ok :) diky za klub
moje cesta byla takovato
ja jsem posledni dva roky mela velky problem s travenim..
rok zpatky jsem mivala tak velke bolesti zaludku, ze nic jineho nez algifen mi nepomohlo.. kdyz jsem ho nemela, dokazala jsem x hodin lezet a brecet silenou bolesti.. vubec jsem nebyla schopna jednoduse zjistit, co mi to dela.. byla jsem na krvi - v pohode, na sono - v pohode, na gastroskopii - vse v pohode.. pze jsem vedela, ze mam nesnasenlivost kaseinu, vyradila jsem od Noveho roku kravske mlecne vyrobky.. vyjimecne jsem si dala tvrdy syr, ale od te doby jsem mela zachvat jen jednou (asi pred mesicem), a to po nejakych spatnych pistaciich..
pze se ale neresily jine me problemy, spojene se zazivanim ve strevech a vylucovani, tak jsem od 1/8 zkusila whole 30.. (
https://www.melvil.cz/kniha-whole30/) ..
tzn. bezmlecne, bezlepkove (vc. vylouceni "nahrad"), bezlusteninove, bezcukrove, bezsojove.. po cca 49 dnech jsem konecne zacala videt vysledky i v tehle oblasti a od te dobry drzim v podstate stejnou dietu.. jen tolik neresim cukr a jim bezlepkove pecivo.. obcas si dam sojove mleko..
ted celkem vim, ze mi delaji navic spatne rajcata a cervene papriky v jakekoliv uprave a ostra jidla.. kdyz jim tohle, vetsinou mam par dnu nasledky.. tze se tomu vyhybam, ale ne 100%, pac to mam rada..
jsem neskutecne happy, ze jsem se dostala do stavu, kdy normalni je nemit problemy a vim, ze kdyz snim vybane potraviny, bude mit par dnu mizerne.. .. pze predtim cca dva roky bylo normalni mit kazdy den zazivaci problem a vyjimecne jeden dobry den... tak jeden za tri tydny..
mam genetickou predispozici k celiakii, mama ji ma, takze mam vyznamne doporuceno nejist zadny lepek
tzn. tahle bezmlecna a bezlepkova dieta me ceka nejspis do konce zivota.. ale vlastne mi to nevadi.. jako bonus efekt jsem zhubla asi 7 kg za posledni 4 mesice.. a citim se fantasticky.. nejsem nafoukla, citmi se lehka, neprecpana.. proste.. diky bohu, ze jsem se do toho odhodlala...
nejist pro me neni option, jsem clovek, co jidlo miluje a bavi ho..
navic trpim autoimunitni chorobou, kdy obcas nemuzu jist (nesouvi se zazivanim, ale prijimanim potravy - nemuzu polykat), tze ja si tyhle nedobrovolne hladovky obcas musim dat, tze dobrovolne je fakt nevyhledavam..
tak.. to jen moje zkusenost :)