• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: to je moc pekna vzdalenost:)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BLACK_ONYX: Mel jsem jeden den celkem krizi, takže jsem celkem za 5 dní dal 100 km.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Az na to šílené vedro, kdy jsem si dělal celkem často pauzu na osvěžení to bylo dobrý. Nádherná je hlavně ta část z Davle. A nevadil by mi teda lehci batoh. Měl jsem nějakých 10 kg + 2l vody a jídlo na den.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: a jaky to bylo? uzil sis to?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Já nakonec nešel úplně přesně a odchyloval jsem se po cyrilometodějské. Díky, počtu si.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: tak na blog o via czechia se mi na fb nikdo neozval, ale jeden typek sdilel prechod https://kobelka.cz/sport/turistika/prechod-orlickych-hor-po-cervene a docela sem se nasmala, i kdyz nejde primo via czechia.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: chtela bych jit stezku stredozemim asi od nejsevernejsiho bodu, ale neni podminkou. U nej sem uz byla a mym cilem uplne neni si odskrtnout nejakou danou ujitou trasu, ale letos su uplne bez inspirace kam udelat dovolenou a protoze sem na jare dostala prave knihu stezku stredozemim, kde ot mam rada - sluknovsky vybezek, kokorinsko... tak si rikam, ze kdyz nemam tu inspiraci, ze vyuziju tuhe trasu via czechia

jeste sem premyslela centralni z touzimy, jenze strelu sem sla pred par lety a prijde mi, ze ji mam jeste hodne v pameti, ackoli sou mista, kam jezdim casteji... proste nemam napad letos, kam vyrazit :(

loni sem sla 8 dni, nebo lepe receno chtela sem jit 8 dni celej ceskej les po ubytkach, ale trefila sem ten hrozne destivej tyden v srpnu a taky me bolelo z asfaltu koleno, ze sem z via zcechia dala si jen 5 dni a zbytek sem si mezi ubytkama udelala tak nejak po svym :D

ale libi se mi, ze maji po cca jednodennich trasach tipy na ubytovani, protoze planovat trasu a hledat ty ubytka je docela dost casove narocny a obcas je fajn vyuzit toho, ze to naplanoval nekdo jinej :D

jinak na FB sem dala dotaz a pokud nekdo da nejaky odkaz na osobni blog, tak ho sem dam.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Díky! Jakou část chceš jít? Se stanem jsem ještě ve výběru. Mám nějakou iglu klasiku, takže když jdeš ve dvou, tak neřešíš moc místo v batohu. Ale výběr není zas tak veliký v nějaké rozumné ceně pro občasné použití.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX:
    jasne, kdyz budes z kempu do kempu, tak asi vetsinou je i moznost obcerstveni a pripadne i koupe nejake svacinky :)
    2. jay tarp konkretne mas ?
    3. vypada dobre, to asi nebudes mit ani nijak napechovany a tezky, takze 2 nebo 7 dni by nemusel byt moc rozdil :)
    4. jo, altry nosim ja... nejsirsi jsou olympus, lonepeak jsou uzsi a nejuzsi jsou timptrail, co mam zkusenost. Timpy uz nenosim, tam mi sedela jen prvni verze modelu, lonepeaky taky nenosim, protoze je taky zuzili za tech 10 let co altry nosim a olympusy taky zuzily, ale porad mi jeste staci o 3 cisla vetsi bota :D:D pred 10 lety stacila o cislo... :D a pokud je model s GTX tak je bota jeste o fous uzsi.

vetsinou altra se musi brat o cislo vetsi, nez by si clovek koupil a casto se daji na netu najit spatne koupeny boty ze spanelska, kde jsou neporovnatelny ceny s cr :D takze v cr treba 4700, ve spanelsku novy 3400 (postovny a vse OK, beru pravidelne), a na bazaru je clovek dava za 2800 pac se mu to nechce resit, ze si vzal svoji beznou velikost :D

5. to tak ze zvedavosti... ja su ultra heavy balic :D 18kg batoh na startu je u me normalka. moje zasada je, ze tezky batohy delaj hezky svalnaty nohy :D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Mám v plánu jít spíše z kempu do kempu, takže zásobování je zrovna této oblasti úplně v pohodě. Mám načteno spoustu blogů různých trekařů, hlavně tedy ze zahraničí. Jde mi jen o takový "cestopis", než vyloženě praktické tipy.
    1. momentálně na ničem a otázka je jestli brát, protože v kempu se i k teplé vodě dostanu
    2. chci brát malý tarp tent na hole
    3. Mám z decathlonu tento 30 l batoh. Musím říct, že jsem z něj fakt hodně pozitivně překvapený. Musím zkusit, jestli se tam vejdu i na týden. Ale věcí by nemělo být zase o tolik víc.
    4. Mám nějaké Columbie - nepamatuji si přesný model, ale mám hodně širokou nohu máloco mi sedí. Pokukuju klasicky po Altrách :-)¨
    5. Určitě nejedu nějaký Ultralight a váhu nepočítám a nevážím. Schválně zkusím a dám vědět.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: taky je otazka, co od blogu cekas... protoze ti nemusi dat vubec nic...

tady 4 dny na ceskomoravske stezce napr. https://mawenzi.cz/z-kralik-do-anenske-studanky/
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: tak trek jako trek nakonec... v srpnu bude vedro, hlavne bych udelala pruzkum na obchody a zdroje vody (pro jidlo a vodu), pripadne koupila filtr.

jinak tyden nebo vikend, to neni rozdil, jen to chce vic ponozek a plynu:D

a ted moje zvedavost:
    1) na cem varis?
    2) jak a v cem spis (spacak, tarp, stan, hamaka)
    3) jakej mas bagl
    4) jaky mas boty
    5) kolik cca kilo chces nest?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Nemám. Ale koukám, že většina diskuzí o trecích jsou stále jen na FB.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Chtěl bych jít týden začátkem srpna. Přemýšlím o Posázavské části. Je to můj první takový trek. Zatím právě chodím spíš jednodenní nebo víkendové.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: ja chci na kus centralni az po prazdninach, ale jen na tyden...
    kdy a na jak dlouho se chystas vyrazet?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: blogy moc nejsou:( nejvic toho je na FB via czechia, tam lidi davaji prispevky a fotky... pokud fb nemas, hodim dotaz na odkaz tam...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Nevíte o nějakém blogu od někoho, kdo šel via czechia? Ideálně centrální část. Nějak se mi nedaří nic najít.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Koukám, že píšu se skluzem :)
    Jinak DD 3x3 jsem měl a nelze nedoporučit. Je robustní a pokud neuděláš nějakou blbost, tak ti vydrží dlouho. Nicméně stejně bych doporučil si trochu připlatit a jít do té superlight varianty. Ale to už je asi pozdě co :)
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Já myslim, že na jednoho je to až moc. Pod 3x3 jsme spali i ve čtyřech lidech (když to nepostavíš na áčko).
    Já se teď rozmazlil Gossamer Gear twinn tarp a je to libovk, ale je to drahý. Spíš to ber jen pro inspiraci.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KU13AR: aha, tak nic moc. dd hammock jsou super znacka, tak at se osvedci:)
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    KRISKA: KRISKA: Nakonec vezmu tuhle, protože oni tu za tech 990 meli mensi rozměry a napsany to tam nemaj, ale v heurece jsou u produktu 300x300 Zjistil jsem to az kdyz sem tam zavolal.

Krycí plachta DD Hammocks 3x3m Olive Green - Hammock.cz
    https://hammock.cz/obchod/kryci-plachta-dd-hammocks-3x3m-olive-green/

ta ma lana i par koliku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam