• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONThe Orville
    ICE
    ICE --- ---
    DRAGON: click click ;)
    ICE
    ICE --- ---
    tak dnesni dil o neco lepsi, tedy pokud mate radi inverzni homofunkci 90210 .)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ha! dnes je novy dil!
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DRAGON: Jestli se pletu, tak jsem opravdu rad, jakkoliv divne to muze znit.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JVMLOK: hele, ted mi krivdis... ja naopak rad resim kritiku a jsem schopnej serial rozebrat do mrte, ale uz me nebavilo neustaly cteni jak to neni startrek a buuu, startrek je lepsi atd atd atd... v tom vidim podstatny rozdil, promin.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MONCIC: To je u Dragona pri vsi ucte standard. Mas jinej nazor, nedejboze kritickej, na neco, co si postavil hned vedle busty Lenina, tak na nej proste nemas pravo, natoztak ho rikat nahlas. Je to trochu prekvapujici od cloveka kterej vetsinou obdivuje dystopicky filmy a dilka berouci si na paskal stystematicky potlacovani kritickyho mysleni a nazorove plurality...asi jim rozumi trochu jinak.

Nicmene...Orville je za me bozi, takze unbook se nekona.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VYHULENY_UFO: dopr .. ja jsem uplne zapomnel ze je The Orville jenom beckova parodie a chvili jsem to bral vazne :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DRAGON: uplne v pohode, uplna sracka to neni, protoze i pres veskery vyhrady sem nevynechal ani jeden dil.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SKY_MAX: myslím, že po roce a kousek od napsání tohoto článku musí být i autorovi jasné, jak moc se z odhadu prvního traileru spletl.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VYHULENY_UFO: ale však ano, jasně, že tam je inspirace, jak by taky mohla nebýt, proboha! Ale protože se něco inspiruje jiným dílem, tak to musím neustále shazovat, protože to v tom novým dělají jinak?
    Nechci se opakovat, ale tohle je strašně moc typické české chování: všechno hlavně pomluvit, rozmazat, zkritizovat. A až někde na konci, když zbyde čas, tak něco málo pochválit, aby se neřeklo. Tenhle přístup se jasně odráží v chování Čechů napříč celou společností a mně to už, čím sem starší, víc a víc unavuje, ta neustálá potřeba být kritický a někdy až negativní. Neumíme třeba dílo také pochválit? Nebo si vážně myslíte, že je druhá sezóna Orvillu tak špatná, že v sobě nemá nic dobrého?
    Asi jsem málo kritická osoba, protože já si to teda celkem užívám. I když se tam sem tam objeví nějaká hloupost.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DRAGON: problem je, ze tam ta inspirace je zrejma. ja puvodne myslel, ze pujde o nejakou brutalni beckovou parodii, ktera prevrati vetsinu myslenek ST.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mně kritika nevadí, naopak, miluju rozebírat seriály do mrtě, ale odmítám číst neustálý srovnávání se star trekem, už mě to opravdu sere. To si řešte jinde.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---

Why Everyone Loves The Orville
    https://www.youtube.com/watch?v=ZspRRB6o_NU
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MONCIC: s timhle pristupem si unbookni rovnou, usetris mi cas.
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    DRAGON: takze tenhle klubik je jen na oslavne ody? vyhrady/kritiku netolerujes? ja se dyztak unbooknu sam vid ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Myslim, ze sem se vyjadril jasne.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    DRAGON: No hej, to je nespravedlnost! Já nad tím nebrečím, já jsem za to ráda! :o) Brečím výhradně nad tím, že Star Trek není Star Trek, a to ještě zpravidla ne tady. Ale publikum se holt prolíná, no.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosimvás, tady máte kapesníčky a přestaňte brečet nad tím, že Orville není Star Trek. A nebo nepřestávejte, ale dělejte si to jinde.
    Doufám, že mé sdělení bylo pochopeno. Další kapesníčky se konat nebudou.

ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    CIZIN: Taky mi to tak přijde. Že to dost blbě sklouzává...

U Discovery ovšem naopak - první díl nové se zony se mi celkem líbil, říkala jsem si, že by konečně našli nějaký rozumný styl, Pike je sympaťák... Ale už se to strašně zvrtlo do WTF. Spock. Ehm. To opravdu nelze vymyslet originální postavu a pojedeme od šedesátých let ty samé? A totálně je dojebeme? Sarek a Amanda patří k němu, Micheal je mi pekelně nesympatická už od začátku, to se nezměnilo, Tilly jsem docela mohla, ale už mi taky bere nervy, a jako bonus se zase vrací ten předělanej mamlas, kterýho jsem doufala, že jsme se zbavili, a bude se zase vykňučávat, že chudák neví, jestli by chtěl brousit klingonku nebo Míšu, a jestli je teda klingon, nebo člověk, a je to tolik těžký, bůů, škyt.

A to já jsem dost měkká povaha, soucítím s kdekým a scénaristům sežeru kdeco, ale tohle je taková přehlídka nesympatických, špatně napsaných postav, že to prostě nejde. Minule už jsem přeskakovala, než se vykňučí, což je prostě fakt blbý.

A teď do toho ještě masová vražedkyně a pachatelka genocid, kterou necháme volně lítat po vesmíru, protože to všechno páchala v jiný realitě, takže pohoda, a navíc má ksicht někoho, kdo byl u nás sympaťák, tak přece nebudeme detailisti, že jo.

Prostě mi to přijde jako jeden velký, chaotický, nelogický průser s výjimečně nesympatickýma postavama, že je v podstatě nemožný se s nějakou ztotožnit a nechat se do toho trochu víc vtáhnout. A to prosím říkám jako letitý Trekkie, který je připraven scénáristům ledacos odpustit a připsat plusové body už za značku... Jenže je není přidávat k čemu :o/ Vizuální efekty mají hezký, ale tím to tak asi hasne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam