• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    DJINN
    DJINN --- ---
    KRISKA: http://itras.cz/prechod-bilych-karpat/
    Sel jsem plus minus tohle. S pritelkyni jsme sli pomalu, potkali jsme lidi v protismeru,co to valili 40km za den.
    Lidi jsme potkali relativne malo,kdyz nepocitam pruchody dedinama.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: 4-5 dni je hodne, za tu dobu clovek ujde velkou vzdalenost at chce nebo nechce .. pokud teda nesedi pulku dne po hospodach :-)
    sumava je asfalto-turisticky peklo, ja bych radsi volil treba krusny, zacit pekne nekde od sokolova a jit smerem na severovychod.. kdyby to odsejpalo moc rychle, da se prebrodit (nebo preskocit kotoulem vplavmo) labe a pokracovat na sluknovsku
    pripadne bych to vzal od rozvadova pres cesky les, pac tam to neznam a chtel bych to objevit, ale to nemuzu doporucovat kdyz to neznam :-)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KRISKA: právě, když už mám 5 dní čas, většinou jedem někam na Slovensko, chystám se taky objevovat Rakousko (jezdila jsem tam do jeskyní, teď tam chci trávit čas na povrchu :)) Známí kdysi šli "až Aš", tj. od východní hranice na západní, třeba tam najdeš nějakou inspiraci: http://azas99.webnode.cz/
    většinou jezdím s bývalýma i současnýma spolubydlícíma, známe se dlouho a máme podobné nároky na výlet (nevidět za každou cenu všechno, ale v klidu si to užít, spíš někde do přírody, kde je míň lidí apod.), případně s kamarády, co jsme se potkali a něco spolu procestovali různě v cizině
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    nesel jste nekdo nejakou peknou 4-5 denni trasu kdekoli v cechach? treba jak je na tom sumava ohledne pesiho prechodu, pokud nechci jit asfaltovym peklem, pripadne treba cokoli mezi "prahou a hranicema"?

na jaro bych mela zacit shanet partaka a ten se nejlip shani na neco konkretniho.

i kdyz teda ze zkusenosti, lidi chteji bud do hor do ciziny nebo na jednodenni vylety, pripadne spat v posteli:D tak to neni jednoduchy.

privadi me to k otazce, s kym jezdite vy? s partou ze skoly, sami? jak jste se treba naucili nebat se sami v lese?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MABLUNG: Dik za priblizeni, jak muze takova akce vypadat a podobne cviceni je asi dost fyzicky narocne... I prostory jeskyne, tma, chladno asi prispeji k narocnosti
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    Kdyby si chtěl někdo přečíst drobný článek ze mnou zmiňovaného záchranářského cvičení v jeskyních, tak je tu:

Česká speleologická společnost, základní organizace 1-06, Speleologický klub Praha
    http://speleo.kuk.cz/index.php?id=cl_view&clid=286
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    Tak dneska jsem byla ze sportlifu celkem zklamaná, prodejců - prenzecí ubývá, chtěla jsem koupit trekový fusky na vánoce a nenašla jsme jedinej použitelnej stánek, posledně ale vím, že i menší čeští výrobci přijeli a ponožek byl výběr a nakupovalo se jedna báseň.

Aspoň mám tkaničky do bot :)

A su zvědavá, do kterých krajů už přijel Martin na bílém koni a komu pomalu začne lyžovačka. Do Brna teda minimálně dopoledne nepřijel:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    THE_DARKNESS: tak to se klidne nekdy ozvi, pokud nepujde o ty bezky zrovna :D ja v te oblasti uz parkrat byla a souhlasim, ze je tam krasne a byla jsem i vecsklarne a v muzeu (ted nemuzu prijit na jmeno te obci - karolinka?
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KRISKA: Javorníky dost záleží, v jakém směru to jedeš. Z Kohútky směrem na Velký Javorník se to dá, v opačném směru je to o dost horší. Taky nejsu žádný zdatný běžkař, ale Javorníky podle mne zvládne i začátečník. A dole v údolí jsou též upravované stopy.
    Až tam někdy pojedeš, tak se ozvi, dám info o sýru a případně nějaké další tipy, Karlovice mám fakt ráda.
    A pokud správně tipuju, že jsi z Brna, tak se můžem někdy potkat a případně vymyslet nějaký výlet po okolí, občas mi chybí parťák
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    THE_DARKNESS: teda to je super mit takhle chalupu:) vzdycky sem chtela nejakou mit, i kdyz... asi nejsu typ co by rad travil vikendy furt sam na jednom miste...

na bezkach sem nestala dobrych 20let:D a loni asi 6km v brdech a premyslim, zda bezkam nedat sanci... problem je ale asi ve sjezdech, ktery sou pro me narocny a javorniky zrovna rovinka nejsou :D ale tipy na domaci syr by se taky hodili, az tam nekdy vyrazim znova:)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KRISKA: jedem na chalupu delat drevo, takze na Javorniky se budem akorat divat z terasy :) max. kratky vylet po vsetinskych vrsich pro domaci syr.
    Ale pokud jezdis na bezky, tak muzu dat v zime echo, hreben Javorniku je jednoznacne v planu :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    THE_DARKNESS: jee, skoda, ze nabidka neprisla driv:) ja se domu dostanu az vecer, ale treba nekdy v budoucnu bych rada nabidky podobne vyuzila:)

jedete natezko na javirniky nebo do postele pekne s okolim?
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    MABLUNG: jéé, tak to si užij. A kdyby tam byl někdo, kdo jezdí na Kačmu, tak pozdravuj od Hanky (Feličity) :)
    Kriska, kdyby se Ti nechtělo courat po pavilónech, můžeš s náma jet do Velkých Karlovic. Jedem dneska večer z Brna
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    KRISKA: No snad nebudu figurant.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MABLUNG: tak to bude asi hodne zajimavy vikend, tak snad se cviceni povede
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    KRISKA: Já jedu do Českého krasu, kde jsem členem jeskyňářský skupiny. U nás v jeskyních bude cvičení záchranářů.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    a ted o vikendu mate nejake plany? ja se jdu podivat na sportlife a omrknout nejaky turisticky veci, mozna nakoupit par ponozek :D to bude vyjimecne plna penezenka na tento typ chozeni (po pavilonech) nutna :D
    HANELA
    HANELA --- ---
    MABLUNG: na Nedvezi jsme byli na jaře. Taky jsme byli překvapení výhledem a zajímavými vesnicemi a chalupami. Našla jsem povídání l tom, jak to tam bylo dříve zabydlene a kde všude byla políčka.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    kdyz uz se tu zminuje to ustecko, tak si neodpustim sem nedat http://louceni.webnode.cz/program-2017/
    tim samozrejme nechci nikoho lakat na hlavni trasu 170km :D jsou tam i uplne pohodove trasy sobotni 12km, nedelni 6km
    pochopitelne to bude trochu do kopce, protoze organizator je znamy milovnik stoupani po celem stredohori, ale za odmenu byvaji super vyhledy :-)
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    MABLUNG: jak na co.. je jasný, že nordic walking Šáreckým údolím je v tom duchu, ale ty zajímavý na kterých jsme byli byly ok..
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    THE_DARKNESS: dik, tyden je teda asi pro me blbej, ale je super o tom vedet a mit moznost:)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KRISKA: ahoj, v Brně a okolí pořádá v týdnu různé komentované výlety jeden můj známý, kdyžtak mi pošli do pošty svůj mail a můžu ti to přeposlat
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    ENGUMAZ: Jen teda musí bejt člověk připravenej, že pokud není v důchodovém věku, tak tam silně snižuje věkový průměr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam