• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NIEKT0: tak odkazovali se k predpisu : "17.1 Sdružení CZ.NIC je oprávněno dle svého uvážení zrušit delegaci Doménového jména, jestliže je Doménové jméno užíváno takovým způsobem, že dochází k ohrožení národní či mezinárodní počítačové bezpečnosti, a to zejména tím, že prostřednictvím Doménového jména, či služeb, které jsou jeho prostřednictvím dostupné, dochází k distribuci škodlivého obsahu (zejm. viry, malware), nebo je předstírán obsah jiné služby (zejm. phishing), nebo hardware dostupný prostřednictvím Doménového jména je řídícím centrem sítě propojeného hardware distribuujícího škodlivý obsah (zejm. botnet)."
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ale no, nehraj pre zmenu retardovanho danyska:)
    Zlate pravidlo liberalizmu je, ze tvoja sloboda konci tam, kde zacina sloboda niekoho ineho.
    cz.nic spravuje "narodnu" domenu .cz, a tato sprava im v principe moze byt odobrana. (teraz vynechajme z diskusie to, ze pri takejto cenzure nepostupuju ani podla vlastnych predpisov, to uz je len tak ceresnicka na torte). Spajat dokopy rozhodovania o tom kto bude .cz domenu spravovat, s rozhodovanim ktore domeny sa budu blokovat je... no cesta k autoritarstvu. Co tebe osobne mozno imponuje, ale ludi s menej hnedymi trenkami to moze znepokojovat.

    No a potom tu mame blokovanie na urovni ISP, ktore je uz cista balkanizacia, to ze je proti net neutrality je zase uz len taky matovy listocek navrchu.

    Ako hovori stare mudro, najhorsie na cezure je, ze ****** **** ****** **** ******* ************ * ***** ***.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: napsat, ze to neni pravda a pritom nenapsat co teda neni pravda.... ehm :-) Pockej, takze CZNIC podle tebe neni soukroma organizace, nebo co jsi tim chtel rict?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Nie, to nie je pravda (a ty to dobre vies).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: No co, tak holt nekdo jinej zablokoval ruske trolly na svych (DNS) serverech :-) Ty servery jsou taky soukromym vlastnictvim, zeano... ta logika je v principu porad stejna - pustim co chci, bloknu co chci.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: neviem kde bol NIET0, ale ja stale tam. A nemam v principe problem s tym, aby si niekto blokoval trolov na SVOJOM serveri/fore. (aj ked to v 99% pripadov co som videl vedie k naduzivaniu, a situaciu to skor zhorsuje, ale kym si to doytycny postrazi, je to jeho boj) Ale mam velky problem s tym, aby mne niekto blokoval pristup na server nejakej 3. strany.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: proste parta curacku, kteri po pristich volbach zamiri za stranou zelenych.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    aaa... koukam ze v sousednim auditku se propira svoboda projevu :D No jo, neni nad to vest debatu o svobode projevu nekde, kde se omezuje... :) Kdepak byl NIET0, kdyz se tam blokovalo... ze ted kritizuje? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: to muze snadno napravit... je sam strujcem sveho osudu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: takhle bych to nehrotil, fakt mi nechybí... ale fakt mi zajímalo, co by se muselo stát, aby se komunikačně umoudřil...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Že mu chybíš :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK: tak bude zajímavé, jetli je Danýsek tak strašně vyhraněnej vůči mě, že se radši stane kremlebotem, než aby se mnou souhlasil :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: co zas mele? sem linej otvirat okno s pornomodem bez loginsusenek :-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Doufám, že tu ted' nerozjedete flejm o tom, jak jsem zlý cenzor, že v hlavním pirátském auditku banuju kremleboty.

    Situace je vážná. Já zvažuju zrušit dvojí ignore Danýskovi a Vyhulenému Ufu, pokud mi slíběj, že se proberou, konečně. Zrovna u toho Ufa by mi zajímalo, jestli chtěl, aby to došlo takhle daleko...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: no tak NIEKT0 to vytahnul... jinak bych to taky nelovil... :-) a zda se, ze po poznamce o nepochopeni principu zakona... radsi zalez zas do piratske nory :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: a vis, ze mi xchaos ani nestoji za to, abych se odhlasil a podival co pise. stejne vzdycky psal hovadiny.
    ale ocenuji jeho snahu, kdy nas ma sice v double ignoru, ale presto odpovida.... to je ponekud bizarek :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nj, účastnit se debat v klubu, jehož moderátor tě má v double ignore, má svoje úskalí :-) holt cenzůůůůůra, skoro jako se děje Volnému :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    No je epicke, ze diky DI XCHAOSe se sem clovek musi podivat odhlasenej, aby se podival na jeho moudra :-)

    NIEKT0: nie... XCHAOS si to jako jiz obvykle dezinterpetuje, ja jsem jen rekl ze ne vse je vhodne na internetovych forech resit :)

    Ne, to neni problem - to je vlastnost... ve statni sprave je bezne, ze informace holt maji ruzny stupen duvernosti - tudiz ne vsechny informace muze ministr konzultovat s nejakym "vnitrostranickym resortnim tymem". Mas na to zakon. Uz jen pokud je to v rezimu "vyhrazene" (tedy nejmirnejsim moznem) proste ministr nemuze zvednout telefon a pokecat si o tom s klukama z partaje jen proto, aby se uspokojilo ego nejakeho pirata :-) K tomu ma team lidi na ministerstvu (co mimo jine krom kompetence maj treba i prislusne proverky)... Takze ano, ta situace se driv ci pozdejc opakovat proste bude.

    Promin, ale ted tu kazdopadne delas z Ivana blbce - co si sam nic nezjisti. Ale opet ad vyse - ne vsecko ti muze Ivan vyklopit na piratske forum. To jste fakt tak naivni? ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Asi sa drzi zasady, ze sem pise len co sa mu hodi:)

    DANYSEK: Zrovna u turowa bol problem, ze nas najsamvyssi sa pred podpisom neporadil ani s vlastnym rezortnym teamom ktory tuto oblast riesi. A je pomerne logicke, ze strana ako celok ma potom s schvalovanim podobneho konania problem, a dufame ze sa to uz takto nebude opakovat. To je stale este o par tried daleko, od verejneho riesenia detailov niekde na internetoch.

    A inak ten turow: Cim viac ta druha strana tlaci do zmluvy doslova den pred vyrokom sudu, tym viac je na mieste zistovat si, co preco a ako. Teraz na to budeme mat ako CR casu dost, miliardicka hore-dole.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam