• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVTrávení a všechny jeho problémy - dráždivý tračník, funkční poruchy, diety, reflux a tak podobně
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    VALENTINA CNV: TO jste mě moc nepotěšily:o( Furt nějak doufám, že třeba ty vejce zmizej, miluju míchaný vejce a doháněla jsem jima vždycky bílkoviny... i ve sladký kuchyni mám ráda vaječný krémy (na ty si zatím netroufám)...
    CNV
    CNV --- ---
    XMARGE: To je normální, že se to s věkem zhorší, nebo se objeví něco novýho. U mě se stejnou měrou zhoršovaly i alergie (pylové, ne potravinové). Po změně stravy se vrátily do méně otravné podoby, takže tam bude nějaká souvislost.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    XMARGE: imho se to věkem stupňuje, já jsem to taky do poslední doby celkem nějak zvládala.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Tak já se k vám přidávám se silnou intolerancí laktozy, alergií na soju a v poslední době pozoruju, že mi vadí vejce (zatím ověřeno pouze na formě omelety nebo míchaných vajec - z jednoho vejce jen divně od žaludku, po třech už j emi vyloženě blbě, že nemůžu nevolností pořádně spát) a arašídy (z milovanýho arašídovýho másla mě začně do 10 minut bolet břicho a nafouknu se). A to jsem do svých 32 let neměla problémy žádné (až na průjem ze stresu před cestama a nebo zkouškama) .
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    u me treba zmena jidelnicku moc velkej efekt nema, pac muj organismus je natolik adaptabilni ze se popere s jakymkoli typem stravy, aby z ni ve finale moh udelat ridky hovno... tj. ze kdyz objevim jakoukoli potravinu ktera dovede aspon trochu stavet, funguje to pouze chvili (v horizontu par dni az par tydnu) a pak sem zas tam kde sem byl.
    uz po prvni koloskopii mi doktor rek, ze mam proste velmi aktivni traveni a ze pokud sem byl zvyklej s tim doted zit, tak at s tim ziju i nadal... ze pokud si chci vodrovnat jatra, muzem zkouset vselijaky prasky co zabere, ale ze pozitivni vysledek tohodle testu pokus/omyl by byl vicemene zazrakem... napsal mi tenkrat akorat teda calcium, coz neni nic zlyho a taky sem to poctive bral, avsak znatelnej vysledek tam samozrejme taky nebyl.
    a zkousel sem uz vsecko mozny a vyvarovavat se ruznejch veci, od lepku, lustenin (i maso sem zkousel nejist, ale to by mi asi stejnak dlouho nevydrzelo :)), mouky, nesolit, nekorenit, nemastit, nesmazit (jidlo) a vsecko zas byl opet pouze zocelovaci proces na muj metabolismus na vyse zminenej vysledek :)
    CNV
    CNV --- ---
    GENTIANA: Moje křišťálová koule naznačuje, že tvoje životospráva asi stojí za houby :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    A pak později?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AIJA: Nic.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    To já taky, jen asi jiný prášky:-) A pak?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AIJA: kafe a prášky na uklidnění, jako každý slušný člověk.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    A co první jíš ráno?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    CNV: o jogurtu nebyla řeč, prý nějaká z lékárny. Ohledně stravy se se mnou nebavila vůbec. Tak já jsem to jako čekala, holt si to budu muset řešit nějak sama.
    CNV
    CNV --- ---
    VALENTINA: A máš si k tomu jogurtu dát i celozrnnou housku, nebo to už ti neřekla?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    tak jsem se jen chtěla podělit ze zážitku z návštěvy praktického lékaře. Na popsané problémy mého trávení mi napsala Ercefuryl proti infekčnímu průjmu(ačkoli jsem jí řikala, že momentálně žádný nemám) a pak si prý mám vzít nějaká probiotika. Pokud potíže přetrvají, mám se objednat na gastro. haha:)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    GENTIANA: kolik prijimas vlakniny?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: tak to bych zkusila přidat tuk a tekutiny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ah so.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Nemám zácpu. Mám trus natolik soudržný a kompaktní, že se šprajcuje v odpadu a tento ucpává. Přičemž tento fenomén nápadně koreluje s obdobím, co jsem začala jíst vařenou, domácí stravu plnou zelenin, luštěnin a podobných věcí :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: jestli si dobře pamatuju, tak ti nedělá dobře lepek, ne? Ano - ten může být za zácpou.

    Jinak pokud si objem snědené vlákniny nehlídáš a nepočítáš, tak není úplně dobrý nápad tvrdit že jí určitě jíš dost, protože těch 30g denně je fakt hodně. Plus tedy je potřeba jíst různorodou vlákninu - zrní, semena, ořechy, ovoce, zelenina, řasy a podobně.

    Jinak v tom kilu rajčat jí je jen 16g.

    A i když bys neměla potravinové intolerance a skutečně měla dostatečný příjem vlákniny, tak ještě potřebuješ pravidelný a dostatečný pohyb a dostatek tekutiny a dostatek tuků a minimalizovat úzkosti a vůbec.

    Je to dost individuální záležitost.

    jinak zrovna o zácpě velmi podrobně píše ta paní, co zkoušela měsíc jíst 50g vlákniny denně a zjistila že je to volovina. Jinak je to doktorka s chronickou zácpou a zpomalenou čiností střev.

    Constipation | The HSD
    https://thehomeschoolingdoctor.com/chronic-constipation/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tak jsem dneska narazila na tenhle obrazek, a zjistila jsem, ze vlastne se to hrozne moc podoba tomu, co jsem vymyslela ze nemam jist pokusem a omylem. Akorat jablka nesedi, u nich jsem nikdy nepozorovala zadnej problem....

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam