zadna novinka pro lidi, kteri sleduji politickou scenu. akorat ted po volbach nekteri volici zjistuji, co ze to vlastne volili.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Původní demokratické pojetí komunismu -
    "Komunisté pokládají za nedůstojné, aby tajili své názory a úmysly. Prohlašují otevřeně, že jejich cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu. Nechť se panující třídy třesou před komunistickou revolucí! Proletáři v ní nemají co ztratit, leda své okovy. Dobýt mohou celý svět."

    Z dokumentu Komunistický manifest, co sepsal sám Marx s Engelsem.. nevím co ještě může být konkrétnějšího, když se tu bavíte o nejasných definicích..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: rozhodne bude, protoze ty byty dostanou lidi, ktery na ne dneska proste financne nedosahnou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: I Marx se klonil k pouziti nasili, zejo... to neprislo az s Leninem. Takze az nejaky marxista prijde a zabere vas barak, budes s tim v pohode? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    'I Am Marxist' Says Dalai Lama
    https://www.newsweek.com/i-am-marxist-says-dalai-lama-299598
    ..in 2011 he said: "I consider myself a Marxist...but not a Leninist"

    Takže Janka provokuje tím, že vlastně říká to samé, co Dalajláma. Jenže Havel a Dalajláma už nejsou tak docela in, že jo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    no a Janka uz ma i externi spojence :D
    „Komunistická“ kandidátka na šéfku Pirátů našla zastání u předsedkyně KSČM - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/komunisticka-kandidatka-na-sefku-piratu-nasla-zastani-u-predsedkyne-kscm-40383194
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEMNON666: no ja citim ve slovech soudruzky piratky "alespon demokracie" smradek, aby nebyla uplne za picu. je videt, ze ji slovo demokracie z ust leze dost tezko.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VYHULENY_UFO: takže na demokracii se spolu shodnete, alespoň něco ;)
    "Na prvním místě však pro mě stojí vždy společenský konsensus (nebo z důvodů neideální škálovatelnosti konsensu alespoň demokracie)."
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    SPLNYX: To je jako turistika na Zemi - když jdeš/jedeš/letíš/plaveš hodně dlouho doleva, skončíš vpravo. :-)
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    MAWERICK: jen ať to do těch lidí pere, když je áčko. Ať se něco dozvědí. Takhle to zkomolila a nahodila vějičku. Mediální školení by neuškodilo.
    JONY
    JONY --- ---
    SPLNYX: NSDAP pod Hitlerovým vedením samozřejmě ultralevicí nebyla. Hitler se po zvolení šéfem strany rozešel se socialistickými ideály, se kterými různou mírou koketovali jeho předchůdci. To mu okamžitě přineslo podporu některých významných německých velkoprůmyslníků a díky tomu začala NSDAP bodovat u střední třídy a armády. Ve volbách 1933 navíc získal podporu tradiční konzervativní pravice a následně se s levicovým křídlem ve straně rázně vypořádal během noci dlouhých nožů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    To je taky dobry.... Pirati se po 12.letech sve existence a bajeni o tom, jak kazdy predpis (zakon) musi byt nepostradatelny dopracovali do stadia, kdy sve vlastni predpisy tolik, ze je potrebuji (nekteri) redukovat :D Ono vubec cela "rekonstrukce piratu" pusobi usmevne. Mezi prvnimi signatari Michálek, Richterová, Lipavský... a Ferjenčík. Chystejte popcorn... :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    navic se imho bala ze kdyby fakt rekla anarchokomunismus tak to bude jeste horsi protoze tam je jeste navic to anarcho- :)
    a pro lidi kteri aspon vedi co to znamena by pak spadla do stejne idealisticke skatulky jako Urza "z druhe strany" :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    PETRAELECTRA: protoze je to patlal a neumi v tom chodit :)
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    SPLNYX:Řekla tohle: “ Moje vnitřní přesvědčení je komunistické, ve smyslu původním (demokratickém),“ Její přesvědčení je podle jejích slov liberálně sociální.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jana-michailidu-pirati-komunismus-ideologie.A220105_152822_domaci_mgn

    Nechápu, proč použila to slovo ,komunismus’
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SPLNYX: jj to je paradni priklad :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    JONY: ok :) stand me correctd :) od ted tedy statni kapitalismus :)
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    MAWERICK: Já taky souhlasim no, pojem komunismus nemá jasnou definici, stejně jako kapitalismus a teoretikové se v tom sami často plácají, asi nemá smysl vůbec řešit. Já teprve nedávno např. zjistil, že Hitler byl ultralevičák, protože národní socialismus je prostě ultralevice, a přitom celý život poslouchám, jaká je to ultrapravice :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam