• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEMNON666: Co já vím. Je to jiný. Po chlastu ti odejdou ledviny. Po hulení příčetnost, sexuální život, sociální vazby a plíce. Asi bych to ani nesrovnával. Teď je zrovna v USA v módě legalizovat konopí, tak předpokládám, že na tuto "NOVOU MÓDNÍ VLNU" nakočí i ČR.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GIOMIKY: na stíhy stačí i 12 let :-) (nesměj se hulit skunky, což jsem věděl vždycky, jenže jsem byl moc sociální, asi..)

    MEMNON666: no, s hulením se dá přestat. s chlastem v podstatě ne, dokud nejde o život (lze to redukovat a držet v sociální rovině)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: Buďme k sobě upřímný, je to horší než po 30 letech každodenního pití?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEMNON666: Buďme k sobě upřímný, úplně bez následuků 30 let každodenního hulení asi není. ... nízká erekce, vysoká zapomětlivost, nespavost, stíhy, ... co já vím... nemám představivost.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: spokojeně?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Do čela digitální agentury míří úředník s trestní minulostí. Rakušan dává od jeho výběru ruce pryč — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3553554-do-cela-digitalni-agentury-miri-urednik-s-trestni-minulosti-rakusan-dava-od-jeho
    Ministerstvo vnitra pověřilo řízením Národní agentury pro komunikační a informační technologie (NAKIT) od začátku příštího roku Vladimíra Chrásteckého. Upozornil na to web Neovlivni.cz, podle kterého byl Chrástecký v minulosti odsouzen za nadržování zlodějům. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) připustil, že o trestní minulosti budoucího pověřeného ředitele agentury nevěděl. Politickou zodpovědnost za tento krok ovšem přičítá Pirátům s tím, že NAKIT má přejít do kompetence šéfa této strany a vicepremiéra pro digitalizaci Ivana Bartoše. Ani ten se však k Chrásteckému nijak nehlásí.

    Vladimír Chrástecký, který je zatím ředitelem legislativní sekce NAKITu, má vést celou agenturu od 1. ledna. Stát bude zatím ve výběrovém řízení hledat řádného nástupce končícího ředitele Vladimíra Dzurilly. Ministr vnitra Vít Rakušan zdůraznil, že výběr pověřeného ředitele měl na starost jeho „náměstek od Pirátů“ vzhledem k tomu, že má NAKIT přejít pod Ivana Bartoše. Členem pirátské strany je Rakušanův náměstek Lukáš Kolářík.

    Bartoš ovšem uvedl, že o pověření Chrásteckého byl pouze „pasivně informován“ a že ho osobně ani pracovně nezná.

    Web Neovlivni.cz upozornil na Chrásteckého problematickou trestní minulost – v době, kdy pracoval na ministerstvu spravedlnosti, byl spolu se soudcem Vlastimilem Matulou potrestán podmínkou za nadržování zlodějům.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak pan demagogicky mistostarosta nakonec priznal barvu sam, jak to je v realu doopravdy a zacal z toho vybruslovat :-) Ano, to jestli firma plati za odpad se primarne ridi tim, zda-li podnikatel nejaky odpad skutecne produkuje. Co bude delat pan demagog dal nevim... ale preju mu hodne stesti v tom dokazovani 3700 firmam, ze odpady fakt produkuji... ;-) Sem zvedav na vysledky, myslim ze z toho nakonec nic moc nebude...

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to je zase postřeh, od tebe. Prostě je zastupitel za město, kde běžní obyvatelé za odvoz odpadu platí, firmy (jak se ukázalo) většinou ne. Co jako za tím zase hledáš za složitost? co by asi tak jiného měl dělat, ze své pozice?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A tohle trdlo bylo málem poslancem...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Logika jednoho piratskeho mistostarosty v Brandejse :D Nejdriv by zkasnul vsechny, ale pak jen selektivne nekoho ;-) [original]

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ukončení členství - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=829007
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: DIA, do ktere prejdou ti jenom presunou ty neschopne z jinych uradu... :-) Mohli udelat odpovidajici tabulky, mohli udelat vyberka a vramci organizacnich zmen se zbavit neschopnych... ale Pirati rekli ne :D To, ze existujicimu urednikovi vymenis sefa fakt jeho kvalitativni uroven nezvysi, zeano.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: hlavni je se na neco vymluvit... :)
    No prave ze si vydupali DIA, a snazia sa to nejak systemovo podchytit, miesto ad-hoc behania na rozne ministerstva.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a co robi? :-) Zrovna vznik DIA byla prilezitost, jak se neschopnych zbavit... ale to je taky promarnena prilezitost, ze? :D Takovyto chces zmenu, ale neumis si ji prosadit/obhajit...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Nie, pirati nieco robia, ja sa pytam teba, ako by to bolo lepsie.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: pockej... ty priznavas, ze Pirati zadny reseni nemaj? :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Inak ad tabulky, to je vcelku zaujimava diskusia, vcelku by ma zaujimalo ako by si to riesil (neironicky).
    Za prvej republiky system tabuliek bol, ale tie parametre boli nastavene tak, ze to bolo velmi zaujimave, dostat "definitivu" bolo povazovane za nieco pozitivne. V kontraste, ked dostanes "definitivu" dnes, tak to najskor znamena, ze nikdy nesplatis hypoteku:)

    A teraz co s tym? Mozeme skusit plosne zvysiit tabulky pre IT, ale politicky je to extremne tazko priechodne, ozve sa ti bambilion ludi, ktory chcu tabulky vyssie (pravnici, urad vlady, sudcovia, prokuratori, ...) Mohol by si zdvihnut tabulky plosne, co by ale znamenalo aspon polovicu ludi prepustit. A teraz, sluzobny zakon, s tym ze pokial by si vacsinu ludi nevymenil, tak sa dostanes k podobnej kvalite ako mas teraz, len s komercnymi platmi. A tych sa uz nezbavis nikdy. A novych ludi potrebujes naberat, ale nenaberies ich skokovo stovky (tisice) naraz. Menit tabulky nejak postupne? To podla zakona nejde. U IT je to extremnejsie, tam jeden dobry clovek na svojom mieste kludne doda lepsi vysledok nez stovka priemernych zamestnancov. Asi jedine prakticky pouzitelne riesenie su rozne statne firmy, kde mozes ponuknut skoro komercny plat, ale to je zase z hladiska statu silne nesystemove.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: jakoze rict si neformalne "tohle nedelejte, to je blbost" (jako treba ten portal) je poruseni zakona konkretne? :-) Kuriozni snaha o vyhovorky... nebo snad je nekde zaznam toho, jak Bartos nekde rika, ze to nema Kupka delat? ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: hlavne je, tusit co riesis, ze ano kolego:) Ale s tou autoritou suhlasim, ked si prilepok vo vlade a numericky na nepotrebuju, tak je to proste tak. (inak fakticky, keby si veci skusal vymahat "neformalne" "autoritou", tak porusujes zakon, ale to si asi nemusime vysvetlovat, zejo:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: a tak jsme u Piratu aje na miste se ptat, co pro zmenu udelali :-) Bartos do DIA shani nekoho, kdo rad agilni pojeti projektoveho rizeni, tak uz davno preci mohl agilne napochodovat na vladu s navrhem novych tabulek :D Za ty roky, co Pirati fnukaj bych cekal, ze jim pretejkaj supliky s navrhy... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam