• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HANELA: starsi rocniky rozhodne vedou a je to super videt starsi lidi co jsou aktivni, ale obcas jsem prekvapenej, na nektery akce chodi vylozene hodne mladych lidi - jednak sportovci (mezi ne se snad ne nepravem radim taky) hodne z nich to cele beha ... jednak lidi s malyma deckama, nekdy i s kocarem, co chodi ty kratky trasy, obcas tam byva i program pro ty decka a tak
    a spousta takovych tech 3-4clennych bandicek lidi co se vyhecujou ze pujdou trochu protahnout kosti, leckdy s sebou maji nejaky ten tekuty svetr, sranda se s nima potkat :-)
    driv jsem se toho obaval, ale ted uz nepochybuju ze pesi turistika v CR rozhodne nevymira, rekl bych se to jde co do oblibenosti zase spis nahoru
    ja bych ty organizovany pochody doporucil na seznameni taky, ale je fakt ze na cundrovani to neni, to je proste na akce tohohle typu
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: ajo no to jo, ale kct neporada vandry natezko na dva az tri dny pokud ja vim, jen jednodenni pochody, pripadne ty nonstop 100... na 30km na sobotu doprovod nepotrebuju. ba 3 dny do beskyd uz jo, protoze se bojim tmy :D
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: to ne, ale jít s nimi na výlet můžeš :-) tak jsem to myslela. Jen tedy tam jsou asi spíš už starší ročníky.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: nejsu su jista, zda do techto organizaci muzes nejak davat inzeraty, kct driv na webu urcite nic jako seznamku/diskuzi nemel. ale je to fajn napad prozkoumat opet i tyto vody
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: a co KČT? nebo jiné veřejné turistické organizace?
    JANAVI
    JANAVI --- ---
    MR_DAN: Na Babce a okolí jsou taky krásné výhledy, ale tentokrát jsme hledali poblíž Strašic skalku s vytesanou brdskou vločkou.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    JANAVI: ze by Babka? :-) kousek odtamtud je dalsi hrozne pekny schovany misto
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    JANAVI: brdy skoro neznam, ale musi tam byt krasne!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: zkousela. v poslednivh cca 4 letech hledam ve vlnach na fb, seznamkach... nektery lifi nikdy neprijdou na domluvenej sraz a uz se neozvou, s nekteryma se ani nedomluvim, nekfo se mnou jednou, dvakrat jde... nakonec se mnou jdou tak 3 lidi za rok s tim, ze v prumeru 1 zustane. pak ale si najde protelkyni/poridi dite/zdravotni problem a z nadejne spoluprace vyjde jedna akce za rok.... :D
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: co na FB, nezkousela jsi hledat? Je tam plno turistických skupin, všimla jsem si, že občas někdo hledá partaka.
    JANAVI
    JANAVI --- ---
    HANELA: tam chodím ráda, vloni to po několika letech šlo i na běžkách.

My jsme v pátek našli dva vodopády u Stradonic, cca 2,5 metru vysoké. Malé, ale v zajímavém terénu. V sobotu jsme pro změnu objevili krásnou skalku s vyhlídkou na Brdech. Z jedné strany krásné téměř utajené místo. Z druhé strany k ní vedla značená cesta. Trochu zklamání :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MRAKY: dik vyzkousim
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    //jj vim, ze kdy tam je posledni prispevek, ale lidi se tam vzdycky nasli :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KRISKA: co si pamatuji, tak tady : [ Společné výlety do přírody - pojeďte s námi a neseďte doma ] byla skupina lidi, co chodili pravidelne a davali se dohromady. Ja si myslim, ze najit nekoho neni tak veliky problem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: tyjo, tak particku tezce zavidim :) ale je super mit s kym vypadnout, uzit si prirody a dobre svacinky k tomu:) Dobrichovice - to mi neco rika presto musim jit hledat v mape
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: jo, sehnat ubytko mimo sezonu do 300/noc neni lehky a navic bez PC k dispozici jen z mobilu to neprida, pulka webu poradne nejede a mapa 5x8cm... :D ale ja mam kokorinsko rada, 2x vandrem - jednou prave spis vratenska rozhledna, houska, raj, svezivojice , psovka do melnika, letos mseno - houska, bezdez, holany, ceska lipa... a tydenni dovca s autem.se zakladnou ve msene pred lety... jo mam rada ten kraj a hodne mi jeste chybi prochodit...

melnik zas mi prisel fajn, ze z nej sice rovnou vyrazet na okruhy neni moc kam ale da se dobre prizpusobit s autobusem/vlakem
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HANELA: to je super trasa! jeste je po ceste jedna sympaticka hospudka s krasnym nazvem "Čunčí huba" :D

KRISKA: Melnik je takovej trochu nestastnej, je dost bokem .. a Mseno by zas bylo bliz, ale je to pekna dira :D tam fakt neni vubec nic .. idealni na zakladnu by byla Duba, ale vubec netusim jak je to tam s ubytovanim
    ale tak dulezity ze jste si to uzily, Machuv kraj se da prolejzat opakovane a porad clovek objevuje novy krasny mista!

(neznam nic, cim vic toho clovek projde, tim vic toho jeste nezna!)

KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: nebivakovaly sme, tohle je nebivakovci kamoska, bivakovat jedu az pristi vikend :D

jinak sme mely zakladnu v melniku, takze z tupadel pres vidim k hospode u grobiana, ze msena pres kokorinsky dul do lhotky po cerveny a jete piskovcovy sochy kolem libechova. Debr ve msene dost znicenej tim vichrem, do kokorinskyho dolu byl zakaz vstupu ale obchazkou bychom pridaly km a to nebylo zadouci, projit se to dalo v pohode ale stromy popadany obrovsky vsude... pocasi vyslo, sem tam prehanka ale v celku v suchu sme byly.

super, ze si z trasy videl i neco novyho, pri tech dalkochodech snad ani neni moc mist, co neznas? kdyz za den stihnes tolik km.co jiny lidi za 3-4 dny
    HANELA
    HANELA --- ---
    Před dvěmi roky jsem si našla partičku, co spolu chodíme na výlety. Je to moc fajn, asi se ze mě stává závislák!
    V sobotu jsme šli z Kytína do Dobřichovic, je to jen 13 km, ale nám to stačí. Jdeme na pohodu, povídáme si, zastavíme se na něco dobrého (tentokrát jsme si na Skalce opékali buřty).
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: kokorinsko kde konkretne? :-) bivakovali jste? jak to slo?
    ja sel tu trasu co jsem daval, ani jsem se nevymaznul v blate, kteryho bylo vsude habadej .. ten kus od porici do tynce jsem neznal a bylo to moc pekny
    plus jsem nabyl poznatek, ze ten vichr co byl chvili zpatky nadelal fakt docela paseku - polamany stromy, vyvraceny, chudak konopistskej zameckej park
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak co, jaky byly vylety? at uz lidsky vzdalenosti nebo pro supermany?

my si uzivali chko kokorinsko 3 dny plnymi dousky, skoda, ze nezbylo vic dovolene... je tam nadherne
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    8Z4S: driv jak v cili asi ne, nechci dochazet za tmy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam