• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    Obecna diskuze o porodu a porodnictvi. Sdileni informaci, nazoru i zkusenosti BEZ CENZURY.
    Tento klub je urcen k diskuzi o vsem co souvisi s tematem porodu. O prubehu porodu (medikalizace, prirozeny prubeh aj), porodnictvi v CR i jinde, o ceskych porodnicich konkretne, o vlastnich zkusenostech. Vlastni porodni reporty tu tez maji misto, s tim, ze pripadna nasledna diskuze je neomezena - rozmyslete si tedy, zda jste na pripadne reakce pripravene.

    Idealne ma klub mj. pomoci tem, ktere se na porod pripravuji - tak, aby si prostrednictvim otazek, odpovedi a diskuzi o nich mohly udelat predstavu o tom, jak ke svemu porodu chteji pristoupit, jak se pripravit, co chtit ci nechtit, co ocekavat, kde pripadne chteji porodit apod. Pomoci jim mohou i vase zkusenosti - at uz pozitivni, ci negativni.

    Vstup na vlastni nebezpeci - pokud se nechcete neco s tematem souvisejiciho dovedet, neni tento klub pro vas.
    Diskutujte prosim slusne, za pouziti vecnych argumentu. Za osobni utoky bude varovani, posleze RO ci zakaz vstupu.
    rozbalit záhlaví
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    AOTEAROA: mně připadá zvláštní nezajímat se dopředu o to, kdo vede předporodní kurz. Kdyby se mi to nějakým nedopatřením stalo a zjistila bych na místě, že je to kurz Ivany, odhlásila bych se a hledala něco jiného
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BLANITCHKA: to je síla no. a hlavně to ty ženský opravdu hrozně ovlivní! já jsem chodila do A-centra na kurz k Ivaně K., takže mě to rozhodně taky velmi ovlivnilo, ale já už toho většinu věděla. bylo tam zajímavý pozorovat ty ostatní holky, co asi nechodily k Ivaně kvůli Ivaně, ale prostě že to je mateřský centrum, a viděla jsem dost velkej posun v jejich vnímání po každý lekci, některý dokonce postupně změnily vybranou porodnici.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    BLANITCHKA: A ptas se nebo budes jenom pozorovatel? :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    BLANITCHKA: je to husty kazdopadne. Tak prijemny zkoumani! Taky jsem zvedava, co vam jeste reknou ;)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    BLANITCHKA: hehe, choď tam a pak sem házej perly :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    PETPET: Samozřejmě, že nenutí. Jen jsem byla opravdu překvapená, jak to celý probíhalo :)

    Nechám to zrát, uvidíme
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    MYJKA: Ani ne, jsem v 34tt a vím jak bych si přála rodit.

    Spíš mě to opravdu překvapilo, jak to bylo hozený do štýlu "držet hubu a krok". Jak moc to bylo postavený na všem špatným, co by se mohlo stát (od předčasných porodů k život ohrožujícím stavům rodičky i novorozenců).

    Mě už taky není 20, leccos jsem si za ty roky k porodům načetla a nastudovala, jdu do toho s pokorou, ale zároveň ve vlastní síle. Nepotřebuju si nic porodem dokazovat a jsem vděčná za možnosti dnešní medicíny.

    Uvidím, kdyby to mělo být ultra toxický, tak prostě nebudu chodit. Zatím to je pro mě zajímavý i jenom z "výzkumných důvodů".

    PETPET
    PETPET --- ---
    BLANITCHKA: spis bych se zeptala: nuti te neco/nekdo tam chodit?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    BLANITCHKA: :/ mas moznost jeste jineho kurzu? Odkud jsi?
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Během minulého týdne jsem měla setkání s dulou- bylo to povzbuzující, krásné, plodné a uklidňující na všech úrovních


    Dnes jsem byla na předporodní přípravě a psychoprofylaxi s nemocniční PA (bude 6setkání a součástí je tělocvik ). Bylo to paternalistický, svým způsobem velmi výhružný (co všechno se může "z minuty na minutu posrat), hlavně neroďte doma, jak moc to bolí, odevzdejte se do rukou PANA DOKTORA a PEDIATRA atd. Zlehčování porodních přání, snahy o přirozenej porod atd included. Podprahovej postoj "dělám to už 30 let, takže vím jak to je" included.

    Promítala nám video o těhotenství z půlky 90. let s velmi neaktuálními výživovými doporučeními (např jezte hodně mléčných light produktů)- wtf?!

    Jako chápu, že ne každej zná práci M. Odenta, I. Stadelman apod., ale tohle bylo tak strašně manipulativní. Kolem mě seděla parta mladejch holek (žen), jejichž postojem bylo "přežily to ostatní, přežiju to taky".

    No co už, byla jsem dost bílá vrána, jsem z toho v lehkém šoku. Nedivím se slabším povahám, že se rozjodnou tomuto nečelit a prostě rodit jinak.

    Muselo to ven.

    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Jj :) skoro presne.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: takže rozdíl mezi dětmi do dvou let?.)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Jeste na zacatku. :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: jéé tak blahopřeji :) a jak už jsi daleko? :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Jj. :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: a mohu se zeptat, zda-li čekáš miminko?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Diky holky, jeste mi neodepsala na mail. Tak jsem zvedava, jak to ma. Ja bych klidne sla prevazne do jeji pece a ke gyn jen na vetsi. (Neco jak petpet)
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    MYJKA: kontaktovala jsem v 16tt, videli jsme se jednou, pak ke konci tehotenstvi asi 2x a poctvrte myslim u porodu. Jedna navsteva po porodu byla v cene. Jinak jsem ale byla defacto v peci gyn, tam jsem chodila na vsechna vysetreni, tak nevim jestli te odpoved uspokojila.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: hehe, smolila jsem to tu asi 20 minut... Ale vzhledem k tomu, ze navstev gynekologa bylo tak malo a navstevy u PA byly tak intenzivne super, tak jsem to dohromady dala. Tydny jsem davala +/- zhruba asi.
    Navic to mam spojene s presunem na Moravu v dubnu a dovolenou PA pres prazdniny, takze se to da dopocitat. Taky to neni az tak davno...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: sorry za OT, ale to si takhle pamatuješ?? :D nebo to máš někde napsané? já si chtěla psát vše možné aspoň do kalendáře, ale nezvládla jsem to. návštěvy gyndy bych dohledala, ale tam je těch zápisů tolik...

    MYJKA: jak známo jsem měla Katku. sehnala jsem ji někdy v pátém měsíci a ona pak odjížděla na měsíc na dovolenou, ale řekla že mě do péče vezme i když má ten měsíc další asi tři rodičky, že snad nebudeme rodit všechny najednou (rodily...). chodila jsem k ní tedy cca od 38tt - nejdřív jsem zašla na vstupní poradnu do Rakovníka a tam oznámila, že budu chodit ke Katce a přijdu tedy až k porodu.

    Katku jsem měla každý cca týden, kolem vypočítaného TP jsme se vídaly každé asi 4 dny. každá návštěva byl pokec - jak se cítím, dotazy, prohmatání břicha (to bylo strašně moc fajn oproti návštěvám na gyndě, kde se mého břicha dotýkala akorát sonda ultrazvuku), monitor, tlak, moč.

    k tomu jsem chodila ke gynekologovi, kterého bych si dnes už nevybrala, ale tehdy jsem tam shodou náhod nastoupila zrovna čerstvě těhotná. ten si mě zval každé 3 týdny po celou dobu těhotenství (předával mě myslím v tom 38tt do porodnice) což z dnešního pohledu beru hlavně jako snahu kasírovat za návštěvy, protože to byla klasická "poradna" kdy se se mnou nikdo nebavil, jen mě zvážili a změřili tlak a otestovali moč a většinou mi udělali UTZ (ale o ten jsem stála, páč me to ujišťovalo o tom že jsem fakt těhotná, dítě roste a fakt tam je :D
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MYJKA: ja se s PA videla trikrat, psaly jsme si casteji emaily. Bydlela dve hodiny od nas. Poprve jsme se videly v cca 20tt - seznameni, zda si sedneme, co si predstavuju, atd. To bylo v Pze v kavarne. Potom v Pze u nasich, kdy mi premerovala bricho atd. Nekdy po 30tt. Potom prijela k nam - ve hre byl i pripadny domaci porod (ale spis jsme se shodovaly na ambulantnim v Rakovniku), tak aby vedela, kde bydlime. To bylo asi ve 36tt. No, a nakonec to k porodu nestihla :)
    A ja chodila i do ambulance v Rakovniku. Od prestehovani z Prahy jsem nemela gynekolozku, takze jsem se rovnou nahlasila tam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam