• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: voličům ani členům Pirátů není 20. nevím co si na ně projektuješ, ale fakt si odtrženej od reality...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VYHULENY_UFO: castecne. a castecne proste prisli o podporu lidi "kteri by je normlane nevolili"... protoze pro ne predstvovali nejakou alternativu, ale ted se ukazalo ze to nefunguje/neumi to
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAWERICK: problem je, ze lidi starnou, jejich preference se meni podle toho, jak si delaj deti, podnikaji, porizuji hypoteky a tak. malokdo zije cely zivot stylem jako ve dvaceti.
    dost pravdepodobne z nich bude neco jako strana zelenych. +-1% u voleb a cau.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VYHULENY_UFO:
    NIEKT0:
    uplne asi nekoncej. aspon en v loklani politice. Ale v te "velke"? Tam to teda tak ruzovy rozhodne neni
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: piratsky hnuti konci, kamo. #sestimsmir
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: To zrovna, predstava ze jeden clovek je strana/ideologia je blizka tebe, lebo nez k demokracii mas blizsie skor k monarchizmu, ale piratske hnutie je viac nez ktokolvek z nas.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAWERICK: uprimne, pirati konci. bartos dosahl sveho, dostal se do nejvyssi politiky a az skonci, konci i pirati. byla to jeho strana, on ji postavil a vydupal ze zeme. bez bartose nejsou ani pirati.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Vedle psal že se mu to vlastně líbí protože to odkloni ošklivý pravicový hate od pirátu a oni pak budou vypadat jako "lepší varianta" :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tyvle, ja nejdriv myslel, ze volt je nova sluzba pro sdileni auticek, aby si mohl privydelat i obycejny clovicek...

    myslim, ze kdyby byl xchaos jeste mezi nami, tak by urcite prisel hned s navrhem VoltCoinu, VoltChainu a mozna by i napsal jeden ze svych proslulych politickych traktatu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: ze by nova sance pro xchaose...? :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ale jinak myslim ze maji pirati zdatnou konkurenci :D
    Volt Europa - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Volt_Europa#Czech_Republic

    tohle vypada ze bude extremne zabavna particka :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ...a oni nekde pisou, ze se nejaka koalice rozpadla? Prosim precti si clanek, snazis se diskutovat, aniz by ses viditelne obtezoval cist :-) Je to opozice, ktera se snazi zviditelnit. Ale zes to ty, v tech Hornich Pocernicich ten piratskej chrchel byl do roku 2020 dokonce soucasti vladnouci koalice. Jenze pak se to tam naaak cele rozpadlo... a to co tam je ted proste vetsinu nema.
    Snazil ses to tu krecovite hodit na ODS a ono ti to naaak ponekud nevyslo. Ale tim se nevylzes z toho, ze proti stavbe 511 na D0 je uskupeni, ktere Pirati v roce 2018 v komunale svym jmenem podporili... jo holt to je sklizen tech plodu, co jste si pred ctyrma rokama v ramci "zviditelnovani se" zaseli. Nemyslim si, ze by Pirati museli tu kandidatku slozenou zcela z nezavislych kandidatu podporovat... ale udelali to. No prijimani odpovednosti za vlastni blba rozhodnuti zda se nebude silna stranka Piratu :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Takze sa mu rozpadla koalicia?
    (P20 nepoznam, ale co sa tyka Pankaracu, tak mylim ze zrovna s Jelinkovou magistratni pirati nejak extra vztahy nemaju.

    A paci sa mi ako sa snazis kopat ty, ale stupil si si na snurky, a teraz skusas kopnut aspon zo zeme:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak zrovna starosta z ODS podani zaloby (rozhodnuti zastupitelstva) kritizuje, v odkazanem clanku to mas napsane. Chapu, ze u Piratu si nenechate utect prilezitost si do ODS kopnout, ale tohle je spoluautorstvi komunalni kandidatky, kterou Pirati v roce 2018 podporovali.
    A ze to je mistni NIMBY na veci nic nemeni, kdyz i mistni Pirati se pod to podepsali. No ve finale to je stejnej prusvih, jako metro na Pankraci, kde proti metru taky brojila borka Jelinkova, co meli Pirati na kandidatce a pomohli ji do zastupitelstva, zejo... :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: A nebude to skor klasicke lokalne nimby? Lebo ked pozeram https://www.pocernice.cz/samosprava/zastupitelstvo/zastupitele/ tak starosta je za ODS, a idu v tom lokalni bez ohladu na celostatnu stranicku prislusnost, od ANO az po ODS.

    Ci to sa sa ti nehodi do confirmation biasu?:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: :D

    Návrh usnesení připravili opoziční zastupitelé Jana Hájková (ANO 2011), Alena Štrobová a Petr Růžička (oba Hnutí občanů Počernic s podporou Pirátů).
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: Boha to je banda...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Horní Počernice podají žalobu proti územnímu rozhodnutí o Pražském okruhu - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/horni-pocernice-podaji-zalobu-proti-uzemnimu-rozhodnuti-o-prazskem-okruhu-40403935

    Zase nejaci mistni exoti s podporou Piratu. Zaloba je nesmysla, kolem jejich vidlakova dalnice ze tri stan uz je a nezmizi... vysledkem celeho nesmyslu bude toliko jen to, ze kamiony i nadale budou jezdit kolem Chodova, Sporilova, Zahradaku, Skalky... smer ty jejich Pocernice.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: treba uz zaklada Novou Piratskou Stranu :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: chudak xchaos, kdyby by byl jeste mezi nami, urcite by smutnil....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati volajici po regulaci internetu... to jsou panecku obraty :D

    V regulaci dat nám ujel vlak, říká Ivan Bartoš. Evropu čeká rozsáhlá reforma online prostoru | Radiožurnál
    https://radiozurnal.rozhlas.cz/v-regulaci-dat-nam-ujel-vlak-rika-ivan-bartos-evropu-ceka-rozsahla-reforma-8789740
    Podle vicepremiéra pro digitalizaci Ivana Bartoše (Piráti) změny narovnají prostředí, ve kterém toho o nás online platformy vědí mnohem více než my o nich. „Přiznejme si, že svět byznysu v Evropě i v zahraničí byl vždycky o krok napřed před vývojem legislativy. Jiné typy podnikání fungují na základě zákonných rámců, které známe z běžného světa. Tady ale ve spoustě věcí ujel vlak,“ řekl Bartoš pro Bruselské chlebíčky.

    Pro srovnani z piratskeho dvanactera...
    Internet je naše moře Vlády se o rozvoj Internetu nijak nezajímaly. Proto zůstal Internet svobodný. Když státy vidí mocenský potenciál Internetu, začínají pod různými záminkami svobodu omezovat. Piráti ubrání svobodu Internetu a nedopustí odpojování od Internetu a blokování. Svobodný Internet přinese nová pracovní místa, ekonomický rozvoj a prosperitu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: jenze ta taxanomie neni primarne o dotacich... to sis zas drobet prekroutil, ze :) Ona ovlivni treba i cenu bankovnich uveru. Nehlede na fakt, ze taxanomie v obecne rovine je voditko pro investory, kam maji sve penize smerovat a kam radeji ne.

    Ale koukam, ze jedes podobnou retoriku jako Rakusaci... co si pokrytecky znovu pousti odstavene uhelne elektrarny, i kdyz maji plnou hubu zelenych energii... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam