• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    ENGUMAZ: Jen teda musí bejt člověk připravenej, že pokud není v důchodovém věku, tak tam silně snižuje věkový průměr.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ENGUMAZ: to vypada skvele! budu muset mrknout, zda v Brne je neco podobnyho...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MABLUNG: ja to tam znam malo, tydenni dovca kdysi a dva vikendovy pobyty... ale tesim se, snad pocasi trochu klapbe:)
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    KRISKA: Kokořínsko je moc pěkný. Spolu s Českým krasem pro mě nejlepší oblasti kolem Prahy. Letos mě na kokořínsku překvapil vrch Nedvězí. Je odtamtud úžasný kruhový výhled, jak na celé Kokořínsko, tak na Středohoří.
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    mmch, víte o těchto vlastivědných vycházkách? http://www.praguecitytourism.cz/cs/nase-cinnost/prazska-vlastiveda/program-10647

některý z nich jsou ultra zajímavý, protože jsou do míst, kam normálně není přístup..
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    OLKA: tak s pocasim to letos mame stejne, vzdy vetsinou lip, nez predpoved a fakt letos si nemuzu pocasi snad az na tydenni dovcu v zari na slovensku ktera fakt proprsela komplet, vynachvalit. zas sme na slovensku videli oravsky hrad a demanovske jeskyne diky tomu pocasi, takze to bylo fajn.

A s lidma v podstate taky tak, na proflaklym miste davy a cestou ani noha:)

kolem usti potvrzuju, ze je to pekne! i ta hraz je zajimava, i kdyz jsem tam byla jen jeden den. a lro cyklisty sezka kolem labe musi byt taky fajn pocin, i kdyz pro nas peskochodce ten asfalt nic moc
    OLKA
    OLKA --- ---
    JANAVI: Chodím se skupinou spíše starších lidí, takže nijak velké vzdálenosti, ale snažíme se vypadnout z města, pokud to jde. Naštěstí už jsem se naučila pozitivně ovlivňovat počasí, takže letos nám ani na jednom výletě nepršelo, naopak často bylo podstatně lépe, než si meteorologové troufli vyslovit. Mimo hlavní atrakce (typu hrad či rozhledna) zpravidla nepotkáváme skoro žádné lidi, hlavně takhle na podzim býváme na cestách sami. Z letošních výletů mě velmi mile překvapilo bezprostřední okolí Ústí nad Labem. Dopoledne jsme jeli Zubrnickou železnicí, prohlédli muzeum, a po obědě šli po stopách zaniklých vesniček na Bukovou horu a zpět k nádraží, kde jsme nechali auto - krátký ale vydatný výlet. V případě potřeby jde jistě prodloužit (nebo místo jízdy vláčkem jít pěšky kolem zříceniny), rozhodně ten kraj stojí za to, vůbec jsem to nečekala. https://mapy.cz/s/1TViL
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak prodlouzeny vikend zvitezilo kokorinsko a pochod si necham na jindy, prece jen poznat a prochodit mista co neznam me laka vic :)

jinak teda ten slavkovskej les me dost laka, snad bych si tam na pristi rok zajela na 3-4 dny na vandr... snad sezenu partaka, neni to dneska lehky najit jezdiciho kolegu/kolegyni :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    JANAVI: v tom slavkovskym jsem sel onehda z marianek do varu, mel jsem to dvoudenni, takze jsem se vylozene plazil :-) a za celou dobu jsem potkal snad jedinyho chlapika, ktery mi zustal znit v usich svym bodrym "zdaaaar!!" a jinak jen srnky a zajici :-)
    v Kostelni brize je tam super restaurace, nejaky bily konik ci co
    JANAVI
    JANAVI --- ---
    MR_DAN:
    KRISKA: V Rychlebech jezdíme na Zastávku, to je nádherné místo. A taky Tančírna, je teď krásná, ale před pár lety měla před rekontrukcí taky své kouzlo. Tam můžu doporučit skvělé ubytovnání zde http://www.ekocentrumrychleby.cz/
    Možná jsme měli štěstí, ale tam jsme potkali vždy jen pár lidí.

Slavkovský les zatím znám jen z krátkých výletů, po shlédnutí jednoho dílu Krajinou domova se tam určitě chystáme.
    Ale Český les jsme vloni celkem prošli a tam je taky nádherně. Je to tam možná lepší na kole, přece jen se zkrátí některé nudnější úseky po silnici.
    Ubytování můžu doporučit tady http://www.pensionobora.cz/ Ale myslím, že je to hůř dostupné bez auta.
    V Javorníkách jsme byli zatím pokaždé v zimě na běžkách, ovšem ne pokaždé tam bylo dost sněhu. Bylo tam krásně, ale taky bych se tam ráda podívala ještě někdy v létě.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    prave kamoska v ty oblasti zije, mela sem byt u ni, ale ze je to dost zly tak zkusim najit neco jinyho, a snad z jara uz to bude fajn.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ENGUMAZ: diky, na pc mrknu kde to je a jak to tam jezdi :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: to jo, pro polaky jsou krkonose, orlicky a rychleby+jeseniky nejvetsi zabava v jejich jinak uplne placaty zemi, zejo :D
    ale tak kdyz se clovek vyhne hlavnim trasam - asfaltovy cyklostezky, naucny, kolem vyznamnych bodu...

ten ceskej svajc to je peklo, do konce ledna: http://www.mesto-sluknov.cz/skins/sluknov2/images/clanky_pdf_7106.pdf
    pry jsou tam popadany tisice stromu, no
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    výhled z Dvorské Boudy, imo jedno z nejlepších ubytek v Krkonoších. umožňují i stanovat před chatou, což se samozřejmě nikde v okolí nesmí, protože je to v zóně. ty stany jsou nejlevnější, ale mají v nabídce i možnost přespání v pokoji ve vlastním spacáku, takže se dá i v zimě..

THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    ahoj, přidávám pro inspiraci http://naspacir.eu/ (100 km/24 hodin ze Vsetína na Vsetín). Není třeba to hrotit v ten jeden den, ale je to moc krásná trasa.
    Javorníky jsou super i v zimě na běžkách, je to můj oblíbený hřeben, dá se tam dát i jednodenní výlet - vylézt z Vranči na Kohútku a pak přes Velký Javorník a slézt ve Velkých Karlovicích (kde je to moc krásné a je tam spousta věcí k vidění, např. prales, dřevěný kostel, pravé valšské roubenky apod.)
    Před měsícem jsme byli v Oravských Beskydech a též to bylo fajn, na nejvyšší hoře sice lidí jak na Václaváku, ale jinak jsme skoro nikoho nepotkali.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: a jeste bych pridala javorniky :) ty bych rada sla javorniky "cely" pristi rok ale to je tak na 4 dny z sk strany
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: ja v rychlebech byla jednou a lidi jak na vaclavaku (polaci), jeseniky mi prisli lepsi, dlouhy strane a praded naval ale jinak super.

ja mam stesti, ze potkavam malo lidi vsude skoro:)

slavkovskej les je taky jeden z budoucich cilu...

napada me - mela jsem pristi prodlouzeny vikend jet na 4 dny k decinu, ale prej krz vichrici a podmacenej les se tam nesmi na severu oblasti vubec do lesa...

nemate nekdo tip na levnejsi ubytko s vlastnim varenim v dosahu vlakove zastavky v nejake zajimave oblasti? idealne bez rizika vstupu do lesa?

diky:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    JANAVI: to jsou vse mista, co ja moc neznam, ale rada bych poznala bliz:) sumava, brdy, to vse me laka, cesky kras a stredohori znam spis z rychliku... ale na sumave sem byla na vlcky ve srni letos v breznu v rezervaci a rano tesne na otviracku ani noha:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ENGUMAZ: kazdej brnak rika moravskej :D jak tomu rikaj mistni bych si ale mohla zjistit :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    JANAVI: tyjo to jsem presne nechtel, tady mavat padesatkou jako necim, co by mel chodit kazdej :-) ja ze jsem spis exot...
    pryc od lidi jednoznacne jeseniky, rychleby, nebo treba slavkovsky les ..

KRISKA: jo, moravskej kras strasne chci a musim, to je velkej rest, stejne tak podyji a tam okolo..
    palava je pekna, ale tak to je jeden kopec uprostred placky a spousty vinic (proti nim nic, na kostovacky jezdime furt), ale spis nekam nahoru doprava, ty karpaty, klobouky a hostyny, to je parada :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam