• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a ja pisu, ze i v te Kalifornii to je legalni s omezenimi - treba prave i na to mnozstvi, ktere smis mit u sebe. A popravde, pojeti Piratu stylem "udelame registr konzumentu" nevim jestli povede k tomu, ze se dnesni konzumenti zacnou radostne do nejakeho statnho portalu registrovat ;-) Navic databaze hulicu za 100 micu... to zase smrdi cernou IT dirou... :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ale sak to je vsetko ok, ja nehovorim (ani pirati) ze chceme mat trh s konopim NEREGULOVANY, ale ze ma byt LEGALNY. A ze evidentne sa prakticky cesty daju najst aj napriek mezinarodnym dohodam, a coraz viac krajin na svete to robi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a to jeste dodam, ze legalizace na lokalni urovni neni spasna a neresi problem cernyho pestovani. jeden z nejvetsich problemu je ten, ze legalni pestitel diky danim ma tak drahej gram, ze nemuze cernymu trhu konkurovat. a s tim je spojena i ta vec, ze legalni pestitele nemuzou uspokojit poptavku. + tuny dalsich duvodu. kanada? ten samej problem.

    Reality of legal weed in California: Illegal grows, deaths - Los Angeles Times
    https://www.latimes.com/california/story/2022-09-08/reality-of-legal-weed-in-california-illegal-grows-deaths
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no ohanel ses tu svobodami v USA, tak jsem ti na par praktickych prikladech pouze demonstroval, ze to s temi svobodami take neni vseobjimajici a jsou tam limity, ktere treba videt ani nechces, protoze to uz do te populisticke skatulky nezapada. Treba zrovna v te Kalifornii je byznys kolem travy dost tvrde regulovany a mas tam tedy povolene i rekreacni uziti - ale mas u toho treba omezeny to, kolik toho smis mit u sebe (rekreacne do 28g) i taky regulovany pocet kytek, ktery pro tento ucel muzes sam pestovat (max. 6). Aneb ta legalizace neni o tom, ze bys mohl mit legalne napechovane kufry travou, ze? :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Nie som si isty kde u vas vznikla potreba prevazat marihuanu, mne taka legalizacia pride ako vcelku dostacujuca, minimalne v kontraste s sucasnym stavom.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DANYSEK: Ja byl ted nedavno v San Diegu a velmi me pobavily cedule na silnici do Mexika: "V Mexiku je marihuana ilegalni. Nevozte ji tam!"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: to je takovy to, kdyz mluvis o necem, o cem vis naprosty hovno. klasika pirati. ja osobne se dokonce domnivam, ze spousta piratu si mysli, ze legalizace marijanky v cechach je jen a pouze jejich zasluha.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: twe, do Kalifornie si poradne nedovezes ani orisky nebo treba grep ci citron.... o veprovym mase radsi nemluvit... ale ty tu resis echt zrovna marjanku... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: musi se to stihnout do voleb, klicovy osoby maji tak nejak shodu, ale zavisi to od vlady. no a do voleb zbyvaji dva roky, pokud se nepletu a s babisem nebo nejakym jinym podobnym pakem to nepujde.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Umluvy hovoria ze musis kontrolovat sirenie, nie ze to musi byt nutne nelegalne. (+-), za mna legalizacia v CR je super. Poliaci budu prskat, ale inak...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: legalizovali si v referendech a neznamena to, ze v kalifornii muzes vypestovat huleni a legalne ho prevest treba do utahu a tam ho legalne prodat. tyhle umluvy jsou prekazkou pro legalni plosny obchod.
    to znamena, ze kdyby vetsinova cast koalicni vlady odsouhlasila legalizaci marihuany v cr, muzes ho pak prodat jen v cr a ne v sousednich zemich. porad tam nemas ten svobodny obchod, takze pokud si slovensko nebo madarsko travu nezlegalizuje, tak to tady nevypestuje a tam neprodas. uvidime, jak se k tomu vladni koalice nakonec postavi aspon na urovni cr.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: napr. v USA uz cast statov plne legalizovala marihuanu, a nevyzera ze by mali nejaky problem s tym. Ano, ono sa to pouziva ako argument "preco to nejde", ale zjavne ide.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: zrovna tyhle umluvy se celkem dodrzujou, neznam zemi, kde by byly drogy legalni. dekriminalizace je jedna cesta jak vyresit problem s plnejma vezenima uzivatelu, nicmene neresi to cely obchodni retezec (koface v amstru taky neprodavaly turistum legalne vypestovany hulo a spis se jeho puvod tise prechazi). tyto umluvy jsou v podstate taky prekazkou pro plosnou legalizaci huleni v eu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Podobne ako ine medzinarodne dohody co sa dodrzuju (wait...)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Neviem ci mas este uplne prehlad:) Pernik je v CR z velkej casti homo-domo, tolko malych varien ako v CR inde po svete nenajdes. Nie ze by si tych ludi v tom chcel uplne financne podporovat, ale medzinarodne kartely to (v CR) moc nie su.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    existuje totiz neco jako jednotná umluva organizace spojenych narodů o omamných látkách a ta je mezinarodni. ta by se musela kompletne zmenit a musel by k tomu byt celosvetova shoda.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VYHULENY_UFO: budvar bude muset udělat novou varnu :D ke chmelu zasadit další rostlinky a máš slušnej základ
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEMNON666: dekriminalizace nevyresi cely obchodni retezec. to snad chapes, ze?
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VYHULENY_UFO: jestli to nejsou vsechno co rikas nejsou argumenty pro dekriminalizaci a regulaci jako u jiných návykových látek, třeba alkoholu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    dokonce i ta slavna ajahuaska je zalezitosti organizovanyho mezinarodniho zlocinu, nekdo to musi privyst a prodat hledacum duchovna z korporatu za drahy penize. vzpominam, ze prezident zeman nejaky takovy zlocince z polska dokonce omilostnil, prestoze prodali aju za nekolik micu. k tomu mi jedna pravnicka, ktera se pohybuje v oblasti adiktologie rikala, ze ministr Blazek ze Zemana nadsenej moc nebyl, protoze si nic nenechal vymluvit a byl prej zaseklej, ze to jsou prej samani... tyvle
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam