• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONThe Orville
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    VOZKA: Souhlas, ty poslední dva díly mě nejen nebavily, ale přímo štvaly. Vtipný to nebylo, nijak převratný a objevný jako vážně míněná scifi taky ne a příběh byl prostý jak bulharská striptérka. Baví mě, jak přes všechnu tu srandu neváhají zajít výrazně dál než Star Trek, neskončí vždycky všechno duhou a jednorožcem a čistýma rukama. Takže zajímavé našlápnutí oběma směry - a najednou do toho střihnou dvě úplně jiné epizody s jakože hrozně vážnou pointou, akorát že blboučkou až běda a stokrát viděnou. A seberou jim to, čím se sriál odlišuje, tedy humor. A jsme z průměru hluboko pod ním u opruzu. Otravní haranti a navigátor po lobotomii jako bonus. Doufám, že už tenhle směr nebudou pokoušet a budou se držet toho vtipného pojetí s odvážnějšími počiny.

A nová epizoda mi zase dává naději, že je to na dobré cestě :o)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tak po posledních dvou dílech už jsem se začínala bát, ale teď si to zase vyžehlili :o) Dneska jsem se chlámala jak blázen! A kapitáno jsem jaksi... věřila každý slovo a gesto. Hm. :o)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEJDA: všichni jsou mrtví Dejve!
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: mne to "cestovani na houbach" ve StarTreku nahodou prijde nejen zajimavy, ale i docela vtipny. Zejm.to, jak se ten vedec po aplikaci sporu do tela nekolik dilu chova jako kdyby pozil (nizkou az stredni) davku lysohlavek :-D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGON: no vzhledem k tomu, ze i na bitevnim krizniku je silne nepravdepodobne, ze by byli vsichni ozbrojeni .. je to jako prijit do vesnice a misto zbaveni se par "problemych" ji celou vypalit .. ze odvezli decka za vesnici, aby se na to nemusela divat, je neco co dokrusluje hnus, ktereho si byl kapitan velmi dobre vedom. Vsak mu to ucitelka tech deti potvrdila.
    Zde bych byl velmi rad za jakehokili Spocka, Tuvoka, poradkyni Troy, ktery by lidi nestudoval ale pokousel se je vest.
    Misto toho to spise dopadlo jako v novem ST: Discovery, poplacali se poramenou, za dosazeni nizkych ztrat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEJDA: jasne, protoze povrazdit je jednoho po druhym je prace pro Ghandiho a Matku Terezu :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Nejvitpnejsi bylo, jak rozsvitili zarivky na lodi Kryllu, aby je "spalili", a pak jak chodil/pilotoval zrzek opaleny do ruda :D
    Nicmene, slo o vtipem zamaskovani neskutecne brutality.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ... mně tam teda ještě poměrně dost chybí transportér. Protože tam je komický (i třeskutě) potenciál poměrně velký.
    Jinak za mě nejlepší sci-fi za poslední dekádu. Komplexně.

A mimochodem, nijak nezatracuju ani ST Discovery. I když to cestování po houbách...
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    Orville imho stavi pribehy velmi ve stylu TNG a odlscool startreku vubec, ale zaroven si z nich dela srandu jakmile to jde...
    Nevim jak vy, ale ja mival tendenci delat si ze startreku srandu i kdyz ho mam rad. Orville se proste stara o to abych si ty vtipy na startrek nemusel vymyslet sam.. ;)

Za me koresponduje s puvodnim odkazem startreku od Rodenberryho mnohem vic nez veskery startrek po VOY.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    let's agree to disagree :-)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    DRAGON: kdyby to dělal kdokoli jinej než MacFarlane, tak s tebou asi souhlasim. Ta sebeuvědomělá parodická rovina je fakt subtle a to se mi na tom právě tak líbí. Nekřičí to na tebe, jak je to "so much meta" jak je to "so ironic". Neprezentuje se to jako že je to ten new hot shit, že to rozbíjí čtvrtou stěnu jako Deadpool nebo Rick & Morty. Ale MacFarlane moc dobře ví, že to neni star trek. A možná lepší pojmenování než parodie je, že vzdává hold star treku.

Po skoro 20ti letech Family Guy nebude nikdo schopnej udělat "obyčejnej" normální seriál :D natož pak the Seth MacFarlane
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    imho Orville neni parodie. Parodie byla Galaxy Quest. Tohle je uplne normalni trek like serial jenom obsahuje i humorne casti. Ale hlavni myslenka neni se zasmat, v tom vidim rozdil.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    VOZKA: ale to neni humor. Celý orville je parodie. Nejen na star trek, ale na všechny dnešní seriály. Ten seriál je sebeuvědomělej a moc dobře ví, že ty píčoviny, co dělá jsou píčoviny. Právě tahle meta rovina je na tom zábavná. Aspoň pro mě. Když vidíš MacFarlana jako kapitána, tak mu fakt nevěříš že je kapitán. A on to ví. Na Orville se nemůžeš koukat "na vážno". Na star trek discovery jo, na Expanse jo, na TNG jo, na tyhlety klasický dramata-seriály jo, ale Orville je v tomhle směru parodickej a satirickej. Když vidíš Čtvrtníčka v český sodě, kterej dělá píčoviny, tak tě nebaví to, že dělá píčoviny, ale to, že ty víš že On ví, že dělá píčoviny, že si je plně vědomej toho, že teď hraje v seriálu a dělá nějaký totální kraviny, který sami o sobě nejsou nějak extra akademický nápady na výší. Samozřejmě, že česká soda nemusela bejt v americký televizi, takže nemusí dělat nějaký kompromisy, který Orville dělá a v tomhle směru to nesrovnávám. Orville stále musí splňovat ty základní parametry moderního zábavnýho seriálu, ale by se na to lidi koukali. A s tou stopáží kterou má (což teda má MacFarlane respekt, že šel do 45minut), tak samozřejmě musí dodržovat určitej styl storytellingu a typů scén, který toho mainstreamovýho diváka drží. A tyhle scény mě třeba moc neba. Ale kvůli tomu na to nekoukám, koukám na to kvůli těm pár scénám, který vždycky v každym dílu jsou, kde něco dobře vystihnou, když si udělaj nějakou srandu sami ze sebe nebo kde nečekaně řeknou něco na rovinu.
    Neni to dokonalý, ale momentálně sci-fi s takovm přesahem nenajdeš :) jiný seriály to třeba maj, ale já mám rád scifi. Takže když se objeví seriál, kterej se snaží aspoň trochu o něco víc a zároveň je sci-fi, tak to je pro mě super.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    vadi Q? muhaha :))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGON: tak to je presne ono .. mne Q az na par malo sceb v TNG vadi. Ale co je to "radoby vtipna entita", i s takovymi musela Enterprise pocitat.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SEJDA: To by nevadilo, já jsem velmi pro humor, dokonce jsem o tom napsal řadu textů, ale tady mi prostě ani ten humor ani ta serióznější scifi složka nepřijdou dostatečně dobrý. Někdy se to sejde tak že to funguje (třeba ta infiltrační epizoda se mi líbila), ale jindy mám problém vůbec epizodu dokoukat.

(jinak teda za smrtelně vážnou bych TNG hlavně ve srovnání s některejma dnešníma ultratemnejme scifi určitě neoznačil, přišo mi že drobný vtípky jsou skoro v každý epizodě, ale jasně, jsou to fakt jen drobný vtípky a naprosto odlišnej styl humoru)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEJDA: na druhou stranu nevim o vic vtipnejsim Star Treku nez je TNG. Q je proste jen jeden :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOZKA: je to presne to, ze se to s TNG srovnavat asi nema. TNG je az smrtelne vazna .. vtipy tam byly tak jednou za X epizod.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    RAGNAROK: Na mě to i z tohohle úhledu působí spíš takhle bohužel.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    VOZKA:
    ten humor je tak trapnej, ze kdybych to bral vazne tak by me to skoro urazelo. beru to jako satiru, a prekvapive to funguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam