VOZKA: ale to neni humor. Celý orville je parodie. Nejen na star trek, ale na všechny dnešní seriály. Ten seriál je sebeuvědomělej a moc dobře ví, že ty píčoviny, co dělá jsou píčoviny. Právě tahle meta rovina je na tom zábavná. Aspoň pro mě. Když vidíš MacFarlana jako kapitána, tak mu fakt nevěříš že je kapitán. A on to ví. Na Orville se nemůžeš koukat "na vážno". Na star trek discovery jo, na Expanse jo, na TNG jo, na tyhlety klasický dramata-seriály jo, ale Orville je v tomhle směru parodickej a satirickej. Když vidíš Čtvrtníčka v český sodě, kterej dělá píčoviny, tak tě nebaví to, že dělá píčoviny, ale to, že ty víš že On ví, že dělá píčoviny, že si je plně vědomej toho, že teď hraje v seriálu a dělá nějaký totální kraviny, který sami o sobě nejsou nějak extra akademický nápady na výší. Samozřejmě, že česká soda nemusela bejt v americký televizi, takže nemusí dělat nějaký kompromisy, který Orville dělá a v tomhle směru to nesrovnávám. Orville stále musí splňovat ty základní parametry moderního zábavnýho seriálu, ale by se na to lidi koukali. A s tou stopáží kterou má (což teda má MacFarlane respekt, že šel do 45minut), tak samozřejmě musí dodržovat určitej styl storytellingu a typů scén, který toho mainstreamovýho diváka drží. A tyhle scény mě třeba moc neba. Ale kvůli tomu na to nekoukám, koukám na to kvůli těm pár scénám, který vždycky v každym dílu jsou, kde něco dobře vystihnou, když si udělaj nějakou srandu sami ze sebe nebo kde nečekaně řeknou něco na rovinu.
Neni to dokonalý, ale momentálně sci-fi s takovm přesahem nenajdeš :) jiný seriály to třeba maj, ale já mám rád scifi. Takže když se objeví seriál, kterej se snaží aspoň trochu o něco víc a zároveň je sci-fi, tak to je pro mě super.