• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    WYMA
    WYMA --- ---
    KRISKA: řešit někde mimo civilizaci máslo a jeho přenos mi přijde jako úplná hovadina. stejně jako tahat konzervy.
    kor když existuje toto: https://www.hanibal.cz/cestovni-strava-209
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    WYMA: jasne, ale nekdo by ho musel napred uvarit a dehydrovat a pak by mu nekdo musel v necem varit vodu:D Slo mi fakt konkretne o zkusenost s prenosem masla, takhle vemu konzervy. Ja na vic nez cca 3dny bez obchodu nikdy nebyla a chleba asi dyl jak 3dny nevydrzi (jakoze nechci to zkouset znova, nenamazanej vetsinou splesnivy za ccac4-5)
    WYMA
    WYMA --- ---
    KRISKA: tak jako jo, za určitý konstelace hvězd může bejt jedna osamocená plechovka v báglu lehčí než 5 dalších ingrediencí. nicméně vzato kolem a kolem, pokud někam pojedeš na tejden mimo civilizaci, tak dehydrovaný jídlo v plastovým pytlíku zalejvaný vodou bude s jistotou lehčí varianta.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    WYMA: tak jedna plechovka nic neudela, ne? nez mit krabicku s kasi, hrnicek, vareni a maslo tak vaha plechovky v tomto srovnani muze vyjit podobne jako vareni,pripadne 2 plechovky muzou byt jako vareni a hrnicek, takze misto 2x kase muzu mit 2x konzervu na pohodu. Ale fakt jen tu vapeur, na coz sem narazila nedavno a ma jen pevny obsah bez vody.
    WYMA
    WYMA --- ---
    KRISKA: plechovky cywe. to ještě existuje? jako pokud si chceš z báglu udělat závaží, tak je to dobrej nápad :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: ja ty omacky nerafa, kdyz doma chci dat do neceho fazole a maj v koopu jen v majde tak to musim proplachovat vodou. Proto sem nikdy konzervy nevozila,kdyz to nejim, ale ty vapeur co sou ted posledni roky sehnatelny proc ne
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: no jasne! :D lety proverena klasika!
    btw mrtva vaha, ty uz udelany fazole (baked beans a spol) jsou sice tezsi, ale to je tou omackou ve ktery to plave, ktera se taky sni, takze to se da

    ale jako do gulase v plechovce bych nesel, to bych nejdriv musel videt nekoho jist to prede mnou, musel by to v sobe udrzet, tvarit se ze ho to bavi jist a musel by se rano probudit :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: To je napad, vozit plechovky me od skautskych dob vazne nenapadlo. Ty vapeur myslim nejsou ani v nalevu, takze tam neni tolik ty mrtvy vahy. Dik!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XARGH: ja skoro nesmazim, tak su klidu. Tak doma vyzkousim, ale kokosak taky pekne tece nad cca 25st. Jj, mozna kasi brat nebudi ale chce to spestreni ke slanine a salamu :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: kokosak se rozpousti pri 25 stupnich, z toho budes mit tekutinu... v plastovy krabicce to v baglu dopadne asi jak horcice
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    btw co plechovky? to uz nefrci? naposledy jsem mel asi 3 druhy fazoli od bonduelle a tusim ze byly moc dobry, trvanlivy a kdyz jsem do toho nahazel kousky na klacku opeceny vysociny, tak to bylo hodne daleko od slova "nouzovy" :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: jo, v 90% hospod muzu jist hranolky, pokud sou. Zajimal me jen napad jak to vzit jinak nez sklenice (muze byt i plastova) nebo krabicka. Mozna to vubec brat nebudu.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: moc nechapu ... nouzovyho ... neni to tak, ze kde se da vyskemrat trochu teply vody, tam bejva nejspis ve stejny vesnici i hospoda? :D
    jako ikdybych si s sebou bral varic, tak nikdy nepotahnu nejakou ptakovinu co budto musi bejt ve skle (=tezky), nebo se mi to pri prvni prilezitosti roztece po celym baglu ..
    XARGH
    XARGH --- ---
    jj,člověk si ho ale přesto šetří,nedělám na tom hranolky :-D . na cesty je to ale nejlepší volba. nevyteče ti nikde, s tou kaši bude lepší než to ghi,které je po prepusteni takove moc "surové".slanina je jako cestovní tuk fajn, ale ve sladké kaši ji nechceš.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XARGH: tak kokosak doma mam normalne, nez ho sezeru tu 500ml tak to mam na rok, tudiz moc neresim
    XARGH
    XARGH --- ---
    KRISKA: té kombinace bych se vůbec nebál! :-D
    má velmi příjemnou chuť. škoda jen té vysoké ceny!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XARGH: to vydrzi, to se nebojim, ale uz nemam sklenici ve ktere sem ho vozila, tak sem.si rikala.zda ma nekdo zkusenost na nejlepsi transport. kokosovej tuk do "krupicny kase" neni ti stejny jako maslo :D
    XARGH
    XARGH --- ---
    ghi ti odhadem pet dni vydrzi. nebo vem kokosovej tuk, univerzal na vsecko
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: chci si vzit jako nouzovou trvanlivou variantu kasi a kasi nenavidim a pozru jen konkretni s maslem a oriskama. Jinak moc nevim, co nouzovyho k cemu staci vyskemrat trochu teply vody vzit. Mozna nevemu nic nouzovyho a bude a budu doufat, ze na oriskach a tycinkach to pude.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISKA: ja treba vyznavam osvedcenou praktiku "netahat s sebou maslo ani podobny kraviny" :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    nejake tipy, jak efektivne zabalit s sebou maslo (ghi) na 5dni venku? a vubec mohlo by maslo klasicky byt 5dni bez lednice bez rizika nebo nemohlo? asi vyuziju lehkou sroubovaci plastovou krabicku, co se mi tu vali v sacku, ale treba nekdo zkusene praktikujete?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam