Tak jestli tu stojíte i o zkušenosti...
K porodnicím:
Čekám čtvrtý, prošla jsem 2 porodnice (jednu 2x), nikde mi necpali klystýry, holení, polohy a nevím co ještě za předpotopnosti. Je celkem fuk jakou má porodnice pověst, když narazíte na vyhořelou krávu, máte prostě smůlu (ona z vás udělá debila i bez klystýru, nebo vaší "alternativní" vehementnosti). Pesimisticky věřím, že pár takovejch se najde všude... Stejně tak nic neuděláte a dopředu neurčíte míru přeplněnosti porodnice a z toho možná vyplývající rizika (protivnější personál, šoupnutí šestinedělky na gyndu). Pak je tu dispozice šestinedělí. Znám dvě supermoderní porodnice, kde není kde si pořádně sednout s návštěvou, pokoje jsou stísněný, přetopený a okno si neotevřete, celkovej dojem = vězení. Taky znám jednu obstarožní, s velkejma světlejma vzdušnejma pokojema, prostornou světlou chodbou s jídelnou, kde si s návštěvou sednete i ke stolu.
K porodu:
Každej je úplně jinej. Jo, doby porodní tak nějak seděj, to je tak všechno :). Já osobně po porodu potřebuju hlavně energii. Takže ať už jste doma nebo v porodnici, mít po ruce nějakou tu energetickou bombu není od věci. A dost tekutin.
Ke kojení:
Na podporu kojení v porodnici bych fakt nespoléhala. Oni vám sice nebudou cpát všude příkrm, ale... Obě porodnice, kde jsem rodila se kasali s podporou kojení. V jedné před osmi lety podpora = nacpat kozu dítěti do pusy, rada, že jako po třech hodinách, dítě do postele fujky, anitkojící vážení před i po, prostě psycho. V té pohodovější porodnici jsem zase zažila jak zoufalou prvorodičku s kozama jak balony, které se tudíž dítko nechtělo přisát, furt odsávali a odsávali.... No ono na tom kojení není nic složitýho ;). Mrkněte třeba tady:
http://www.kojeni.net/pruvodce-kojici-zeny.html
Přeju příjemný porody ;P.