• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Premiera filmu medzi nami v Prahe

    TZ: Pražská premiéra mrazivého slovenského dokumentu MEDZI NAMI a Růže pro Ágnes, svobodu pro Ágnes, volbu pro porod | czlobby.cz
    http://czlobby.cz/...-premiera-mraziveho-slovenskeho-dokumentu-medzi-nami-ruze-pro-agnes-svobodu-pro
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Cetla jsem s ni nekolik rozhovoru a to, jak chape to cele mi uplne nesedi. Treba tady https://www.maminka.cz/...igsmarkova-ceske-porodnictvi-zapomina-na-to-nejdulezitejsi-na-matku#part=1
    Koukla jsem i na stranky toho A centra a veci, ktere tam provozuji me neosluvuji. Neni potreba v tom hledat zbytecne slozitou vedu. Zkratka neni mi sympaticka a radeji bych sla k nekomu treba z porodnice, kde hodlam rodit. Prijde mi to vice prakticke.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ANICHQA: Já teda do této diskuze vůbec nechci zabředávat, ale jen bych kurz u Ivany chtěla trochu obhájit, páč to tam vůbec, ale vůbec není ezo, absolutně ne, žádné objevování vnitřní bohyně a dokonce ani vyloženě nějaké ponoření do sebe atd. Ivana hovoří na kurzech o porodech velmi věcně, říká jak to vypadá když to je fyziologické, co se může stát, jak se to většinou řeší, a co je lepší si nenechat udělat protože to podle jejich zkušeností je zbytečné nebo to vede spíš k potížím.
    Tak jen že soudíš něco, cos neviděla, i když averzi vůči osobě Ivany chápu, ale nerada bych aby tam někdo nešel jen proto, že si myslí že to bude o bohyních a pojídání placenty, zrovna o tom tam nebylo ani řeči. Na to jsou tu jiné odbornice, ona Ivana je až nečekaně při zemi a je to dost realistická a věcná osoba. Její projev mi není vždy úplně sympatický, ale názory a zkušenosti mi přišly dobré a cenné. Nikomu ji nenutím ;-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANICHQA: Myslim, ze ivana je pragmaticka az, az. Rozhodne si na zadne ezo veci nepotrpi.
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANICHQA: moc nechapu, jak to souvisi s Ivanou K. Ta je pragmaticka velice (na me az moc) a rozhodne neslibuje bezbolestny zazitek plny duhy a jednorozcu.
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANICHQA: tyjo to je zajimavy. A v cem konkretne se lisite? Opravdu me to zajima.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: moje a její chápání a vnimani porodu se diametrálně liší
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ALI_EN: ale určitě babička nenavrhovala jogurty "light", to je opravdu nějaká zvrácená vlna z devadesátek :))
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ANICHQA: odhlásila by ses kvůli Ivaně? proč?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    BLANITCHKA: nj. naladit rodicky na svoji notu. nejsou to kurzy ve smyslu 'naucime neco o porodu' ale 'takhle a takhle to chceme', ne?
    to s tim poziranim mlecnychmproduktu pri kojeni, tim mucila uz moje babicka moji mamu, takze tohke bude jeste starsi rada, nez nejaka jedna generace.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANICHQA: Tak já se třeba v prvním těhotenství taky nezajímala. Jméno by mi tenkrát stejně nic neřeklo. A ani mě tenkrát nenapadlo, že by se ty kurzy nějak výrazně lišily. Šla jsem do porodnice, kde jsem chtěla rodit, protože jsem doufala, že tak krom přípravy na porod jako takový dostanu i praktické informace jako co si vzít s sebou a podobně, které se porodnice od porodnice liší. Po těch letech už si úplně nepamatuju, co přesně nám říkali, ale žádnou hrůzu a strašení si nevybavuju.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    AOTEAROA: mně připadá zvláštní nezajímat se dopředu o to, kdo vede předporodní kurz. Kdyby se mi to nějakým nedopatřením stalo a zjistila bych na místě, že je to kurz Ivany, odhlásila bych se a hledala něco jiného
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BLANITCHKA: to je síla no. a hlavně to ty ženský opravdu hrozně ovlivní! já jsem chodila do A-centra na kurz k Ivaně K., takže mě to rozhodně taky velmi ovlivnilo, ale já už toho většinu věděla. bylo tam zajímavý pozorovat ty ostatní holky, co asi nechodily k Ivaně kvůli Ivaně, ale prostě že to je mateřský centrum, a viděla jsem dost velkej posun v jejich vnímání po každý lekci, některý dokonce postupně změnily vybranou porodnici.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    BLANITCHKA: A ptas se nebo budes jenom pozorovatel? :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    BLANITCHKA: je to husty kazdopadne. Tak prijemny zkoumani! Taky jsem zvedava, co vam jeste reknou ;)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    BLANITCHKA: hehe, choď tam a pak sem házej perly :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    PETPET: Samozřejmě, že nenutí. Jen jsem byla opravdu překvapená, jak to celý probíhalo :)

    Nechám to zrát, uvidíme
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    MYJKA: Ani ne, jsem v 34tt a vím jak bych si přála rodit.

    Spíš mě to opravdu překvapilo, jak to bylo hozený do štýlu "držet hubu a krok". Jak moc to bylo postavený na všem špatným, co by se mohlo stát (od předčasných porodů k život ohrožujícím stavům rodičky i novorozenců).

    Mě už taky není 20, leccos jsem si za ty roky k porodům načetla a nastudovala, jdu do toho s pokorou, ale zároveň ve vlastní síle. Nepotřebuju si nic porodem dokazovat a jsem vděčná za možnosti dnešní medicíny.

    Uvidím, kdyby to mělo být ultra toxický, tak prostě nebudu chodit. Zatím to je pro mě zajímavý i jenom z "výzkumných důvodů".

    PETPET
    PETPET --- ---
    BLANITCHKA: spis bych se zeptala: nuti te neco/nekdo tam chodit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam