• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONThe Orville
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    RATTKIN: mj jestli mas cas tak na ten pocit z Majority rule a toho TEDu muzes jeste trochu podporit sledovanim anime Psycho Pass.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    RATTKIN: jojo. Je to mnohem osobnejsi, pocitove, nez ST. Jestli je tou blizkosti v budoucnosti nebo tim ze si tam proste nehrajou na nejakou neosobni hvezdnou flotilu a jdou naprudko s kuzi na trh?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    po 1x07 jsem viděl tenhle Ted Talk a fakt to je nepříjemný: https://www.ted.com/talks/zeynep_tufekci_we_re_building_a_dystopia_just_to_make_people_click_on_ads

je to super, zdá se mi že orville je vtipnější, blíž naší době a zároveň i lepší scifi než startrek. Plus pro startrek pro mě mluví asi jen kamera, efekty. Příběhově je to docela nuda a obligátní homo scény mají oba.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Mj hodne se mi libi jak mi to v nekterejch mezuihrach furt dokola predhazuje Klany alfanskeho mesice :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    konecne zmaknutej 1x07 a 1x08. Tak s Johnem na ty planete, to byla fakt pecka, trochu desivy je, ze k nametu asi nemuseli jit moc daleko :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Jinak naprosto souhlasim, akorat ty dva serialy maji takovej prekryv az to boli. Ale jsou hodne jiny. Z Orwillu konzumenta uvykleho na standardizovanou davku musi dost bolet brisko, na druhou stranu paradne se trefuje do introvertniho meziprostoru tam, kde je StarTrek spis extrovertni a zamerenej na pribeh zapadajici do kontextu nejakyho canonu. Mlsam jako kdyz jsem cetl Nove dobre kusy, Harlan Ellison by mlsal taky.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Tvl tak je to tady o Orville nebo o ST Discovery?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale jinak jsem asi divný, protože postupně vidím, že mně kapitán Mercer jako velitel sedí. Vidím v něm prostě normálního člověka, který se snaží. Není dokonalý, ale má své chvilky, a hlavně se opravdu snaží dělat svou práci dobře, ať už chybuje, nebo ne. Ale zrovna tak má chvíle, kdy se nechá strhnout emocemi atd.
    I když Kirka mám rád, Mercer mi přijde rozhodně lepší kapitán než Kirk (v TOSce). Na Picarda nebo Siska už u mě ale nemá.
    A prostě mi přijde takový "dnešní". Možná je to tím, že dělám v korporátu, a byl bych vděčný, kdyby se většina manažerů aspoň vyrovnala Mercerovi...:-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    Devátá epizoda totiž splňuje celkem to, co jsem od seriálu po pilotu očekával. Předchozí díly opravdu začínaly moc působit jako vážně míněné nedotažené sci-fi s občasným vybočením do humoru a narážek.
    CIZIN
    CIZIN --- ---
    Jo, tohle je mnohem lepší než když se snažej o vážný témata ala Black mirror.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    bozi dil :))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    orville má mnohem lepší gay scény než Discovery
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    díl 9 má super začátek, jsem zvědav jak z toho vybruslí
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    VOZKA: Souhlas, ty poslední dva díly mě nejen nebavily, ale přímo štvaly. Vtipný to nebylo, nijak převratný a objevný jako vážně míněná scifi taky ne a příběh byl prostý jak bulharská striptérka. Baví mě, jak přes všechnu tu srandu neváhají zajít výrazně dál než Star Trek, neskončí vždycky všechno duhou a jednorožcem a čistýma rukama. Takže zajímavé našlápnutí oběma směry - a najednou do toho střihnou dvě úplně jiné epizody s jakože hrozně vážnou pointou, akorát že blboučkou až běda a stokrát viděnou. A seberou jim to, čím se sriál odlišuje, tedy humor. A jsme z průměru hluboko pod ním u opruzu. Otravní haranti a navigátor po lobotomii jako bonus. Doufám, že už tenhle směr nebudou pokoušet a budou se držet toho vtipného pojetí s odvážnějšími počiny.

A nová epizoda mi zase dává naději, že je to na dobré cestě :o)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tak po posledních dvou dílech už jsem se začínala bát, ale teď si to zase vyžehlili :o) Dneska jsem se chlámala jak blázen! A kapitáno jsem jaksi... věřila každý slovo a gesto. Hm. :o)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEJDA: všichni jsou mrtví Dejve!
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: mne to "cestovani na houbach" ve StarTreku nahodou prijde nejen zajimavy, ale i docela vtipny. Zejm.to, jak se ten vedec po aplikaci sporu do tela nekolik dilu chova jako kdyby pozil (nizkou az stredni) davku lysohlavek :-D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGON: no vzhledem k tomu, ze i na bitevnim krizniku je silne nepravdepodobne, ze by byli vsichni ozbrojeni .. je to jako prijit do vesnice a misto zbaveni se par "problemych" ji celou vypalit .. ze odvezli decka za vesnici, aby se na to nemusela divat, je neco co dokrusluje hnus, ktereho si byl kapitan velmi dobre vedom. Vsak mu to ucitelka tech deti potvrdila.
    Zde bych byl velmi rad za jakehokili Spocka, Tuvoka, poradkyni Troy, ktery by lidi nestudoval ale pokousel se je vest.
    Misto toho to spise dopadlo jako v novem ST: Discovery, poplacali se poramenou, za dosazeni nizkych ztrat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEJDA: jasne, protoze povrazdit je jednoho po druhym je prace pro Ghandiho a Matku Terezu :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Nejvitpnejsi bylo, jak rozsvitili zarivky na lodi Kryllu, aby je "spalili", a pak jak chodil/pilotoval zrzek opaleny do ruda :D
    Nicmene, slo o vtipem zamaskovani neskutecne brutality.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam