DANYSEK: mě ale nejde se o to s někým soudit, ať si spolky klidně podnikaj, proč ne.
Mě jde konkrétně o tebe a tvoje mediální působení a o to, aby si vykřikoval, že jsem "parazit". Já si teda parazita představuju trochu jinak, je pravda, že moje chápání sousedských sítí nepřevážilo - ostatní lidi aktivní v oblasti dali přednost tomu budovat prostě komerční optickou síť, neziskový či spolkový přístup nahradili profesionalismem.
Takže kdo "generuje zisk", ten je ok, ten není parazit... parazit je ten, kdo negeneruje zisk, podle tebe? Co když jsem ale "jednočlenný spolek"? :-) Prostě ze všeho toho konkurenčního a někdy až predátorského prostředí okolo různých typů telekomunikací si vybereš jako "parazita" zrovna mě... samozřejmě mi to uráží, ale prostě s tím nesouhlasím.
Celá myšlenka svobodné sítě byl můj nápad, už 90tých letech, byl jsem členem Fidonetu, ale přišla mi nesvobodná závislost na telefonních linkách, věděl jsem o projektu IRnet, když se objevily infrapojítka Crusader, které pomáhal rozjíždět tebou nenáviděný Deu, tak jsem přesně věděl, o co je. Myšlenka svobodné infrastruktury mi byla blízká a i když jsem se nebránil tomu dělat to ziskově či profesionálně, tak to nebyla jediná motivace. Takže komunitní sítě mi zajímali před CZFree.Net a zajímají mi i dnes (Fediverse).
Prostě všichni mají právo na něco - spolky právo spolkovat a skrz tvoje podivné kličky i podnikat. Zaměstnanci mají právo na mzdu, podnikatelé mají právo na zisk. Jenom já jsem vyjímka ať dělám co dělám, jsem parazit. Sice jsem nic moc nevydělal a naopak v tom tom mám peníze, ale jsem parazit. Kdybychom na tom vydělal, budu asi ještě víc parazit. To je neuvěřitelná konstrukce. Prostě všichni jsou dobře, Danýsek je nejlepší, a xChaos je špatně, xChaos je parazit. (no, třeba na NYXu, kdybychom porovnali, kolik lidí koho z nás má v double ignore, tak se to možná vyjasní... )
Podle mě jsou parazity naopak spousta typů zaměstnanců (nebudu jmenovat ve kterých firmách konkrétně). Prostě si odsedí nějaký čas, vykonají nějaké rutinní úkony, nechají si zaplatit strávený čas. Nedělají žádná doopravdy dramatická rozhodnutí, když to udělají laxně nebo se rozhodnou špatně, stejně dostanou čas proplacený (nikdo nedokáže analyzovat a mikromanageovat do detailu každá jejich rozhodnutí). Samozřejmě, výsledkem je pak nějaká průměrná "produktivita práce".